آتوروستاتین و تاثیر آن در افزایش مقاومت به انسولین

آتوروستاتین
فهرست مطالب

استاتین‌ها (آتوروستاتین)، دسته دارویی بسیار پرمصرفی هستند، که باعث کاهش آترواسکلروز عروق می‌شوند. از فواید دیگر این دسته دارویی می‌توان به جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی اشاره کرد. از طرف دیگر این دارو می تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 شود. این دارو از طریق بالا بردن مقاومت بدن به انسولین، این احتمال را افزایش می‌دهد.

یک مطالعه در این زمینه انجام شد که هدف آن بررسی احتمال تاثیر استاتین بر روی افزایش ابتلا به دیابت نوع 2 بود.

روش انجام مطالعه

در این مطالعه، از افرادی استفاده شد که هیچ سابقه‌ای از اختلالات قلبی عروقی و یا دیابت نوع 2 نداشتند. سن متوسط کسانی که در این مطالعه شرکت کردند، برابر 61 سال بود. 37% شرکت کننده‌ها خانم و 65% آن‌ها مرد بودند. قبل تجویز دارو، سطح انسولین و گلوکز خون این افراد به صورت پایه اندازه‌گیری شد. به این افراد روزانه 40 میلی‌گرم آتوروستاتین داده شد. سپس این بیماران، 10 هفته بعد از مصرف این دارو، مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از گذشت این مدت، میزان مقاومت به انسولین ایجاد شده، بوسیله آزمایش‌های خونی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، سطح گلوکز و انسولین خون، هم درحالت ناشتا و بعد از خوردن غذا، به عنوان نتایج ثانویه، مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس نتایج بدست آمده با نتایج اندازه‌گیری شده قبل از شروع دارو، مورد مقایسه قرار گرفت.

نتایج مطالعه

از 75 نفری که وارد مطالعه شدند، 71 نفر آن‌ها، مطالعه را به پایان رساندند. این مطالعه نشان داد که آتوروستاتین، سطح LDL و کلسترول را کاهش داد. از طرف دیگر، مصرف این دارو تاثیری بر کاهش وزن بدن نداشت. در مقایسه با قبل از مطالعه، مصرف آتوروستاتین باعث افزایش مقاومت به انسولین شد. از طرف دیگرآزمایش تحمل گلوکز خوراکی و همچنین انسولین ناشتا، به مقدار اندکی افزایش داشت.

نتیجه‌گیری

در افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا نیستند، دوز بالای آتوروستاتین (40 میلی‌گرم روزانه) به مدت 10 هفته، باعث افزایش مقاومت به انسولین و همچنین افزایش ترشح انسولین خواهد شد. در مصرف‌های طولانی مدت از این دارو، احتمال بروز دیابت نوع دو در افراد مستعد افزایش می‌یابد. بنابراین توصیه می‌شود که استفاده از این دسته دارویی، فقط در صورت ضرورت انجام شود. پزشکانی که این دارو را تجویز می کنند باید در نظر داشته باشند که استفاده از این دارو (مشابه هر داروی دیگر)، فواید و ضررهایی دارد. بنابراین تصمیم‌گیری برای تجویز این دارو باید متناسب با هر بیمار به طور جداگانه صورت گیرد.

Pubmed-Statins Are Associated With Increased Insulin Resistance and Secretion

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

 

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت

آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا

مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر