Search
Search

درمان انواع بیمار پوستی فولیکولیت

درمان فولیکولیت

Table of Contents

فولیکولیت چیست و به چه دلیلی ایجاد می‌شود؟ آیا درمان خانگی برای آن وجود دارد؟ آیا درمان فولیکولیت صورت ممکن است؟ فولیکولیت یک بیماری شایع پوستی بوده و زمانی رخ می‌دهد که فولیکول‌های مو ملتهب می‌شوند. در نتیجه التهاب فولیکول مو برجستگی‌ها یا جوش‌های کوچک قرمز رنگ کوچکی روی سطح پوست ایجاد می‌شوند. فولیکولیت می‌تواند پوست هر قسمتی از بدن را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال این یافته پوستی اغلب در مناطقی به چشم می‌خورد که مکررا اصلاح مو صورت گرفته یا همواره تحت سایش لباس قرار می‌گیرد. در ادامه این علامت پوستی و روش‌های درمان آن را بررسی می‌کنیم.

شناخت و درمان فولیکولیت

قبل از پرداختن به گزینه‌های در دسترس برای درمان فولیکولیت مو، درک خود این بیماری ضروری است. فولیکولیت می‌تواند توسط باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها یا تحریک پوستی ایجاد شود. این عوامل می‌تواند منجر به التهاب و عفونت فولیکول‌های مو شود. التهاب ممکن است به دنبال رشد مو به داخل پوست یا دستکاری جوش زیرپوستی ایجاد گردد. علائم شایع شامل برآمدگی‌های قرمز یا چرکی، خارش و حساسیت پوست است. این نشانه پوستی می‌تواند حاد یا مزمن باشد و شدت آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بدیهی است که مشورت با پزشک برای بررسی علت ایجاد فولیکولیت و درمان آن ضروری است. پزشک متخصص پوست و مو در زمینه بیماری‌های پوستی انواع حساسیت‌های پوستی و عوامل ایجاد آن و نیز سرطان پوست تخصص دارد.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان پوست و مو در دکترنکست

 

روش‌هایی برای درمان فولیکولیت

اقدامات بهداشتی

حفظ بهداشت خوب برای پیشگیری و مدیریت فولیکولیت بسیار مهم است. پاکسازی منظم سطح پوست با یک صابون ملایم به حذف چربی اضافی، از بین بردن باکتری‌ها و سلول‌های مرده پوست کمک کرده و خطر عفونت را کاهش می‌دهد. این مورد به خصوص در درمان فولیکولیت پوست سر و درمان فولیکولیت واژن مهم است. همچنین به خاطر داشته باشید که برای جلوگیری از گسترش باکتری‌ها از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی مانند حوله و تیغ اصلاح خودداری کنید.

کمپرس گرم

استفاده از کمپرس گرم در نواحی از پوست که دچار فولیکولیت شده به تسکین التهاب و تخلیه فولیکول‌ها کمک کند. می‌توانید از یک پارچه تمیز نم‌دار و گرم استفاده کرده و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، طی چندین نوبت در روز روی پوست قرار دهید.

آنتی‌بیوتیک‌های موضعی

در موارد خفیف، آنتی بیوتیک‌های موضعی بدون نسخه می‌توانند موثر باشند. برای دریافت آنتی‌بیوتیک موضعی مناسب با داروساز خود مشورت کنید. فراموش نکنید که همه موارد فولیکولیت، خفیف نبوده و ممکن است نیاز به مداخله درمانی توسط پزشک داشته باشد. بنابراین اگر نشانه‌های التهاب بهبود نیافت و یا بدتر شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

ضد قارچ‌های موضعی

اگر فولیکولیت ناشی از عفونت قارچی باشد، ممکن است کرم‌ها یا پمادهای ضد قارچ موضعی در درمان آن موثر باشد. تشخیص اینکه عامل التهاب و فولیکولیت چیست، برعهده پزشک است. ضدقارچ ممکن است در ترکیب با آنتی‌بیوتیک برای شما تجویز شود.

آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی

در موارد شدیدتر یا مواردی که به درمان‌های موضعی پاسخ نمی‌دهد، آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی ممکن است تجویز شود. مهم است که دوره کامل آنتی‌بیوتیک را طبق دستور پزشک مصرف کنید. دوره درمان ناکامل می‌تواند به ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی منجر شود.

اجتناب از عوامل تحریک‌کننده

اگر فولیکولی ناشی از تحریک پوستی باشد، باید محرک‌های بالقوه‌ای را که ممکن است به فولیکولیت کمک کنند، شناسایی کرده و از آن اجتناب کنید. این امر شامل اجتناب از لباس‌های تنگ (به خصوص برای درمان فولیکولیت کشاله ران)، به حداقل رساندن اصطکاک و استفاده از محصولات مراقبت از پوست ملایم است. همچنین برای درمان فولیکولیت ناحیه تناسلی زنان، اجتناب از پوشیدن لباس زیر تنگ و غیرنخی توصیه می‌شود.

بهبود تکنیک‌های صحیح اصلاح

ممکن است عامل فولیکولیت، اصلاح نادرست و غیراصولی مو باشد. در این صورت باید روال اصلاح خود را تغییر دهید. از یک تیغ تمیز و تیز استفاده کنید و اصلاح را در جهت رویش موها انجام دهید. همچنین جایگزین کردن تیغ با کرم‌های مو‌بر می‌تواند به بهبود علائم کمک کند.

فولیکولیت صورت

روش‌های خانگی برای درمان فولیکولیت

علاوه بر درمان‌های پزشکی، چندین درمان خانگی ممکن است به کاهش علائم و بهبودی کمک کند:

روغن درخت چای

روغن درخت چای که با خواص ضد میکروبی خود شناخته شده است، می‌تواند به صورت موضعی در مناطق آسیب‌دیده استفاده شود. این روغن به تسکین نشانه‌های التهاب کمک می‌کند.

ژل آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا دارای خواص تسکین‌دهنده و ضدالتهابی است. می‌توانید ژل آلوئه‌ورا تازه را مستقیماً روی نواحی آسیب دیده بمالید. این گیاه می‌تواند به کاهش درد و حساسیت پوستی کمک کند.

روغن نارگیل

روغن نارگیل دارای خواص ضد باکتریایی و ضدالتهابی است. روغن نارگیل را به آرامی روی پوست آسیب‌دیده مالیده و پوست را ماساژ دهید.

حمام با بلغور جو دوسر

خیساندن پوست در آب گرم حاوی بلغور جو دوسر می‌تواند خارش و التهاب را تسکین دهد. بلغور جو دوسر را به صورت پودر ریز خرد کرده و به آب گرم حمام اضافه کنید.

زردچوبه

زردچوبه خواص ضد‌التهابی و ضد باکتریایی زیادی دارد. پودر زردچوبه را با آب مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید و سپس آن را روی نواحی ملتهب پوست بمالید.

مراجعه به پزشک برای درمان فولیکولیت

بسیاری از موارد فولیکولیت را می‌توان در خانه مدیریت کرد. بنابراین می‌توانید علائم پوستی خود را به راحتی با مواردی که بالاتر به آن اشاره شد مدیریت کنید و نیازی به نگرانی نیست. با این حال در صورتی که موارد زیر را تجربه کردید، توصیه می‌کنیم در اسرع وقت با پزشک مشورت کنید.

  • با وجود درمان‌های خانگی، علائم بدتر شده یا ادامه ‌یابند.
  • دچار تب شوید یا علائم سیستمیک را تجربه کنید.
  • فولیکولیت ناحیه بزرگی از بدن شما را تحت تاثیر قرار داده باشد.
  • سیستم ایمنی شما ضعیف باشد.

فولیکولیت چیست

جمع‌بندی

فولیکولیت یک بیماری رایج پوستی است که به دنبال التهاب فولیکول‌های مو رخ می‌دهد. این بیماری می‌تواند عوامل عفونی، مانند ویروس، قارچ  یا باکتری داشته باشد. از جمله عوامل غیر عفونی می‌توان به مواد تحریک‌کننده یا سایش با لباس اشاره کرد. فولیکولیت باعث ایجاد برآمدگی‌های قرمز رنگ در سطح پوست شده و می‌تواند دردناک باشد. راه‌های مختلفی برای درمان فولیکولیت وجود دارد. اگر درگیری پوستی خفیف باشد روش‌هایی مانند کمپرس گرم، روغن‌های گیاهی و ژل آلوئه‌ورا‌ می‌تواند به کاهش التهاب و حساسیت پوستی کمک کند. در صورتی که ناحیه درگیر بزرگ باشد، بهبود نیابد یا تداوم داشته باشد، مراجعه به پزشک برای دریافت نظر تخصصی لازم است. دریافت ویزیت متخصص پوست و مو آنلاین می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد.

منابع:

mayoclinic، dermnetnz

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر