Search
Search

روش‌های بهداشت دهان در جلوگیری از عفونت ریه

عفونت ریه

Table of Contents

تهویه مکانیکی چیست؟

در این مطلب به بررسی اثربخشی انواع روش‌های بهداشت دهان به علاوه استفاده از کلرهگزیدین در جلوگیری از بروز عفونت ریه در بیمارانی که از تهویه مکانیکی استفاده می‌کنند، می‌پردازیم. در بیمارانی که به هر دلیلی دچار اختلال تنفسی می‌شوند و سیستم تنفسی آن‌ها توانایی لازم برای انجام تنفس سالم و کارآمد را ندارد، از تهویه مکانیکی استفاده می‌شود. در این روش‌ دستگاه‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها توسط پزشک متخصص تنظیم شده و تنفس بیمار را کنترل می‌کنند.

عفونت ریه ناشی از تهویه مکانیکی

عفونت ناشی از تهویه مکانیکی که به آن VAP نیز گفته می‌شود زمانی اتفاق می‌افتد که بیمار طولانی مدت به دستگاه تنفس‌دهنده متصل باشد. طبق تعریف، این نوع عفونت ریه معمولا بعد از ۴۸ ساعت استفاده از این روش تنفسی به وجود می‌آید. قابل ذکر است بیماری که در شرایط تنفس مکانیکی قرار می‌گیرد معمولا آینده درمانی مناسبی ندارد. باید توجه داشت که ابتلا به این نوع عفونت ریوی در این دسته از بیماران احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت بیمار و مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد.

شوینده‌های دهانی می‌توانند در این مورد بسیار کمک‌کننده باشند. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که این شوینده‌ها تاثیر بسیار زیاد و مناسبی در درمان و از بین بردن باکتری‌های دهان دارند. به ویژه دهانشویه‌هایی که در آن‌ها از ماده کلرهگزیدین استفاده شده است به عنوان خط اول مطرح می‌باشند. البته باید توجه داشت که این ماده با وجود فواید ضدمیکروبی بالای خود می‌تواند عوارضی را نیز به همراه داشته باشد. بنابراین در حال حاضر به استفاده از دهانشویه‌های با اثربخشی برابر و عوارض کمتر توصیه می‌شود.

تحقیقات مختلف اهمیت و اثربخشی بالای این دهانشویه‌ها را به اثبات رسانده‌اند. ولی باید توجه داشت که روش‌های مکانیکی تمیز کردن دهان همچنان اثربخشی بالاتری نسبت به استفاده از این دهانشویه‌ها دارند. یک مطالعه که در سال 2021 انجام شد به بررسی اثربخشی انواع روش‌های بهداشت دهان به علاوه استفاده از کلرهگزدین در جلوگیری از بروز عفونت ریه در بیمارانی که از تهویه مکانیکی استفاده می‌کنند، پرداخت. جزئیات این مطالعه به طور مختصر در زیر توضیح داده خواهد شد.

نتایج حاصل از مطالعه چه بود؟

این مطالعه به صورت متاآنالیز و مروری انجام گرفت. برای انجام این تحقیق از جست‌وجو در بانک‌های اطلاعاتی پزشکی از قبیل PUBMED و EMBASE استفاده شد. در نهایت در این متاآنالیز ۶ کارآزمایی بالینی که جمعا شامل ۱۲۶۷ بیمار بودند، شرکت داده شدند.

این مطالعه بیان کرد که استفاده از کلرهگزیدین هیچ تاثیری در افزایش طول عمر بیمار و یا کاهش مدت بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نداشت. همچنین تحلیل داده‌های موجود نشان داد که روش‌های شست‌وشوی مکانیکی دهان می‌تواند اثربخشی استفاده از کلرهگزیدین را افزایش دهد. در نهایت نویسندگان این مطالعه بیان کردند که استفاده از روش‌های مختلف شست‌وشوی مکانیکی دهان از قبیل مسواک می‌تواند در کنار استفاده از دهانشویه‌های حاوی کلرهگزدین، تاثیر قابل‌توجهی در کاهش ابتلا بیماران به عفونت ریه ناشی از تنفس مکانیکی داشته باشد.

PubMed-Efficiency of different protocols for oral hygiene combined with the use of chlorhexidine in the prevention of ventilator-associated pneumonia

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر