Search
Search

درد پا چگونه ایجاد می شود؟

علت درد پا

Table of Contents

پادرد یکی از مشکلات بسیار رایجی است که گاهی با روش‌های خانگی و استراحت به‌راحتی رفع می‌شود؛ اما در برخی موارد، باید به پزشک مراجعه کنید. آشنایی با علت درد پا و بدن، به تشخیص درست درد کمک می‌کند و شانس بهبودی را افزایش می‌دهد. در ادامه‌ی این مطلب از دکترنکست با ۱۰ علت درد پا از زانو به پایین هنگام خواب، کف و مچ پا آشنا می‌شوید و سپس راهکارهای تسکین درد را با هم مرور خواهیم کرد. 

 ۱۰ مورد از اصلی ترین علت های درد پا

پادرد می‌تواند علت‌های گوناگون با علائم مشابه داشته باشد. این علائم، گاهی فقط در شب‌ها خود را نشان می‌دهند و برخی دیگر، در نقاط خاصی از پا به‌صورت گزگز یا درد دیده می‌شوند. در ادامه ۱۰ مورد از مهم‌ترین و شایع‌ترین انواع علت درد پا را بررسی خواهیم کرد. 

1.گرفتگی عضلات یا رگ‌به‌رگ شدن؛ شایع‌ترین علت درد ساق پا

شاید برای‌تان پیش آمده باشد که در عرض چند دقیقه، در پشت ساق پای خود، درد عضلانی شدیدی را تجربه کنید. دلیل گرفتگی عضلات پا، هنوز به‌صورت حتمی مشخص نشده است؛ اما برخی تحقیقات نشان داده‌اند که خستگی عضلانی، کم‌آبی و اختلال عملکرد اعصاب در این مورد تاثیرگذار بوده است. همچنین ورزش‌کردن نادرست نیز می‌تواند علت درد ساق پا هنگام خواب باشد. در صورت شدید‌بودن درد و تکرار مداوم آن، با پزشک متخصص مشورت کنید. در برخی از مواقع، عوارض دارویی خاص، باعث بروز این مشکل شده است که پزشک می‌تواند با تغییر دوز یا جایگزین‌کردن دارو، مشکل را حل کند. 

2. لخته شدن خون در رگ‌های پا (DVT)

اگر پا به مدت طولانی بی‌حرکت بماند (برای مثال در رانندگی‌ها و سفرهای هوایی طولانی‌مدت)، ممکن است خون در رگ‌های عمقی پا لخته شود. DVT یکی از چند علت درد مچ پا است که معمولاً علائم خاصی ندارد؛ اما گاهی با تورم و احساس داغی در یک طرف پا، خود را نشان می‌دهد. در صورت احساس سرگیجه یا تنگی نفس شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید. 

3. تاندونیت آشیل؛ علت درد پاشنه پا هنگام بلند شدن از خواب

در تاندونیت آشیل، تاندون بزرگی که از پشت پا می‌گذرد، تحریک و ملتهب می‌شود. این موضوع می‌تواند علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن باشد و در تمرینات شدید ورزشی، بیشتر رخ می‌دهد. در صورت پارگی تاندون، آسیب بسیار زیادی به پا وارد می‌شود. پس در صورت احساس درد در این نقطه، فورا به پزشک  مراجعه کنید. 

تاندونیت آشیل

4.شکستگی استخوان‌ ساق پا 

برخلاف ران، شکستگی ساق پا ممکن است کمتر مشخص باشد و فورا متوجه آن نشوید. پس اگر به دنبال علت درد استخوان پا هستید، بهتر است به متخصص ارتوپدی سری بزنید. گاهی فعالیت‌های ورزشی، تصادف و ضربه محکم به استخوان‌های حساس پا آسیب می‌رساند. 

5.کشیدگی عضله همسترینگ

یک علت درد پا در میان ورزشکاران، می‌تواند کش‌آمدن عضله همسترینگ در پشت ران باشد. این مشکل معمولاً به دلیل گرم‌نکردن کافی پیش از ورزش، کشش بیش از حد و تمرینات نامناسب اتفاق می‌افتد. در صورت ادامه‌دادن فعالیت ورزشی در این مواقع، آسیبی جدی به پا وارد می‌شود. خوشبختانه در بسیاری از مواقع، فیزیوتراپی به حل این مشکل کمک می‌کند. 

6. درد در عصب سیاتیک

سیاتیک زمانی اتفاق می‌افتد که به عصب ستون فقرات، فشار وارد شود و در نتیجه، فرد از لگن تا ساق پا احساس درد می‌‌کند. در این مواقع، ممکن است فرد برای تسکین درد، نادرست راه برود و به کمر و نقاط دیگر بدن آسیب وارد شود. برای حل این مشکل، انجام حرکات اصلاحی زیر نظر طب فیزیکی مفید است. 

7. شین اسپیلیت

در شین اسپیلیت، عضلات اطراف ساق پا دچار درد می‌شود. این اختلال بیشتر در کسانی اتفاق می‌افتد که فشار زیادی به پاهای خود وارد می‌کنند؛ مثل افراد نظامی یا کسانی که دونده هستند. صافی کف پا، این مشکل را تشدید می‌کند. بنابراین یک علت درد کف پا را می‌توان صاف‌بودن پا دانست که با استفاده از کفش‌های طبی مناسب و فیزیوتراپی تا حدودی رفع می‌شود. 

 

شین اسپیلیت

8.رگ‌های واریسی؛ علت درد پا از زانو به پایین

 واریس، رگ‌های بزرگ پیچ‌خورده‌ای هستند که به دلیل ضعیف‌بودن دریچه‌ها، بیش از حد پر از خون می‌شوند. رگ‌های واریسی معمولا متورم و برجسته‌اند و رنگ بنفش یا آبی تیره دارند. این موضوع، علت درد پای چپ از زانو به پایین  نیز محسوب می‌شود و برای درمان آن، باید با پزشک مشورت کنید. 

9. بیماری کرونا؛ علت پا درد در شب

تحقیقات نشان داده‌اند که یکی از ده‌ها علت درد پا از زانو به پایین کرونا محسوب می‌شود. البته در بسیاری از مواقع، این مشکل موقتی است و با مرور زمان حل می‌شود. اگر مبتلا به ویروس کرونا شده‌اید، سعی کنید تحرک داشته باشید و در خانه پیاده‌روی کنید. این موضوع، به کاهش درد عضلات پا کمک می‌کند. 

10. سندروم کمپارتمان؛ علت درد پا از زانو به پایین در جوانی 

سندروم کمپارتمان می‌تواند به دلیل بلندکردن اشیای سنگین یا ورزش‌ طولانی‌مدت رخ ‌دهد و پا متورم شود. در این موارد، ممکن است حتی شاهد شکستگی یا کبودی شدید پا باشید. متورم‌بودن پا، باعث افزایش فشار و در نهایت، قطع جریان خون از بافت عضلانی می‌شود. در این موارد حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.  

جمع بندی

در این مطلب با ۱۰ علت درد پا و برخی راهکارهای تسکین آن‌ها آشنا شدید. برخی اوقات، پادرد موقتی است و در عرض چند روز بهبود می‌یابد؛ اما در صورت تشدید و ادامه درد، پیش از هر کاری با پزشک متخصص مشورت کنید و هرگز به‌صورت خودسرانه، دارو نخورید. در سایت نوبت دهی دکترنکست  می‌توانید به‌راحتی و با چند کلیک، از بهترین پزشکان کشور وقت بگیرید و مشکل خود را مطرح کنید. 

منبع:

https://rapaindocs.com/back-leg-pain-during-and-with-covid

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/broken-leg/symptoms-causes/syc-20370412

https://www.everydayhealth.com/leg-pain/guide

https://www.healthline.com/health/leg-pain#other-causes

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر