برای اختلالات گوش به چه کسی مراجعه کنم؟
هنگامی که دچار بیماریهایی هستید که بر گوش، بینی یا گلوی شما تاثیر میگذارد باید به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) مراجعه کنید. به عنوان مثال، اگر عفونت گوش دارید و آن باعث کاهش شنوایی شده باشد شنواییشناس (ادیولوژیست) شما را به متخصص ENT ارجاع میدهد. شنواییشناس در مدیریت کمشنوایی کمک میکند و پزشک متخصص گوش، حلق و بینی میتواند درمان یا حتی جراحی را برای رفع برخی مشکلات ارائه دهد. اگر متوجه توده یا تومور در این نواحی شدهاید باید به پزشک گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. ممکن است که شنواییشناس و متخصص ENT اختلالات گوش را برطرف کنند اما بیشتر تشخیص کمشنوایی و استفاده از راه تکنولوژیک بر عهده شنواییشناس و تشخیص بیماریها و درمان آن بر عهده پزشک ENT است.
در صورت مشکلات زیر میتوانید به شنواییشناس مراجعه کنید:
- وجود اختلال در شنیدن: نشنیدن صدا در محیطی شلوغ، یا نشنیدن صداهایی خاص
- ترشح زیاد جرم گوش (موم)
- زنگ زدن گوش
- ضعف شنوایی در اثر بالا رفتن سن
ادیولوژیستها چه کاری انجام میدهند؟
- شنواییشناس توانبخشی: در این بخش ارزیابی شنوایی و تنظیم سمعک را برعهده دارند و در کاشت حلزونی و توانبخشی افراد با وزوز گوش و مشکلات ارتباطی فعالیت میکنند.
- شنواییشناس تشخیصی: در این بخش بیشتر به ارزیابی میزان شنوایی در کودکان و بزرگسالان میپردازند.
- و شنواییشناس حفاظت و پیشگیری: در این بخش بر جلوگیری از آسیبهای شنوایی و پیشگیری از معلولیت تمرکز دارد.
ادیولوژیستها در شناسایی، تشخیص، درمان، توانبخشی و ارزیابی بیماریهای شنوایی تخصص دارند. در واقع آنها به پیشگیری از آسیب و ایجاد معلولیت در سیستم شنوایی تمرکز دارند. همچنین به بررسی دلایل سرگیجه، تعادل و توانبخشی آن، راهکار برای وزوز گوش و تجویز سمعک هم میپردازند.
متخصصین گوش، حلق و بینی چه کاری انجام میدهند؟
متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) پزشکی است که پس از گذراندن دوره عمومی تخصص مربوطه را گذرانده است. این متخصص با بیماریها، تروماها، تومورها و ناهنجاریها و اختلالات گوش، حلق و بینی آشنایی دارد و میتواند آنها را درمان کند. همچنین برخی مشکلات اعصاب آن نواحی که به سر و گردن مربوط است را درمان میکند. همچنین دانش درمان و تشخیص آلرژیها در این نواحی را دارند. برای درمان مشکلات زیر میتوانید به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید: عفونت گوش و لوزهها، سرگیجه، گوش شناگر، لارنژیت، سینوزیت مزمن، دیسفاژی، آپنه خواب، گرفتگی صدای مداوم و تومورها. به طور کلی این شاغلین در این دو رشته در تعامل با یکدیگر هستند. در صورت نیاز خودشان بیمار را ارجاع میدهند تا بیماری یا مشکل برطرف شود.