عفونت هلیکوباکترپیلوری و رژيم‌های درمانی جدید

درمان هلیکوباکتر پیلوری

نصف جهان، مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری

هلیکوباکتر پیلوری یک باکتری گرم منفی، تاژک‌دار و مارپیچی شکل است که در لایه مخاطی دستگاه گوارش فوقانی نفوذ می‌کند. این بیماری می‌تواند با گاستریت مزمن، زخم معده، لنفوم بافت لنفاوی مرتبط با مخاط معده، سرطان معده و کم خونی فقر آهن همراه باشد. عفونت هلیکوباکتر پیلوری حدود نیمی از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شیوع آن در بین مناطق مختلف، به دلیل تنوع در شرایط اقتصادی و اجتماعی در جهان متفاوت است. برای مثال در هند، شیوع عفونت هلیکوباکتر پیلوری حدود ۶۰٪ می‌باشد. اعتقاد بر این است که بیش از ۲۰ میلیون هندی به بیماری زخم معده مبتلا هستند.

درمان سه‌گانه استاندارد سنتی (PPI به همراه کلاریترومایسین و آموکسی‌سیلین) بیش از ۲۰ سال است که برای ریشه‌کنی هلیکوباکترپیلوری استفاده می‌شود. با این حال، موفقیت درمان این رژیم در آنالیز قصد به درمان (ITT) زیر ۸۰٪ است که در اکثر مطالعات غیرقابل قبول ذکر شده است. میزان مقاومت هلیکوباکتر پیلوری در این رژیم بین ۳۰-۱۰٪ بوده و عمدتاً به دلیل مقاومت به کلاریترومایسین، اثربخشی به زیر ۸۰٪ کاهش می‌یابد. مناطقی که مقاومت به کلاریترومایسین در آن‌ها به بالای ۲۰-۱۵٪ رسیده است، باید رژيم سه‌گانه حاوی کلاریترومایسین و PPI را کنار بگذارند.

مقایسه‌ی رژيم‌ درمانی قدیم با جدید

اخیرا یک مطالعه به مقایسه اثربخشی رژيم سه‌گانه ۱۴ روزه با رژیم جدید حاوی لووفلوکساسین، امپرازول، نیتازوکسانید و داکسی‌سایکلین (LOAD) ده روزه برای درمان هلیکوباکتر پیلوری پرداخته است. این مطالعه در هند صورت گرفته است. در این کارآزمایی تصادفی، بیماران مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری به طور تصادفی در ۲ گروه تقسیم شدند. گروهی که درمان LOAD (لووفلوکساسین ۲۵۰ میلی‌گرم OD، امپرازول ۴۰ میلی‌گرم BD، نیتازوکسانید ۵۰۰ میلی‌گرم BD، و داکسی سایکلین ۱۰۰ میلی‌گرم OD) را به مدت ۱۰ روز دریافت می‌کردند و گروهی که درمان استاندارد سه گانه (پنتوپرازول ۸۰ میلی‌گرم، آموکسی سیلین ۲۰۰۰ میلی‌گرم و کلاریترومایسین ۱۰۰۰ میلی‌گرم روزانه در دوزهای منقسم به مدت 14 روز) را مصرف می‌کردند. بیوپسی/RUT معده ۱۲-۱۰ هفته پس از اتمام درمان برای تایید ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری انجام شد.

نرخ ریشه‌کنی با رژیم LOAD، به طور قابل توجهی بیشتر از درمان سه‌گانه استاندارد در هر دو آنالیز بود (۸۲/۷۵٪ در مقابل ۶۰/۲۶٪، p = 0.001) و هر دو رژیم درمانی به خوبی تحمل شدند. با این حال به دلیل مقاومت به فلوروکینولون یا دوره کوتاه درمان، اثربخشی آن هنوز کمتر از حد مطلوب گزارش می‌شود.

PubMed-Efficacy of levofloxacin, omeprazole nitazoxanide, and doxycycline (LOAD) regimen compared with standard triple therapy to eradicate helicobacter pylori infection

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت

آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا

مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر