10 روش درمان سرفه های ادامه دار

درمان سرفه خشک

Table of Contents

بیشتر اوقات سرفه خشک نتیجه یک ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا است و می‌تواند تا هفته‌ها باقی بماند. اگر سرفه‌ها شدید باشد، بسیار آزاردهنده خواهد بود. برای درمان سرفه خشک می‌توانید از داروهای ضدسرفه استفاده کنید؛ اما اگر تمایلی به مصرف دارو ندارید می‌توانید درمان‌های خانگی را انجام دهید. 

برای خلاص‌شدن از شر سرفه چندین روش طبیعی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را به‌راحتی در خانه اجرا کنید. در این مقاله از drnext به معرفی 10 روش خانگی سرفه خشک پرداخته شده است. اگر شما هم قصد دارید خیلی سریع از دست سرفه‌های شدید راحت شوید، تا پایان همراه ما باشید.

انواع روش درمان سرفه خشک را بشناسید

برای درمان سرفه خشک روش‌های مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید داروهای ضد سرفه را مصرف کنید تا از شر سرفه‌ های شبانه راحت شوید. علاو‌بر داروها، روش‌های درمان خانگی برای خلاص‌شدن از سرفه شدید موثر هستند. اگر شما هم طرفدار درمان خانگی هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید؛ چراکه 10 روش طبیعی برای درمان سرفه آورده شده است:

1.     از رطوبت‌ساز استفاده کنید

هوای خشک خانه به‌ویژه در زمستان‌ها، گلو درد را تشدید می‌کند. در این مواقع از دستگاه رطوبت‌ساز استفاده می‌کنند تا رطوبت را به هوای خانه اضافه کنند. استفاده از این دستگاه به نرم‌شدن بلغم و تنفس راحت‌تر‌ کمک می‌کند و شما خواب آسوده‌ای را تجربه می‌کنید. اگر رطوبت‌ساز ندارید، می‌توانید آب را در مایکروویو، کتری یا روی اجاق گاز گرم کنید و آن را در یک کاسه بریزید. سپس یک حوله را روی سرتان قرار دهید و به آرامی هوای گرم و مرطوب را به مدت دو تا سه دقیقه استنشاق کنید.

2.     عسل بخورید

عسل دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند به کاهش التهاب گلو کمک کند. عسل را به یک فنجان چای گرم یا آب داغ اضافه کنید و آن را بخورید. یک پژوهش در سال 2018 نشان داد که عسل به اندازه داروی دیفن هیدرامین برای سرفه کودکان موثر است.

3.     آب نمک را غرغره کنید

آب نمک بافت ملتهب را تسکین می‌دهد و باعث بهبودی آن می‌شود. همچنین نمک می‌تواند باکتری‌های دهان و گلو را از بین ببرد. نتایج یک تحقیق نشان داد که غرغره کردن آب نمک، طول مدت سرفه خلط دار را کاهش داده و همچنین مدت زمان گرفتگی صدا، عطسه و گرفتگی بینی را کوتاه‌تر می‌کند.

4.     از گیاهان دارویی استفاده کنید

بسیاری از گیاهان دارای خواص ضد التهابی هستند که ممکن است به کاهش گلودرد شما کمک کند. همچنین گیاهان مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. برای درمان سرفه خشک می‌توانید از گیاهانی مانند آویشن، زردچوبه، نعناع، شیرین‌بیان، سیر و ریشه گل ختمی استفاده کنید. شما می‌توانید گیاهان را با دم‌کردن در چای یا اضافه‌کردن آن‌ها به غذاهای مورد علاقه خودتان استفاده کنید.

5.     مصرف مایعات را بیشتر کنید

برای درمان سرفه خشک نوشیدن مایعات را فراموش نکنید. هر روز حداقل هشت لیوان آب بنوشید. آب با دمای اتاق بهتر از آب سرد به کاهش سرفه شبانه کمک می‌کند. برای این‌که نتایج بهتری بگیرید، آب داغ را بنوشید؛ چراکه به بهترشدن سرفه و گلودرد، لرز و آبریزش بینی کمک می‌کند.

سرفه شبانه

6. بروملین را مصرف کنید

بروملین آنزیمی است که در آناناس یافت می‌شود و دارای خواص ضد التهابی قوی است. این آنزیم به کاهش التهاب گلو و نرم‌شدن مخاط کمک کند. در یک لیوان آب آناناس می‌توانید مقدار کمی بروملین را دریافت کنید؛ اما بعضی از افراد دوست دارند مکمل‌های بروملین را مصرف کنند؛ چراکه دارای غلظت بیشتری از آنزیم هستند.

7.     ویتامین‌ها را جدی بگیرید

ویتامین‌ها ترکیبات آلی هستند که بدن شما برای عملکرد صحیح به آن‌ها نیاز دارد. به‌عنوان ‌مثال، ویتامین C نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن شما دارد. برای اینکه ویتامین‌ها بیشترین سود را برای درمان سرفه خشک شما داشته باشند، از مولتی ویتامین‌های موجود در داروخانه‌ها استفاده کنید. البته بهتر است قبل از آن با پزشک مشورت کنید.

8.     پروبیوتیک‌ها را مصرف کنید

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های سالمی هستند که در غذاهای تخمیرشده مانند کلم ترش و کیمچی یافت می‌شود. این نوع باکتری به‌صورت مستقیم به درمان سرفه کمک نمی‌کند؛ اما باکتری‌های روده را سالم نگه می‌دارد و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند تا بدن‌تان بتواند با عفونت مبارزه کند.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
پزشکان بیماری‌های عمومی در دکترنکست

9.     رژیم غذایی را رعایت کنید

شاید شما فکر کنید که غذا فقط معده یا سیستم گوارشی را تحریک می‌کند؛ اما برخی از غذاها می‌توانند عامل سرفه خشک باشند. سرفه می‌تواند نشانه آلرژی غذایی باشد. اگر بعد از خوردن نوع خاصی از غذا دچار سرفه شدید از خوردن آن پرهیز کنید. برخی مواد غذایی مانند توت‌فرنگی، میوه خشک‌شده، پنیر کهنه، غذاهای ترش، مشروبات الکلی و شکلات می‌توانند باعث سرفه شوند.

10.  غذاهای گرم بخورید

برای این‌که سرفه‌ های شبانه شما زودتر تمام شود، غذاهای گرم بخورید. غذاهایی مانند سوپ و آب‌گوشت به افزایش رطوبت کمک می‌کنند و در عین‌حال باعث تسکین فوری گلو درد و سوزش آن می‌شوند. همچنین غذای گرم به هیدراته نگه‌داشتن بدن کمک می‌کند که برای درمان سرفه خشک بسیار ضروری است.

سرفه

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

سرفه خشک ممکن است خسته‌کننده باشد ولی بعد از گذشت چند روز خودبه‌خود برطرف می‌شود. اکثر اوقات شما برای درمان سرفه خشک به معاینه پزشک نیازی ندارید؛ اما در دو شرایط زیر حتما به پزشک عمومی مراجعه کنید:

  1. اگر سرفه شما با علائمی مانند تب، تنگی نفس، لرز و درد قفسه سینه همراه بود.
  2. سرفه‌های شما بعد از گذشت دو ماه بدتر شد و به‌طور کامل برطرف نشد.

جمع بندی

بیشتر سرفه‌های خشک را می‌توان در خانه درمان کرد. علاوه‌بر داروهای ضدسرفه‌ که در داورخانه‌ها وجود دارد، می‌توانید از روش‌های درمان خانگی هم کمک بگیرید. استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز، خوردن غذاهای گرم و مایعات زیاد، مصرف مواد غذایی دارای پروبیوتیک و بروملین و مصرف ویتامین‌ها از جمله‌ روش‌های درمان سرفه خشک است. اگر سرفه خشک شما بیش از هشت هفته ادامه داشت و حتی با گذشت زمان بدتر شد، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر به پزشک خودتان دسترسی ندارید می‌توانید از مشاوره آنلاین پزشکی استفاده کنید.

منابع:

healthline1

healthline2

clevelandclinic

nhs

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر