Search
Search

پیشرفت‌های اخیر در درمان ملانوم متاستاتیک

درمان ملانوم متاستاتیک

Table of Contents

ملانوم چیست؟

ملانوم نوعی سرطان پوست است. این نوع سرطان از سلول‌های ملانوسیت لایه بازال پوست منشا می‌گیرد. این بیماری به شدت تهاجمی است و معمولا از پوست منشا می‌گیرد. ولی باید توجه داشت که در مواقع نادر این بیماری از بافت مخاطی به وجود می‌آید. ملانوم به عنوان ششمین سرطان کشنده آمریکا شناخته شده است. محققان معتقدند که در طی چند سال آینده میزان بروز این بیماری به میزان زیادی افزایش خواهد یافت. این بیماری معمولا در بیماران با پوست روشن‌تر و همچنین در سنین بالاتر اتفاق می‌افتد. نور خورشید اصلی‌ترین عامل بروز این بیماری است. اشعه فرابنفش موجود در نور خورشید عامل سرطان‌زا بودن آن می‌باشد.

ملانوم متاستاتیک چگونه درمان می‌شود؟

در صورتی که ملانوم به صورت متاستاتیک نباشد، می‌توان آن را با استفاده از جراحی درمان کرد. همانند بسیاری از سرطان‌های دیگر، نوع متاستاتیک این بیماری با استفاده از درمان‌های سیستمیک درمان می‌شود. یکی از روش‌های درمانی دیگر، رادیوتراپی است. پزشکان از این روش درمانی در مرحله موضعی و یا سیستمیک بیماری استفاده می‌کنند.

قابل ذکر است که به جز بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری هستند و با استفاده از جراحی درمان می‌شوند، نتایج درمانی این دسته از بیماران بسیار ضعیف می‌باشد. به عبارتی در بیماران مبتلا به ملانوم متاستاتیک، علی‌رغم درمان، احتمال مرگ و میر بالا می‌باشد. اخیرا روش‌های درمانی جدیدی برای ملانوم متاستاتیک معرفی شده‌اند. داروهایی که توانسته‌اند توجه زیادی را به خود جلب کنند داروهای ایمونوتراپی هستند. گاها استفاده از این داروها نیازمند بررسی برخی فاکتورهای خاص مولکولی بر روی تومور است. به علاوه در طی سال‌های گذشته برخی از داروهای طبیعی نیز مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. با وجودی که تا به امروز هیچ مطالعه بزرگ و دقیقی در زمینه اثربخشی و ایمنی این دسته دارویی انجام شده است ولی به نظر می‌رسد که این داروهای طبیعی ممکن است در درمان ملانوم در طولانی‌مدت موثر باشند.

روش‌های درمانی جدید

در طی سال‌های اخیر، همانند سایر قسمت‌های علم پزشکی، درمان‌های ملانوم نیز پیشرفت‌های زیادی کرده است. به جز شیمی درمانی، اخیرا درمان‌هایی از قبیل ایمونوتراپی مورد توجه قرار گرفته‌اند. از این دسته دارویی می‌توان به ipilimumab اشاره کرد. از طرف دیگر درمان‌های ضد BRAF مثل vemurafenib نیز توانسته‌اند اثربخشی مناسبی را در درمان این بیماری از خود نشان دهند. همچنین مطالعات جدید نشان داده‌اند که استفاده از ترکیب‌های مختلف دارویی می‌تواند تاثیرات قابل‌توجهی را در درمان ملانوم داشته باشد. از این موارد می‌توان به ترکیب چند داروی شیمی‌درمانی و یا ترکیب چند داروی ایمونوتراپی اشاره کرد.

یک مطالعه در سال 2021 منتشر شد و به بررسی قسمت‌های مختلف درمان بیماری ملانوم متاستاتیک پرداخت. در این مطالعه اثربخشی هر یک از درمان‌های جدید ملانوم مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین در این مطالعه، داروهایی که اخیرا وارد درمان ملانوم متاستاتیک شده و یا داروهایی که هنوز تاییدیه سازمان غذا و دارو را نگرفته‌اند، ارزیابی شدند. برای مثال امکان استفاده از چند داروی ایمونوتراپی به طور همزمان و یا امکان استفاده از برخی از داروهای طبیعی از موارد ذکر شده در این مطالعه هستند.

PubMed-Current Advancements and Novel Strategies in the Treatment of Metastatic Melanoma

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر