Search
Search

قرص پنتوپرازول؛ خداحافظی با دردهای معده

قرص پنتوپرازول

Table of Contents

گاهی رفلاکس معده و معده درد، شما را مجبور به مراجعه به پزشک می‌کند. متاسفانه برخی از مردم، برای مشکلات معده خود، به‌صورت سرخود از قرص پنتوپرازول استفاده می‌کنند؛ اما باید بدانید این دارو، ممکن است عوارض خاص خود را داشته باشد. عملکرد این دارو به‌گونه‌ای است که به کاهش میزان اسید ساخته‌شده در معده کمک می‌کند. با این وجود، پزشک ابتدا تمام آزمایش‌ها و بررسی‌های لازم را برای شما انجام می‌دهد تا مطمئن شود که آیا این قرص برای‌تان مناسب خواهد بود یا خیر. اگر دوست دارید بدانید قرص پنتوپرازول ۴۰ برای چیست و از موارد تجویز و عوارض آن به‌‌خوبی آگاه شوید، این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

قرص پنتوپرازول چیست؟

این دارو در دسته‌ای از داروها به نام مهارکننده‌های پمپ پروتون قرار می‌گیرد و میزان اسید ساخته‌شده در معده را کاهش می‌دهد. داروی پنتوپرازول به دو صورت پنتوپرازول تزریقی و خوراکی، بنا به صلاحدید پزشک برای بیمار تجویز می‌شود. قرص این دارو نیز به دو صورت پنتوپرازول ۲۰ و ۴۰ در داروخانه‌ها موجود است؛ البته از خرد‌کردن یا جویدن قرص باید پرهیز کنید. این دارو می‌تواند علائمی مانند سوزش سر دل و درد معده را تسکین ‌دهد؛ البته لازم به ذکر است که برای درمان ورم معده نباید این قرص را بدون تجویز پزشک مصرف کنید. 

هشدار: نکته‌ای که حتما باید به آن توجه کنید، این است که این دارو برای تسکین فوری علائم سوزش سر دل، تجویز نمی‌شود. در بسیاری از مواقع، متاسفانه سوزش سر دل با اولین علائم حمله قلبی توسط مردم اشتباه گرفته می‌شود. اگر درد قفسه سینه، حالت تهوع، تعریق، احساس تنگی نفس یا حس درد گسترش‌یافته به بازو یا شانه را دارید، حتما به اورژانس مراجعه کنید. 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
فوق تخصصان گوارش و کبد در دکترنکست

 

کاربردهای قرص پنتوپرازول

قبل از هر چیز، باید بدانید که یک دارو می‌تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد و ممکن است دارویی واحد، برای بیماری‌های مختلف تجویز شود. برای مثال، دارویی می‌تواند برای سردردهای میگرنی، اختلالات اعصاب‌و‌‌روان، اختلالات گوارشی و دردهای استخوانی توسط پزشک تجویز ‌شود. بدون آگاهی از شرایط بیمار، نمی‌توان به این سوال پاسخ داد که دارو دقیقا برای چه مواردی تجویز خواهد شد؛ اما عموما پزشکان، پنتوپرازول خارجی و ایرانی را برای موارد زیر تجویز می‌کنند:

  • درمان برخی از مشکلات مربوط به معده و مری (رفلاکس یا اسید)؛
  • التیام آسیبی که اسید معده بر معده و مری وارد می‌کند؛
  • پیشگیری و درمان زخم معده؛

عوارض قرص پنتوپرازول

بر هیچکس پوشیده نیست که تمام داروها، عوارض و مزایای مربوط به خود را دارند. پزشکان ابتدا تمام شرایط بیمار را بررسی و سپس با در‌نظر‌گرفتن مزایا و معایب دارو، آن را برای بیمار تجویز می‌کنند. بسیاری از افراد، از قرص پنتوپرازول برای نفخ معده استفاده می‌کنند؛ اما باید بدانید که مصرف خودسرانه این دارو می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند و شاید بتوانید با داروهایی که عوارضی کمتری دارند، اختلال را رفع کنید. بدون شک اطلاع از عوارض دارو، به شما کمک می‌کند که از مصرف خودسرانه دارو پرهیز کنید. البته لازم به ذکر است که همه عوارض قرص و دارو در همه بیماران ظهور پیدا نمی‌کنند. از دیگر عوارض قرص پنتوپرازول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات کلیوی؛
  • ادرار کمتر از حد معمول؛
  • اسهال
  • درد شدید معده؛
  • تب؛
  • بثورات پوستی؛
  • حالت تهوع؛
  • از‌دست‌دادن اشتها

عوارض قرص پنتوپرازول

مقدار و نحوه مصرف قرص پنتوپرازول

مقدار دارویی که توسط پزشک برای شما تجویز می‌شود، بر مبنای تشخیص پزشک، شدت بیماری و شرایط بدنی شما مشخص می‌شود. لازم به ذکر است که برای مصرف پنتوپرازول در شیردهی، باید با پزشک خود مشورت کنید. 

برای رفلاکس معده به مری نیز پزشک پس از بررسی‌های متعدد، می‌تواند پنتوپرازول 40 را یک بار در روز تا 8 هفته، برای بیمار تجویز کند. پنتوپرازول آمپول نیز ممکن است توسط پزشک تجویز شود. اگر بیمار بتواند درمان خوراکی را از سر بگیرد، پزشک با صلاحدید خود ممکن است درمان وریدی را قطع کند.

تداخلات دارویی قرص پنتوپرازول

هنگامی که به پزشک مراجعه می‌کنید، یک لیست از داروهایی که مصرف می‌کنید را به همراه خود داشته باشید و به پزشک نشان دهید؛ این داروها شامل داروهای شیمیایی، گیاهی و حتی مکمل‌ها و قرص‌های ویتامین می‌شوند. اگر در خون شما سطوح پایینی از منیزیم وجود دارد یا اگر از بیماری لوپوس، مشکلات کبدی و پوکی استخوان یا تراکم پایین استخوان رنج می‌برید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. به‌طور کلی، از جمله داروهایی که می‌توانند با این قرص یا آمپول تداخل داشته باشند، شامل موارد زیر هستند:

  • دیگوکسین؛
  • متوترکسات؛
  • سیتالوپرام؛
  • متوترکسات؛
  • و …

هشدار: ممکن است برخی داروهای دیگر که با پنتوپرازول تداخل دارند، در این لیست وجود نداشته باشند؛ بنابراین، حتما تمام داروها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید را با پزشک خود در میان بگذارید. 

تداخلات قرص پنتوپرازول

جمع بندی

تا اینجا با قرص پنتوپرازول  20 و 40 و عوارض آن به‌خوبی آشنا شدید. این دارو می‌تواند با بسیاری از داروها تداخل داشته باشد؛ ما در این مطلب، به برخی از مهم‌ترین‌ این تداخلات اشاره کردیم. در صورت حساسیت به این دارو یا مصرف قرص و داروهای گیاهی، پزشکی و مکمل‌ها، حتما با پزشک خود مشورت کنید. اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی به سر می‌برید نیز باید این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید. در پایان، توصیه می‌کنیم در صورتی که علائم رفلاکس معده را در خود مشاهده می‌کنید، به یک متخصص گوارش آنلاین مراجعه کنید. 

منابع:

medscape، drugs.com،‌ mayoclinic، nhs

سوالات متداول

قرص پنتوپرازول 40 برای چیست؟

این قرص عموما برای رفلاکس معده به مری یا زخم معده توسط پزشک تجویز می‌شود.

قرص پنتوپرازول 20 برای چیست؟

این قرص می‌تواند اسید معده شما را کاهش داده و علائمی مثل درد معده را بهبود ببخشد.

زمان مصرف پنتوپرازول 40 چه زمانی است؟

این قرص را ترجیحا در زمان صبح، نیم ساعت قبل از صبحانه مصرف کنید. این دارو ممکن است به صورت هر ۱۲ ساعت یک بار نیز تجویز شود.

ایا قرص پنتوپرازول باعث لاغری میشود؟

یکی از عوارض احتمالی مصرف این قرص، کاهش اشتهای بیمار است. این امر می‌تواند منجر به لاغری او شود.
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر