6 دمنوش مفید برای کم کاری تیروئید

دمنوش برای کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید یک اختلال غدد درون‌ریز شایع است که منجر به کاهش تولید هورمون‌های تیروئید می‌شود. این وضعیت می‌تواند علائم مختلفی از جمله خستگی، افزایش وزن، افسردگی و اختلالات شناختی ایجاد کند. در حالی که مداخلات پزشکی مانند درمان جایگزینی هورمون، درمان اولیه برای کم کاری تیروئید است، علاقه فزاینده‌ای به رویکردهای طب سنتی وجود دارد که ممکن است به عملکرد طبیعی غده تیروئید کمک کند. یکی از این رویکردها استفاده از دمنوش است که به دلیل فواید سلامتی بالقوه آن به عنوان قاتل کم کاری تیروئید محبوبیت پیدا کرده است. در این مقاله دکترنکست، نقش دمنوش برای کم کاری تیروئید را بررسی خواهیم کرد و در مورد فواید و ملاحظات مرتبط با انواع مختلف دمنوش بحث خواهیم کرد. توجه به این نکته مهم است که اگرچه دمنوش ممکن است فواید بالقوه‌ای داشته باشد، اما نباید جایگزین درمان پزشکی شود و افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید قبل از ایجاد هر گونه تغییر قابل توجه رژیم غذایی یا استفاده از داروهای گیاهی با پزشک خود مشورت کنند. علاوه بر این، دمنوش های مضر برای کم کاری تیروئید هم وجود دارند. بنابراین ترکیبات طبیعی و گیاهی نیز بی‌خطر و بدون عوارض نیستند.

اهمیت دمنوش‌ برای کم کاری تیروئید

دمنوش‌ها قرن‌هاست که مصرف می‌شوند و به دلیل فوایدشان برای سلامتی مشهور هستند. وقتی نوبت به مدیریت کم کاری تیروئید می‌رسد، ترکیب دمنوش در برنامه روزانه شما ممکن است کمک بیشتری به حفظ سلامت تیروئید کند. در حالی که دمنوش به تنهایی نمی‌تواند ابتلا به بیماری کم کاری تیروئید را درمان کند یا جایگزین درمان پزشکی شود، می‌تواند مکمل ارزشمندی برای درمان‌های مرسوم باشد.

بهترین دمنوش برای کم کاری تیروئید

چای آشواگاندا

آشواگاندا به‌عنوان یکی از مهم‌ترین داروهای گیاهی در طب آیورودا به دلیل خواص تطبیق‌زایی (adaptogenic) آن شناخته شده است. آداپتوژن‌ها به مقابله با اثرات استرس در بدن کمک می‌کنند. استرس یکی از عوامل بارز بیماری است و می‌تواند به روش‌های مختلفی در بدن ظاهر شود. علاوه بر این‌ها، آشواگاندا برای کمک به مشکلات زیر مصرف می‌شود:

  • کاهش التهاب
  • تنظیم قند خون
  • کاهش سطح کورتیزول
  • تقویت حافظه 
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی

توجه داشته باشید: بیشتر مطالعات انجام شده، در حجم نمونه کم و یا روی حیوانات انجام شده است. بنابراین نتایج تحقیق در مورد آشواگاندا قطعی نیستند و تحقیقات بیشتری در این مورد نیاز است.

چای سبز: یک آنتی اکسیدان قوی

چای سبز به طور گسترده‌ای به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی قوی آن شناخته شده است. این دمنوش حاوی پلی‌فنول‌ها، به ویژه اپی‌گالوکتشین گالات (EGCG) است که خواص بالقوه آن‌ روی سلامتی مورد مطالعه قرار گرفته است. چای سبز ممکن است با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو به سلامت تیروئید کمک کند. با این حال، مهم است که چای سبز را در حد اعتدال مصرف کنید، زیرا مصرف بیش از حد آن می‌تواند در جذب داروهای تیروئید اختلال ایجاد کند.

دمنوش بابونه

چای بابونه یک دمنوش گیاهی رایج است که برای بهبود بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. افراد اغلب از این دمنوش برای کمک به خواب و خواص آرام‌بخشی استفاده می‌کنند و همچنین می‌تواند ناراحتی‌های گوارشی را تسکین دهد. مشکلات گوارشی مانند یبوست در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید شایع است، بنابراین بابونه می‌تواند یک روش کمکی برای مدیریت برخی از علائم ناخوشایند کم کاری تیروئید باشد. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که بابونه ممکن است به کاهش بیماری‌های خوش‌خیم و بدخیم تیروئید نیز کمک کند. به عنوان مثال، یک مطالعه کوچک یونانی نشان داد که نوشیدن ۲ تا ۶ فنجان چای بابونه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان تیروئید را طی چندین سال مصرف کاهش دهد.

چای مریم گلی

در مطالعه یونانی مذکور، چای مریم گلی نیز به کاهش بروز بیماری‌های سرطانی و غیرسرطانی تیروئید در افرادی که چندین بار در هفته آن را می‌نوشند، کمک می‌کند. در کنار کاهش این خطر، چای مریم گلی ممکن است به بهبود خلق و خو، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر کمک کند. از آنجایی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید اغلب با افسردگی و خلق و خوی ضعیف دست و پنجه نرم می‌کنند، مریم گلی ممکن است یک مکمل عالی برای کمک به تثبیت خلق و خو در این افراد باشد.

چای رویبوس: ارتقاء سلامت تیروئید

چای رویبوس که به آن چای بوته‌ای قرمز نیز می‌گویند، یک دمنوش گیاهی است که منشا آن آفریقای جنوبی است. این دمنوش به طور طبیعی فاقد کافئین است و به دلیل مزایای بالقوه سلامتی، از جمله تأثیر مثبت آن بر سلامت تیروئید، محبوبیت زیادی دارد. چای رویبوس حاوی انواع آنتی‌اکسیدان‌ها مانند آسپالاتین و کورستین است که خواص ضد التهابی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی آن‌ها مورد مطالعه قرار گرفته است. این آنتی‌اکسیدان‌ها ممکن است به کاهش التهاب غده در بیماری های تیروئید کمک کنند و عملکرد بهینه آن را بهبود ببخشند.

علاوه بر این، چای رویبوس سرشار از مواد معدنی مانند منگنز، روی و مس است که برای ساخت هورمون تیروئید و متابولیسم ضروری هستند. این مواد معدنی نقش مهمی در حفظ عملکرد مناسب تیروئید و حمایت از سلامت کلی آن دارند. همچنین، مشخص شده است که چای رویبوس اثر آرام‌بخشی بر بدن دارد و باعث آرامش و کاهش سطح استرس می‌شود. استرس مزمن می‌تواند بر عملکرد تیروئید تأثیر منفی بگذارد. بنابراین با گنجاندن چای رویبوس در برنامه روزانه خود، احتمالا به مدیریت استرس و سلامت تیروئید خود کمک خواهید کرد. در حالی که چای رویبوس پتانسیل امیدوارکننده‌ای در حفظ سلامت تیروئید نشان می‌دهد، توجه داشته باشید که نباید جایگزین درمان پزشکی برای کم‌کاری تیروئید شود. توصیه می‌شود برای مشاوره و راهنمایی شخصی با فوق تخصص غدد آنلاین مشورت کنید.

دمنوش به لیمو برای کم کاری تیروئید

Aloysia citrodora که معمولاً به نام به لیمو شناخته می‌شود، گیاهی است که برای تهیه چای خوش طعم و معطر استفاده می‌شود. در حالی که تحقیقات به طور خاص بر روی اثرات دمنوش به لیمو برای کم کاری تیروئید محدود است، به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی این دمنوش فواید بالقوه‌ای دارد. چای به لیمو به دلیل اثرات آرام‌بخش می‌تواند برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مفید باشد، زیرا همانطور که گفته شد مدیریت استرس برای حفظ سلامت کلی تیروئید بسیار مهم است. استرس مزمن می‌تواند علائم کم کاری تیروئید را بدتر کند. علاوه بر این، اعتقاد بر این است که دمنوش به لیمو دارای خواص سم‌زدایی خفیفی است که می‌تواند به طور غیرمستقیم به سلامت تیروئید کمک کند.

 

دمنوش به لیمو

 

میوه های مضر برای کم کاری تیروئید

اگرچه میوه‌ها عموماً سالم در نظر گرفته می‌شوند، اما بعضی از میوه‌ها وجود دارند که ممکن است با عملکرد تیروئید تداخل داشته باشند و در صورت ابتلا به کم‌کاری تیروئید باید محدود شوند.

  • گریپ فروت

گریپ فروت حاوی ترکیباتی به نام فورانوکومارین است که می‌تواند در متابولیسم برخی از داروهای تیروئیدی مانند لووتیروکسین اختلال ایجاد کند. این ترکیبات فعالیت آنزیم‌های مسئول متابولیسم دارو را مهار می‌کنند و منجر به سطوح بالاتر دارو در بدن می‌شوند و به طور بالقوه عوارض جانبی ایجاد می‌کنند.

  • گلابی 

گلابی حاوی مقدار متوسطی از گواتروژن است که می‌تواند در جذب ید توسط غده تیروئید اختلال ایجاد کند. اگرچه اثر گواتروژنیک گلابی در مقایسه با برخی از مواد غذایی دیگر مثل گل کلم و کلم بروکلی نسبتاً خفیف است.

توجه داشته باشید که تأثیر منفی این میوه‌ها بر عملکرد تیروئید به اندازه کافی قابل توجه نیست که آن‌ها را به طور کامل از رژیم غذایی شما حذف کند. با این حال، اگر از داروهای تیروئید استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود با پزشک خود در مورد بهترین زمان و فاصله بین مصرف دارو و این میوه‌ها مشورت کنید. همچنین در بیماری های تیروئید در افراد مسن به دلیل اینکه این افراد اغلب داروهای دیگری نیز مصرف می‌کنند،‌ مهم است که از نظر وجود تداخل بین داروها و مواد غذایی با پزشک یا داروساز مشورت کنند.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
فوق تخصصان غدد داخلی و متابولیسم در دکترنکست

 

میوه های مفید برای کم کاری تیروئید

گنجاندن برخی میوه‌ها در رژیم غذایی می‌تواند برای مدیریت کم کاری تیروئید مفید باشد. میوه‌ها نه‌تنها سرشار از مواد مغذی ضروری هستند، بلکه آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات فعال زیستی را نیز فراهم و از سلامت کلی، از جمله عملکرد تیروئید حمایت می‌کنند. بیایید دو میوه را بررسی کنیم که به ویژه برای سلامت تیروئید مفید هستند.

فواید توت برای سلامت تیروئید

انواع توت‌ها مانند توت فرنگی، تمشک و همچنین  زغال اخته، نه تنها خوشمزه هستند، بلکه سرشار از مواد مغذی‌اند که می‌توانند برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مفید باشند. این میوه‌ها منابع عالی آنتی‌اکسیدان‌ها از جمله ویتامین C و مواد شیمیایی گیاهی مختلف هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها به محافظت از غده تیروئید در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب کمک و عملکرد آن را تنظیم می‌کنند. علاوه بر این، انواع توت‌ها کالری کم و فیبر بالایی دارند. این اتفاق آن‌ها را به گزینه‌ای سالم برای افرادی تبدیل می‌کند که به دنبال کنترل وزن خود هستند. چیزی که اغلب برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید نگران‌کننده است.

درمان کم کاری تیروئید با گردو

گردو میوه دیگری است که دارای فواید بالقوه برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید است. این خوراکی غنی از مواد مغذی، منبع عالی از چربی‌های سالم از جمله اسیدهای چرب امگا 3 است که نقش مهمی در حفظ سلامت کلی از جمله عملکرد مناسب تیروئید دارد. اسیدهای چرب امگا 3 دارای خواص ضد التهابی هستند و ممکن است به کاهش التهاب در غده تیروئید کمک کنند.

گردو علاوه بر محتوای اسید چرب امگا 3، مواد معدنی ضروری مانند سلنیوم و روی را نیز فراهم می‌کند که برای تولید هورمون تیروئید و متابولیسم مهم هستند. به ویژه سلنیوم یک ماده مغذی کلیدی است که در تبدیل هورمون‌های تیروئید در بدن نقش دارد. در حالی که گردو فواید بالقوه‌ای برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید دارد، مصرف آن در حد اعتدال به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مهم است. مانند هر تغییر رژیم غذایی، توصیه می‌شود قبل از ایجاد تغییرات قابل توجه در رژیم خود، با پزشک خود و متخصص تغذیه مشورت کنید.

سوزاندن عناب برای کم کاری تیروئید

سوزاندن عناب که با نام علمی Ziziphus jujuba شناخته می‌شود، سابقه استفاده طولانی در طب سنتی دارد. اعتقاد بر این است که عناب دارای چندین خاصیت درمانی از جمله فوایدی برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید است. عناب سرشار از مواد مغذی مختلف مانند ویتامین‌ها (ویتامین C، ویتامین A و ویتامین E)، مواد معدنی (آهن، پتاسیم و منیزیم) و آنتی‌اکسیدان‌ها است. این مواد مغذی به اثرات سلامتی آن کمک می‌کنند. علاوه بر این، عناب حاوی ترکیبات فعال زیستی مانند فلاونوئیدها و ساپونین‌ها است که با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی خود شناخته شده‌اند.

برخی از مطالعات اثرات بالقوه عناب را بر عملکرد تیروئید بررسی کرده‌اند. مطالعه‌ای که در مجله “Journal of Medicinal Food” منتشر شد، تأثیر عصاره عناب بر سطح هورمون تیروئید را در موش‌های مبتلا به کم کاری تیروئید بررسی کرد. نتایج نشان داد که سوزاندن عصاره عناب به بهبود سطح هورمون تیروئید کمک می‌کند و فعالیت آنتی‌اکسیدانی از خود نشان می‌دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته‌ها و درک مکانیسم‌های دقیق آن مورد نیاز است.

 

درمان صد در صد کم کاری تیروئید

جمع بندی

گنجاندن دمنوش در برنامه روزانه می‌تواند یک استراتژی مفید برای مدیریت کم کاری تیروئید باشد. دمنوش‌های مختلفی که در این مقاله مورد بحث قرار گرفته‌اند، مزایای بالقوه‌ای در حمایت از سلامت تیروئید دارند. این نوشیدنی‌ها می‌توانند مواد مغذی و ترکیبات ارزشمندی را فراهم کنند که ممکن است بر عملکرد تیروئید، متابولیسم و سطح هورمون‌ها تأثیر مثبت بگذارد.

توجه به این نکته مهم است که اگرچه دمنوش‌ها می‌توانند یک رویکرد مکملی برای مدیریت کم کاری تیروئید باشند، اما نباید جایگزین درمان یا توصیه‌های پزشکی شوند چرا که درمان صد در صد کم کاری تیروئید جایگزینی هورمون است. بسیار مهم است که با فوق تخصص غدد آنلاین مشورت کنید تا بهترین اقدام را برای شرایط فردی خود بیابید. به یاد داشته باشید که هم ابتلا به کم کاری تیروئید و هم ابتلا به پرکاری تیروئید نیاز به درمان تحت نظارت پزشک دارند و خود درمانی هرگز توصیه نمی‌شود.

 

منابع:

palomahealth، ncbi، ncbi3، ncbi2، niddk

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر