تاثیر آنتی‌بادی مونوکلونال در پیشگیری از مالاریا

پیشگیری از مالاریا

مقدمه

مالاریا نوعی بیماری انگلی است که از طریق نیش پشه آلوده به بدن انسان منتقل می‌شود. این بیماری، یکی از مسائل بهداشتی بسیار مهم در برخی از کشورهای جهان است. این بیماری به طور شایع در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری دیده می‌شود. از علائم این بیماری می‌توان به تب و لرز، ضعف و بی‌حالی و تهوع شدید اشاره کرد. درمان مالاریا بسیار دشوار و پرهزینه می‌باشد. بنابراین استفاده از روش‌های پیشگیری می‌تواند در کاهش ابتلا، مرگ‌ومیر و هزینه‌های درمانی کمک‌کننده باشد. این روش‌های پیشگیری معمولا برای افرادی که در مناطق پرشیوع بیماری زندگی می‌کنند و یا قصد مسافرت به آن مناطق را دارند، استفاده می‌شود. یک مطالعه در این زمینه انجام شده که از آنتی‌بادی مونوکلونال ضد مالاریا برای پیشگیری از بروز این بیماری استفاده کرده است.

روش انجام مطالعه

در این مطالعه نیمه‌عمر و عوارض جانبی CIS43LS که نوعی مونوکلونال آنتی‌بادی ضد مالاریا است مورد ارزیابی قرار گرفته است. از طرف دیگر اثربخشی این دارو بر روی نوع فالسیپاروم مالاریا بررسی شده است. کسانی که در این مطالعه شرکت کردند، کسانی بودند که هیچ‌گونه بیماری زمینه‌ای نداشتند و تا به حال به بیماری ملاریا مبتلا نشده بودند. این دارو به صورت زیرجلدی و یا داخل وریدی برای شرکت‌کنندگان در مطالعه تزریق گردید. برای بررسی اثربخشی این دارو، برخی از شرکت‌کنندگان، به صورت کاملا کنترل شده در تماس با پشه مالاریا قرار گرفتند. این پشه‌ها حامل نوع فالسیپاروم این انگل بودند. این تماس، بین هفته‌های 4 تا 36 بعد از دریافت CLS43LS انجام شد.

نتایج مطالعه

25 نفر از شرکت‌کنندگان، یک نوبت از این دارو را تزریق کردند و 4 نفر از آن‌ها دو بار تحت تزریق این دارو قرار گرفتند. هیچ‌گونه عوارض دارویی نگران کننده‌ای گزارش نشد. نیمه عمر این دارو 56 روز بود. این مطالعه نشان داد که سطح سرمی این دارو، وابسته به دوز تجویز شده می‌باشد. از میان شرکت کنندگانی که این دارو را دریافت کرده و در معرض گزش پشه مالاریا قرار گرفته بودند، هیچ یک دچار عفونت خونی انگلی (پرازیتمی) نشدند.

نتیجه‌گیری

همانطور که پیش‌تر گفته شد، پیشگیری از ابتلا به عفونت ملاریا و یا جلوگیری از بروز حالت شدید بیماری، از اهمیت بالایی برخوردار است. ابتلا به این بیماری علاوه بر درگیری فرد مبتلا، تاثیرات بسیار مخربی بر روی جامعه بهداشتی کشور می‌گذارد. از  اقدامات برای پیشگیری می‌توان به رعایت بهداشت فردی، استفاده از واکسن و مصرف داروهای ضد مالاریا اشاره کرد. این روش‌ به ویژه در کسانی که قصد مسافرت به مناطق پرشیوع این بیماری را دارند توصیه می‌شود. این مطالعه نشان داد که استفاده از آنتی‌بادی ضد مالاریا CIS43LS در افرادی که تا به‌ حال مالاریا نگرفته و یا واکسینه نشده‌اند، از بروز عفونت مالاریا در بدن پیشگیری می‌کند.

برای مشاهده نسخه کامل این مطالعه به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2034031?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori%3Arid%3Acrossref.org&rfr_dat=cr_pub++0pubmed

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

 

 

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت

آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا

مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر