Search
Search

تاثیر روان‌درمانی در میزان شاد بودن بیماران سرطانی

روان‌درمانی در سرطان

Table of Contents

Advertisement

سرطان، یک بیماری مزمن امروزی

جامعه و صنعت روز به روز در حال پیشرفت و تغییر است و باید توجه داشت که با گذشت زمان الگوی بیماری‌های مختلف نیز تغییر می‌کنند. بیماری‌های مزمن یکی از مسائل مهم برای جوامع امروزی هستند. علت این است که این بیماری‌ها بار سنگینی از نظر اضطرابی و مالی بر دوش جامعه وارد می‌کنند. سرطان یکی از بیماری‌های مزمن است که شناخت کافی از آن داریم. این بیماری که در هر رده سنی ممکن است اتفاق بیفتد، می‌تواند درجات مختلفی از آسیب‌های جسمی و روحی را به بیمار و خانواده او وارد کند. یکی از روش‌ها برای جبران آسیب‌های روحی، روان‌درمانی برای این بیماران است.

در طی سال‌های گذشته علاوه بر درمان‌های دارویی برای سرطان، توجه ویژه به درمان‌های غیردارویی از قبیل روان‌درمانی برای بهبود وضعیت روحی بیمار مورد بررسی قرار گرفته است. باید توجه داشت که بیماری سرطان باعث ایجاد استرس شدید و طولانی‌مدت در فرد مبتلا و خانواده او می‌شود. همین مسئله می‌تواند بروز بسیاری از اختلالات روان‌پزشکی را به همراه داشته باشد. در طول چند سال اخیر مطالعات متعدد و گسترده‌ای در این زمینه انجام گرفته است.

روان‌درمانی چه تاثیری در شرایط روحی بیماران دارد؟

روش‌های روان‌درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان تغییرات گسترده‌ای داشته است. نتیجه بسیاری از این مطالعات نشان‌دهنده تاثیر مثبت و قابل توجه روان‌درمانی در بیماران مزمن و به ویژه بیماران سرطانی است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۱ منتشر شد به بررسی همین موضوع در بیماران مبتلا به سرطان پرداخت. در این مطالعه ۵۸ بیمار شرکت داشتند. همه‌ی این بیماران از ابتلا به سرطان رنج می‌بردند. این افراد معیارهای ورود به مطالعه را که شامل ابتلا به این بیماری و متاهل بودن می‌شد را پر می‌کردند. از این ۵۸ نفر تنها ۳۰ نفر معیارهای شرکت در جلسه‌ی مشاوره را داشتند. معیارها مبتلا بودن به سرطان و متاهل بودن را شامل می‌شد.

سپس شرکت‌کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. از این تعداد ۱۵ نفر وارد گروه مداخله شدند. افرادی که در این گروه شرکت داشتند به طور هفتگی در جلسات مشاوره شرکت می‌کردند. این جلسات که ۱۲۰ دقیقه به طول می‌انجامید به صورت روان‌درمانی مثبت بود. ولی از طرف دیگر گروه کنترل در این جلسات شرکت نکردند. سپس برای جمع‌آوری داده از پرسشنامه‌های معتبر در این زمینه استفاده شد. این شرکت‌کنندگان در قبل و بعد از ورود به مطالعه این پرسشنامه‌ها را پر کردند.

روان‌درمانگری مثبت چه تاثیری بر میزان شاد بودن داشت؟

تحلیل داده‌ها در این مطالعه نشان داد که استفاده از روان‌درمانی مثبت می‌تواند باعث افزایش میزان شاد بودن و قدرت شخصیتی بیماران شود. همچنین نتایج نشان داد که بیماران مبتلا به سرطان که در این جلسات شرکت کردند، میزان تعهد و احساس رضایت بالاتری داشتند. همانطور که پیش‌تر گفته شد، با توجه به افت وضعیت روحی بیماران مبتلا به بیماران مزمن و به ویژه بیماران مبتلا به سرطان، پیدا کردن راهکارهای درمانی، می‌توانند بسیار کمک کننده باشند. این مطالعه نشان داد که انجام جلسات هفتگی روان‌درمانگری می‌توانند در این دسته از بیماران بسیار کمک کننده باشد.

PubMed-The effect of positive psychotherapy on happiness and character strength in cancer patients

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر