رژیم غذایی مناسب کبد چرب

رژیم غذایی کبد چرب

Table of Contents

رژیم غذایی کبد چرب را می‌توان خط اول درمان این بیماری دانست. بیماری کبد چرب زمانی اتفاق می‌افتد که این اندام، بیش‌ازحد چربی ذخیره کند و اگر به درمان آن بی‌توجهی شود، ممکن است کبد از کار بیفتد. خوشبختانه با داشتن یک برنامه غذایی مناسب، تحت نظر پزشک، می‌توان از پیشرفت این بیماری جلوگیری و اقدام به درمان کبد چرب کرد.

بد نیست بدانید که دو نوع اصلی بیماری کبد چرب و در درجه‌های مختلف، از یک تا 4 وجود دارند؛ بیماری کبد چرب مرتبط با الکل (ARLD) و بیماری کبد چرب غیر مرتبط با الکل (NAFLD). از همین رو، مهم است تا با توجه به نوع بیماری و درجه آن، با مراجعه به پزشک، رژیم غذایی مناسب را دریافت کنید. با توجه به اهمیت داشتن کبد سالم، در این مطلب، قصد داریم شما را با رژیم غذایی کبد چرب گرید ۱ آشنا کنیم.

غذاهای مفید در رژیم غذایی کبد چرب

در یک بدن سالم، کبد سموم را دفع و به تولید صفرا کمک می‌کند؛ مایعی به رنگ زرد مایل به سبز که باعث تجزیه چربی‌ها به اسیدهای چرب شده و به هضم آن‌ها کمک می‌کند. بیماری کبد چرب به کبد آسیب می‌رساند و از عملکرد درست آن جلوگیری می‌کند؛ اما داشتن یک رژیم غذایی مناسب، تاثیر زیادی در درمان این بیماری خواهد داشت. در ادامه، قصد داریم غذاهایی که برای رژیم غذایی کبد چرب گرید 1 مناسب هستند را به شما معرفی کنیم.

غذاهای مفید در کبد چرب

سیر

سیر یک عنصر اصلی در بسیاری از رژیم‌های غذایی است و ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب هم مفید باشد. یک بررسی در سال 2022 نشان داد که سیر تاثیر مثبتی بر فرایند درمان افراد مبتلا به بیماری کبد چرب از نوع NAFLD دارد.

اسیدهای چرب امگا 3

مطالعات انجام‌شده نشان داده‌اند که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است باعث بهبود علائم کبد چرب و کاهش سطح تری‌گلیسیرید در افراد مبتلا به NAFLD شود. بنابراین، شما می‌توانید برای درمان این بیماری از غذاهایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، در رژیم غذایی کبد چرب گرید ۲ استفاده کنید. بهترین مواد غذایی شامل اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از:

  • ماهی سالمون؛
  • ساردین؛
  • گردو؛
  • دانه کتان.

قهوه

نوشیدن قهوه برای بسیاری از مردم، یک مراسم صبحگاهی برای کسب انرژی است. با‌این‌حال، قهوه می‌تواند مزایایی فراتر از ایجاد انرژی، خصوصا در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب داشته باشد. یک بررسی در سال 2021 نشان داد که مصرف منظم قهوه با کاهش خطر ابتلا به NAFLD و همچنین با کاهش خطر پیشرفت فیبروز کبد (کبد چرب درجه 3) در افرادی که قبلا مبتلا به NAFLD بوده‌اند، مرتبط است. بنابراین، می‌توان گفت که قهوه یک گزینه عالی برای رژيم غذايي كبد چرب گريد ٣ محسوب می‌شود.

رژیم غذایی مناسب کبد چرب

کلم بروکلی

خوردن انواع سبزیجات برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب، بسیار مفید است و کلم بروکلی یکی از بهترین انواع آن به حساب می‌آید. کلم بروکلی به کبد کمک می‌کند تا چربی‌ها را تجزیه کند و باعث کاهش تجمع آن‌ها شود. از همین رو، می‌تواند یک گزینه امیدوارکننده برای درمان کبد چرب باشد.

پروتئین سویا یا آب پنیر

بررسی‌هایی که در سال 2019 انجام شده‌اند، نشان داده‌اند که پروتئین سویا و آب پنیر، باعث کاهش تجمع چربی در کبد می‌شوند. از طرفی هم نتایج یک مطالعه نشان داد که چربی کبد در زنان مبتلا به چاقی که هر روز 60 گرم پروتئین آب پنیر به‌مدت 4 هفته مصرف می‌کردند، 20 درصد کاهش یافت. این امر خصوصا می‌تواند برای زنان باردار قابل توجه باشد؛ چراکه احتمال بروز خطرات کبد چرب در بارداری وجود دارد. البته به یاد داشته باشید که مصرف این مواد، خصوصا در دوران بارداری، حتما باید طبق نظر پزشک باشد.

آجیل

مطالعات انجام‌شده نشان داده‌اند که افزایش مصرف آجیل در رژیم غذایی، به‌طور قابل توجهی با کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب مرتبط است. در میان آجیل‌ها، گردو، سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است و ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب، فوایدی داشته باشد.

چای سبز

چای یکی از مواردی است که استفاده از آن برای مقاصد دارویی، به هزاران سال قبل بازمی‌گردد. چای سبز دارای چندین آنتی‌اکسیدان مفید است که طبق تحقیقات انجام‌شده، این آنتی‌اکسیدان‌ها ممکن است به بهبود بیماری کبد چرب کمک کنند.

غذاهای مفید برای کبد

غذاهای مضر برای بیماری کبد چرب

یکی از راه‌های مدیریت بیماری کبد چرب، افزودن غذاهای سالم به رژیم غذایی است. با‌این‌حال، برای افراد مبتلا به این بیماری، به همان اندازه مهم است که از مصرف برخی مواد غذایی دیگر خودداری کنند که عبارتند از:

  • الکل؛
  • شکر و نمک بیش‌ازحد؛
  • گوشت قرمز؛
  • غذاهای سرخ‌شده؛
  • نان سفید، برنج و پاستا.

البته این نکته را هم به خاطر داشته باشید که رژیم غذایی سالم، یک درمان عالی برای کبد چرب است؛ اما گاهی ممکن است تاثیر مطلوبی بر بیماری نگذارد. در چنین مواردی، لازم است که حتما به یک متخصص گوارش و کبد مراجعه کنید؛ خصوصا اگر بیماری شما به درجه‌های بالاتر رسیده است. در این صورت، پزشک می‌تواند به شما بهترین رژیم غذایی کبد چرب گرید ۳ را ارائه و به درمان بیماری کمک کند.

بیماری کبد چرب

جمع‌بندی

اگر کبد چرب دارید یا در معرض ابتلا به این بیماری هستید، سبک زندگی و رژیم غذایی، می‌تواند به بهبود سلامت کبد و جلوگیری از ابتلا به بیماری کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که پیروی از یک رژیم غذایی کامل و سالم، بهترین راه برای بهبود سلامت کبد و کاهش خطر ابتلا به کبد چرب است. در این مطلب، ما سعی کردیم به بررسی رژیم غذایی کبد چرب، غذاهای سالم و غذاهای مضر برای این بیماری بپردازیم. اگر شما هم تجربه‌ای در زمینه این بیماری دارید، آن را با کاربران دکترنکست در میان بگذارید.

منابع:

medicalnewstoday، webmd، healthline

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر