پروبیوتیک‌ها در درمان واژینوز کاندیدایی و باکتریال

پروبیوتیک‌ها

Table of Contents

پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک‌ها به عنوان باکتری “خوب” شناخته می‌شوند. در سال 2002، سازمان غذا و کشاورزی آخرین توصیف پروبیوتیک‌ها را به عنوان «میکروارگانیسم‌های زنده» پیشنهاد کرد که وقتی به مقدار کافی مصرف شوند، برای میزبان فوایدی دارند. در سال 2014، تعریف عمومی پروبیوتیک‌ها به این صورت تعیین شد: “میکروارگانیسم‌های زنده‌ای که وقتی به مقدار کافی تجویز شوند، برای سلامتی میزبان مفید هستند.” در حال حاضر، پروبیوتیک‌های رایج عبارتند از لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم، ساکارومایسس، استرپتوکوک، انتروکوک، اشریشیا و باسیلوس.

عملکرد پروبیوتیک‌ها

شواهد روزافزونی نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها از طریق بازگرداندن هموستاز فیزیولوژیکی و عملکرد میزبان، از جمله کاهش باکتری‌های متخاصم، تنظیم سیستم ایمنی، جلوگیری از عفونت و ارتقای سلامت کلی دستگاه گوارش، در فرآیندهای زندگی ادغام شده‌اند و به عنوان میکروارگانیسم‌های مفید شناخته شده‌اند.

پروبیوتیک‌ها در واژینوز باکتریال

پروبیوتیک‌ها همچنین برای جلوگیری از بیماری‌های زنان با حفظ تعادل میکروبیوم واژن استفاده شده‌اند. همانطور که می‌دانیم تعادل هماهنگ میکروبیوتای واژن برای یک تعامل قوی میزبان-میکروبی ضروری است. یک اکوسیستم واژن سالم برای مدیریت واژینوز باکتریایی (BV)، کاندیدیاز ولوواژینال (VVC)، عفونت‌های مقاربتی (STIs) و تریکومونیازیس ضروری است. BV شایع‌ترین علت ترشحات غیرطبیعی واژن در زنان 15 تا 44 ساله است. ارتباط قوی بین BV و زایمان زودرس، عفونت‌های مقاربتی، عفونت کلامیدیا تراکوماتیس، HIV و سایر عفونت‌های تناسلی وجود دارد.

تخمین زده می‌شود که 70 تا 75 درصد از زنان در سراسر جهان حداقل یک دوره و 40 تا 50 درصد زنان چندین دوره کاندیدیاز ولوواژینال را تجربه می‌کنند. کاندیدیاز ولوواژینال می‌تواند با عوارض قابل توجهی از جمله ناراحتی شدید در دستگاه تناسلی (درد، خارش، سوزش)، کاهش لذت و فعالیت جنسی، ناراحتی روانی (استرس، افسردگی، اضطراب)، کاهش فعالیت بدنی و کاهش بهره‌وری همراه باشد. همچنین این بیماری ممکن است با افزایش خطر پارگی زودرس غشاها، زایمان زودرس، کوریوآمنیونیت و کاندیدیازیس پوستی مادرزادی در دوران بارداری همراه باشد. BV و VVC اولین و دومین علت شایع واژینیت و عامل شروع سایر بیماری‌های زنانه هستند. در نتیجه توجه به تجویز ارگانیسم‌های پروبیوتیک برای تعادل میکرواکولوژیک واژن به عنوان یک استراتژی جایگزین برای پیشگیری و درمان مطرح شده است.

پروبیوتیک‌ها در درمان کاندیدیاز ولوواژینال

سویه‌های مختلف پروبیوتیک‌ها برای درمان و پیشگیری از واژینوز باکتریایی و کاندیدیاز ولوواژینال مطرح هستند. داده‌های تجربی نشان داد که پروبیوتیک‌ها از طریق کاهش تعداد باکتری‌های مضر، حفظ محیط اسیدی و مهار پاسخ ایمنی جهت بازیابی میکرواکولوژی واژن در واژینوز باکتریال به خوبی عمل می‌کنند. با این حال، داده‌های بالینی جهت حمایت از مصرف پروبیوتیک‌ها در درمان کاندیدیاز ولوواژینال کافی نیست. بررسی سویه‌های پروبیوتیک جدید و کشف مکانیسم دقیق پروبیوتیک‌ها، به‌ ویژه با مفهوم جدید محور روده-واژن، جهت حفظ هموستاز میکروبیوتای واژن، باید چالش بزرگی در آینده باشد.

Science direct – Does probiotics work for bacterial vaginosis and vulvovaginal candidiasis

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر