Search
Search

Revefenacin در درمان بیماران مبتلا به COPD

اختلالات مزمن انسدادی تنفسی

Table of Contents

اختلال مزمن انسدادی تنفسی چیست؟

این بیماری که به طور مختصر COPD (اختلالات مزمن انسدادی تنفسی) نامیده می‌شود، نوعی بیماری مجاری تنفسی است. این اختلال معمولا در افراد سیگاری به وجود می‌آید. علاوه بر مصرف سیگار، تماس با آلاینده‌های شیمیایی نیز می‌تواند باعث بروز این بیماری شود. این اختلال قابل پیشگیری و درمان است. از علائم این بیماری می‌توان به سرفه، تنگی‌نفس و کاهش اشباع اکسیژن خون اشاره کرد. با توجه به افزایش مصرف سیگار و افزایش تماس افراد با آلاینده‌ها، احتمالا تا 40 سال آینده بروز این بیماری در سطح جامعه افزایش یابد.

روش‌های مختلفی برای درمان این اختلال وجود دارد. از آنجایی که این بیماری ماهیت مزمن دارد، مصرف داروهای ذکر شده معمولا تا مدت زمان طولانی ادامه دارد. اولین قدم در درمان این بیماری ترک سیگار و دوری از عوامل ایجاد کننده آن است. در قدم بعد از اسپری‌های تنفسی متعددی از قبیل اسپری کورتون استفاده می‌شود. در مراحل پیشرفته بیماری استفاده مداوم از اکسیژن به غلظت کم توصیه می‌گردد.

داروهای جدید برای درمان COPD

هر روز داروهای جدیدی در این زمینه وارد بازار می‌شوند. یکی از داروهایی که اخیرا وارد بازار شده و مطالعات گسترده‌ای در جهت امکان استفاده از آن انجام شده است، Revefenacin است. این دارو که با دستور روزی یک بار استفاده می‌شود، نوعی آنتاگونیست موسکارینی است (LAMA). داروی Revefenacin به صورت آهسته‌رهش عمل می‌کند. هدف این دارو، درمان بیماران با COPD (اختلالات مزمن انسدادی تنفسی) متوسط تا شدید است. مطالعه‌ای که در سال 2021 انجام شد به بررسی ایمنی و اثربخشی این دارو در این دسته از بیماران پرداخت. این مطالعه به صورت Systematic review انجام شد. اطلاعات این مطالعه از منابع متعدد و تا قبل از آوریل سال 2020 استخراج شده است. هدف انجام این مطالعه بررسی بهبود FEV1، عوارض جانبی خفیف تا متوسط و همچنین عوارض جانبی شدید بود.

نتایج این مطالعه چه بود؟

در این مطالعه 3121 نفر شرکت داشتند. تحلیل داده‌ها نشان داد که مصرف روزانه 175 ماکروگرم از داروی Revefenacin می‌تواند به میزان قابل‌توجهی باعث بهبود FEV1 شود. همچنین این مطالعه بیان کرد که نتایج عالی حاصل، بدون بروز عوارض جانبی (چه متوسط و چه شدید) بود. نویسندگان این مطالعه بیان کردند که اثرات این دارو در بهبود FEV1 وابسته به دوز بوده و بیشترین میزان اثر آن در دوز 88 ماکروگرم ایجاد شده است. قابل ذکر است که شواهد ضعیفی مبنی بر اثربخشی بهتر Tiotropium در بلندمدت نسبت به Revefenacin وجود داشت. همچنین باید توجه داشت که ایمنی Revefenacin نسبت به دو داروی Tiotropium و Ipratropium برتری نداشت.

این مطالعه نشان داد که Revefenacin می‌تواند گزینه مناسبی برای درمان COPD متوسط تا شدید باشد. باید توجه داشت که شواهد بدست آمده در این مطالعه از نظر کیفیتی، پایین محسوب می‌شدند. بنابراین مطالعات بیشتری باید در این زمینه انجام بگیرد. هدف انجام این مطالعات باید بررسی اثربخشی و ایمنی بلندمدت این دارو باشد. همچنین ارزش اقتصادی این دارو باید در بلند مدت با سایر داروهای دسته LAMA مقایسه شود.

PubMed-The Efficacy and Safety of Revefenacin for the Treatment of Chronic Obstructive Pulmonary Disease: A Systematic Review

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر