تمایل پزشکان به استفاده از تله مدیسین چقدر است؟

Table of Contents

تله مدیسین یا پزشکی از راه دور

تله مدیسین (telemedicine) و یا پزشکی از راه دور، پدیده‌ای است که شاید بتوان گفت هنوز تعداد زیادی از پزشکان کشور ما از آن اطلاع ندارند و یا اطلاع دارند اما از آن استفاده نمی‌کنند. با این وجود اگر به پایگاه‌های معتبر داده سری بزنیم، می‌بینیم که تحقیقات کشورهای پیشرفته دنیا در خصوص تله مدیسین، از سال ۱۹۹۵ شروع شده است. یعنی زمانی که محققان پرسنامه‌هایی برای پزشکان سرتاسر دنیا طراحی کردند تا بتوانند میزان شناخت و تمایل آن‌ها به استفاده از تله مدیسین را مورد بررسی قرار دهند.

اقدامات اروپایی‌ها درباره‌ی تله مدیسین

در سال ۱۹۹۶، پرسشنامه‌ای برای پزشکان نواحی مختلف اروپا طراحی شد. این پرسشنامه مخصوص پزشکانی بود که هنوز اقدام به استفاده از تله مدیسین نکرده بودند. با وجود اینکه تعداد پزشکانی که در این نظرسنجی شرکت کردند، حدود ۲۷٪ از جمعیت مورد انتظار بودند، اما نتایج جالب توجه بود. اکثر پاسخ دهندگان اطلاعات دقیقی از تله مدیسین داشتند و تمایل آن‌ها به استفاده از روش پزشکی از راه دور، بالا بود. بیشتر آن‌ها علاقه داشتند که یک سیستم پزشکی از راه دور مجزا برای کلینیک خود داشته باشند و بیش از ۵۰٪ از آن‌ها معتقد بودند که تله مدیسین می‌تواند اثربخشی کار آن‌ها را افزایش دهد. ۳ سال بعد، میزان تمایل استفاده از تکنولوژی در پزشکان بیمارستان‌های هنگ کنگ سنجیده شد. در این مطالعه نیز مشخص شد که پزشکان این منطقه تمایل بالایی به استفاده از تله مدیسین دارند.

ایتالیایی‌ها نیز تحقیقاتی انجام دادند

اما نظرسنجی از پزشکان ایتالیایی در میلان (سال ۲۰۰۴)، نتایج متفاوتی نشان داد. این نظرسنجی شامل این موارد بود:

  • به چه میزان درباره‌ی تله مدیسین می‌دانید؟
  • چه قدر به استفاده از اپلیکیشن‌های پزشکی از راه دور تمایل دارید؟
  • میزان اثربخشی تله مدیسین بر کیفیت سلامت چقدر است؟
  • به چه میزان مصمم هستید که از تله مدیسین برای درمان بیماران استفاده کنید؟

از میان ۲۹۸۷ پزشک، ۳۶۱ نفر در این نظرسنجی شرکت کردند و ۸۳٪ از آن‌ها درباره تله مدیسین مطالبی را شنیده بودند. اما بیشتر پزشکان این منطقه، عقیده داشتند که تله مدیسین نمی‌تواند روند درمان بیماران را بهتر کند. این نظر بیشتر در میان پزشکانی رایج بود که سابقه و سن بیشتری داشتند. این موضوع شاید به این دلیل باشد که آن‌ها نسبت به پزشکان جوان‌تر، تمایل کمتری به تغییر دارند. برای کاهش این اعتبارسنجی‌های منفی، گسترس اطلاعات صحیح و دقیق از تله مدیسین در میان پزشکان، ضروری می‌باشد.

در سال‌های بعد، مطالعاتی مشابه بر روی پزشکان مناطق مختلف از جمله اسپانیا، بولیویا، چین، اتیوپی و لیبی انجام شد. هر چه به زمان حال نزدیک‌تر شویم، می‌بینیم که دانش پزشکان در خصوص پزشکی از راه دور رو به افزایش بوده و تمایل آن‌ها به استفاده از آن بیشتر می‌شود. جالب است پزشکانی که با تله مدیسین آشنایی نداشته‌اند و اولین بار از طریق این پرسشنامه‌ها آن را شناخته‌اند، در همان نگاه اول تمایل بالایی به استفاده از تله مدیسین نشان داده‌اند.

ما کجای ماجرا هستیم؟

همان طور که گفته شد، تله مدیسین در ایران هنوز به نقطه‌ی دلخواه نرسیده است و لازم است اطلاعات کافی در این خصوص به پزشکان داده شود. بخشی از فعالیت دکترنکست به عنوان گروهی از فعالان حوزه‌ی سلامت، شناساندن تله مدیسین به پزشکان و فراهم آوردن امکانات این روش برای آن‌هاست. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید به دکترنکست مراجعه کنید.

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر