زمینه و هدف
دانش و درک ناکافی از قاعدگی ممکن است منجر به اقدامات بهداشتی ناایمن شود. این اقدامات میتوانند به نوبه خود خطر ابتلا به عفونتهای دستگاه تناسلی و ادراری را افزایش داده و منجر به کیفیت پایین زندگی شوند. غذای مصرفی و ورزش، با الگوی چرخه قاعدگی ارتباط دارند. یک مطالعه، بر درک رابطه بین رژیم غذایی، ورزش و سایر عوامل موثر بر قاعدگی متمرکز شده است.
روشها
این مطالعه که بر عوامل موثر بر قاعدگی متمرکز شده است، به صورت مشاهدهای آینده نگر و با حجم نمونه ۶۵۰ نفر است. افراد از گروههای سنی ۹ تا ۱۸ سال بودند که قاعدگی در آنها شروع شده بود. این أفراد از پنج مدرسه مختلف در مناطق پاتانامتیتا و آلاپوژا وارد مطالعه شده بودند.
یافتهها
مشخص شد که ورزش نکردن، قبل و در دوران قاعدگی باعث افزایش گرفتگی و بیثباتی خلق در دختران شده است. همچنین مصرف نکردن صبحانه و مصرف غذاهای ناسالم باعث افزایش درد شده و در نهایت بر فعالیتهای روزانه تأثیر گذاشته است.
نتیجه گیری
در این مطالعه مشخص شد انجام مشاوره برای همه دختران از سن ۹ سالگی ضروری است. عدم انجام فعالیت بدنی، عادات غذایی ناسالم و تاخیر در تشخیص مشکلات قاعدگی میتواند بر سلامت تأثیر منفی بگذارد.
از این مطالعه مشخص شد که ۶۵ درصد از افراد، هیچگونه فعالیت بدنی منظمی نداشتند؛ اما ۷۳ درصد در دوران قاعدگی ورزش میکردند. دوچرخه سواری توسط ۱۰۲ فرد انجام میشد. ۶۹٪ از آنها متوجه شدند که درد قاعدگی را میتوان با ورزش تسکین داد. رژیم غذایی و شیوه زندگی افراد به شرح زیر بود: 55 ٪ از افراد غیر گیاهخوار بودند. 53 ٪ از افراد به صورت ماهانه غذاهای ناسالم مصرف میکردند. 65٪ از تأثیر غذاهای ناسالم بر قاعدگی آگاه بودند. پس از انجام مشاوره، 67٪ از افراد مصرف غذاهای ناسالم را کاهش دادند و 46٪ میوههای بیشتری در رژیم غذایی خود قرار دادند. همچنین پس از مشاوره، تعداد افرادی که صبحانه خود را پس از مشاوره ترک نکردند، ۷۹٪ افزایش یافت. ۵۱٪ از این افراد، تغییراتی را در درد قاعدگی حس کردند. 53٪ از افراد پس از مشاوره قادر به تشخیص بی نظمی قاعدگی بودند. از این مطالعه مشخص شد که 85٪ از افراد در زمان قاعدگی دچار درد بودند. همچنین اکثریت افراد نیاز به مشاوره در مورد بهداشت قاعدگی در مدرسه را توصیه کردند.
IJCMPH-Effect of diet, exercise and other contributing factors on mensturation
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید