۸ مهارت برای تبدیل شدن به یک پزشک خوب

۸ مهارت برای تبدیل شدن به یک پزشک خوب

Table of Contents

شاید مشخص کردن ویژگی‌های یک وکیل خوب، یک نقاش خوب یا یک معمار خوب، زیاد سخت نباشد. چرا که برای انجام کار خود به ویژگی‌هایی خاص نیاز دارند و نداشتن ویژگی‌های دیگر معمولا خللی در کار آن‌ها ایجاد نمی‌کند. اما تعیین معیار برای یک پزشک خوب، به این سادگی‌ها نیست. لازم است مجموعه‌ای از مهارت‌ها در کنار هم قرار گیرد تا یک پزشک، پزشکی خوب شناخته شود. در این مقاله به ۸ مورد از مهم‌ترین مهارت‌هایی که لازم است به عنوان یک پزشک داشته باشید، اشاره می‌کنیم.

۱-شنونده‌ی خوبی باشید

پزشکی شغلی است که عموما در ارتباط با مراجعه‌کنندگان به او معنا پیدا می‌کند. اگر می‌خواهید پزشک خوبی باشید، باید تعاملی موثر با بیمار خود برقرار کنید و اجازه دهید مشکلات و مسائل خود را برای شما بازگو کند. باید سوالات مناسبی از او بپرسید و به او اطمینان دهید که گفت‌وگوی شما فضای امنی است که بیمار می‌تواند رازهای پزشکی خود را در آن بیان کند.

در تعامل بیمار باید ساده‌گویی کنید و از به کار بردن کلمات تخصصی و گیج‌کننده بپرهیزید. در گفتن حقایق صادق باشید، اما در حین راست‌گویی، به بیمار امید دهید و او را از نظر ذهنی آماده کنید.

۲-کاری کنید که بیمار حس مثبتی نسبت به شما داشته باشد

بیماری که به شما مراجعه می‌کند، به تعداد مقالات علمی چاپ شده و یا نمرات دوران تحصیل شما اهمیتی نمی‌دهد. برای او مهم است که شما به او اهمیت داده و سلامتی شان برای شما ارزشمند باشد. بیماری که در مطب، رو به روی شما می‌نشیند، لیستی از اختلالات و مشکلات سلامت نیست. این بیمار انسانی است که نه تنها به عنوان یک پزشک، بلکه به عنوان یک انسان باید برای او ارزش قائل شوید.

۳-کنجکاو باشید

یک پزشک خوب، به سادگی از علائم بیمار نمی‌گذرد و در مواردی که به نظر می‌آید نیاز به مطالعات بیشتری وجود دارد، به منابع بیشتری مراجعه کرده و یا با سایر پزشکان مشورت می‌کند.

۴-با سایر پزشکان معالج بیمارتان، ارتباط بگیرید

در مواردی که بیمار به چند اختلال سلامت مبتلاست و تحت نظر چند متخصص قرار دارد، برای مشورت درخصوص شرایط او، با سایر معالجین تماس بگیرید. این کار کمک می‌کند که تصمیم‌گیری درخصوص تشخیص بیماری‌ها بهتر صورت گرفته و علامت و اختلالی از قلم نیفتد.

۵-از بیماران خود نظرسنجی کنید

هر چقدر تلاش کنید که پزشک خوبی باشید، اما گاهی مواردی از چشم شما دور می‌مانند که فقط بیماران متوجه آن‌ها می‌شوند. برای پی بردن به این موارد، می‌توانید به هر طریقی که دوست دارید، از بیماران نظرسنجی کنید. می‌توانید سوالاتی درباره کیفیت ملاقات با پزشک طراحی کرده و به صورت کاغذی یا الکترونیکی، نظرسنجی برگزار کنید. بهتر است این نظرسنجی‌ها به صورت ناشناس باشد تا بیماران بدون نگرانی از شناخته شدن، نظرات واقعی خود را اعلام کنند.

۶-مراقب فضای مجازی باشید

اگر در شبکه‌های اجتماعی مجازی فعالیت می‌کنید، مطالب علمی قرار می‌دهید و یا معالجه‌ی بیماران خود را از طریق اینترنت پیگیری می‌کنید، مراقب باشید. آنچه‌ که در فضای مجازی قرار می‌دهید، به راحتی قابل برگشت نیست. بنابراین قبل از ارسال هر مطلب یا توصیه، به آن با دقت فکر کرده و کمی مطلب خود را بررسی کنید.

۷-دست از مطالعه برندارید

پزشکی علمی است که متوقف نمی‌شود و هر روز در حال پیشرفت است. درست است که در دوران تحصیل خود مطالب زیادی آموخته و همایش‌های بسیاری شرکت کرده‌اید، اما هر یک از اطلاعاتی که دارید، ممکن است دچار تغییر شده باشد. بنابراین باید به روز باشید و مقالات جدید را مطالعه کنید.

۸-میان کار و زندگی، تعادل برقرار کنید

در مقابل تمامی این مهارت‌ها که برای تبدیل شدن به یک پزشک خوب نیاز دارید، نباید زندگی خود را فدای شغلتان کنید. در کنار کار، باید تفریحات خود را در کنار دوستان و خانواده خود داشته باشید و کیفیت زندگی‌تان را حفظ کنید.

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر