Search
Search

اثربخشی داروهای خوراکی در مدیریت کووید-۱۹

آنتی ویروس خوراکی

Table of Contents

اپیدمی COVID-19 هنوز به طور کامل قابل کنترل نیست. دستاوردهای بزرگی از مطالعات مختلف حاصل شده است و بسیاری از داروهای ضد‌ویروسی اثرات درمانی خوبی در برابر COVID-19 نشان داده‌اند. با این حال همچنان داروی ضد‌ویروس خوراکی موثری برای درمان COVID-19 در دسترس نیست. در ادامه به طور خلاصه به یک متاآنالیز می‌پردازیم. در این متاآنالیز میزان مرگ‌ومیر یا بستری شدن در بیمارستان و عوارض جانبی در بین بیماران COVID-19 با مصرف سه داروی خوراکی شامل molnupiravir، fluvoxamine و Paxlovid بررسی شده است. در این مطالعه پایگاه‌های اطلاعاتی علمی و پزشکی، مانند PubMed ،Web of Science ،Embase و Cochrane Library برای یافتن مقالات مرتبط بررسی شدند.

Molnupiravir

Molnupiravir، یک مهارکننده خوراکی فعال RdRp با مشخصات فارماکوکینتیک مطلوب است. اهمیت این دارو به دلیل توانایی آن در مهار تکثیر SARS-COV-2، حذف سریع SARs-COV-2، کاهش بار ویروسی و بهبودی سریع بیمار می‌باشد. علاوه بر این، Molnupiravir اثربخشی و ایمنی امیدوارکننده‌ای را در آزمایش‌های بالینی فاز I/II/III نشان داده است. مطالعات نشان داده است که این دارو خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ را در بزرگسالان غیربستری مبتلا به بیماری کووید-19 خفیف تا متوسط که در معرض خطر پیش‌آگهی ضعیف هستند، تقریباً ۵۰٪ کاهش می‌دهد.

Fluvoxamine

Fluvoxamine، یک داروی خوراکی دیگر و یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین و آگونیست گیرنده σ-1 ، قابلیت درمان سرپایی زودهنگام COVID-19 را در مطالعات قبلی نشان داده است. این دارو همچنین ایمنی و اثربخشی خوبی را در بیماران تحت درمان در واحد مراقبت‌های ویژه (ICU) نشان داده است.

Paxlovid

Paxlovid یک داروی ضدویروسی مهارکننده پروتئاز SARS-CoV-2 است که توسط شرکت Pfizer توسعه یافته و به طور خاص برای تجویز خوراکی طراحی شده است. مطالعه‌ای اخیر نشان داد که Paxlovid خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ را تا ۸۹٪ کاهش می‌دهد.

کاهش میزان بستری و مرگ‌ومیر به دنبال مصرف داروهای ضدویروس خوراکی

در مجموع، ۸ مطالعه در این بررسی وارد شد. در بررسی این مطالعات مشخص شد که این داروهای خوراکی، میزان بستری شدن بیماران COVID-19 را تقریباً ۶۷٪ و میزان مرگ‌و‌میر را تا ۵۶٪ در این بیماران کاهش می‌دهند. بنابراین مطالعه حاضر اثر درمانی خوب این داروهای خوراکی را نشان می‌دهد. توسعه داروهای ضدویروسی خوراکی یک روند اجتناب‌ناپذیر در مبارزه با COVID-19 است.

عدم گزارش عارضه جدی به دنبال مصرف داروهای ضدویروس خوراکی

در مطالعات انجام شده مشاهده شد که مصرف داروهای ضدویروس خوراکی (۳ داروی مورد مطالعه) با ایجاد عارضه خاصی همراه نیستند. این داروها نسبتا ایمن بوده و ممکن است تنها با عوارض خفیفی همراه باشند. شایع ترین عوارض جانبی این سه دارو شامل تهوع، اسهال، سردرد، آبریزش بینی و درد عضلانی است. این مطالعات نشان می‌دهد که بیشتر عوارض جانبی پس از مصرف داروهای ضدویروسی خوراکی بسیار خفیف هستند و عوارض جانبی جدی کمی به دنبال مصرف این داروها گزارش شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، به مطالعه زیر مراجعه کنید:

Pubmed – Efficacy and safety of three new oral antiviral treatment (molnupiravir, fluvoxamine and Paxlovid) for COVID-19:a meta-analysis

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر