درمان ارتودنسی چه اهمیتی دارد؟

Table of Contents

درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی روشی برای صاف کردن یا حرکت دادن دندان‌ها به منظور بهبود ظاهر و نحوه عملکرد آن‌هاست. اهمیت درمان ارتودنسی چیزی بیش از ایجاد یک لبخند زیبا است و می‌تواند به مراقبت طولانی‌مدت از سلامت دندان‌ها، لثه‌ها و مفاصل فک‌ کمک کند. دندانپزشکی که درمان ارتودنسی انجام می‌دهد، ارتودنتیست نامیده می‌شود. آنها ممکن است دندان‌ها را بردارند یا از وسایلی مانند براکت برای حرکت دادن دندان‌ها یا فک به موقعیت مناسب استفاده کنند.

اهمیت درمان ارتودنسی در چیست؟

سلامت دهان دریچه‌ای به سلامت کلی شماست. درمان ارتودنسی به اطمینان از عملکرد صحیح دندان‌ها و ایجاد لبخند سالم و زیبا کمک می‌کند. ارتودنسی، خوب گاز زدن، جویدن و صحبت کردن را برای شما آسان تر می‌کند. تمیز کردن دندان‌های نامرتب سخت‌تر است و می‌تواند باعث ساییدگی غیرطبیعی مینای دندان شود که می‌تواند منجر به درمان‌های دندانپزشکی گسترده و پرهزینه شود.

البته قابل توجه است که درمان ارتودنسی یک راه حل سریع نیست. این درمان، یک فرآیند بیولوژیکی پیچیده است. اورتودنسی شامل تغییراتی در استخوان‌های فک، استخوان‌های صورت و بافت نرم به علت جابجایی دندان‌ها می‌شود. درمان شما اغلب با معاینه کامل دهان و دندان‌ها و مطالعه سوابق دندانی مانند اشعه ایکس، عکس‌ها و مدل‌های دندانی شروع می‌شود. از این طریق، ارتودنتیست می‌تواند یک طرح درمانی مخصوص شما ایجاد کند.

اهمیت درمان ارتودنسی این است که می‌تواند در بهبود زندگی با عملکرد بهتر در گاز زدن، جویدن و صحبت کردن موثر باشد. توصیه می‌شود سر وقت معین با ارتودنتیست خود ملاقات کنید و در رابطه با مشکلاتی که دارید یا ممکن است پیش بیاید با او مشورت کنید. مراقب آنچه می‌خورید و می‌نوشید باشید و از نوشیدنی‌های شیرین اجتناب کنید. طبق دستور ارتودنتیست خود مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید. این تلاش‌ها در راستای رسیدن به هدفتان ارزشش را دارد و لبخندی سالم به شما هدیه می‌دهد که تا آخر عمر باقی خواهد ماند.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
دندان پزشکان عمومی در دکترنکست

 

چه زمانی به متخصص ارتودنسی مراجعه کنیم؟

اگر هر یک از این علائم را در فرزند یا خودتان تشخیص دادید، ممکن است وقت آن رسیده باشد که با یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید:

  • از دست دادن زودهنگام یا دیررس دندان‌های شیری
  • مشکل در جویدن یا گاز گرفتن
  • تنفس دهانی
  • مکیدن شست یا انگشتان دست یا سایر عادات دهانی
  • دندان‌های شلوغ، نامناسب یا مسدود شده
  • فک‌هایی که جابجا می‌شوند، صدا تولید می‌کنند، بیرون زده یا فرورفته هستند
  • مشکلات گفتاری
  • گاز گرفتن گونه یا گاز گرفتن سقف دهان
  • دندان‌های بیرون زده
  • دندان‌هایی که به صورت غیر طبیعی به هم می‌رسند یا اصلا به هم نمی‌رسند
  • عدم تعادل یا عدم تقارن صورت
  • ساییدن یا فشردن دندان‌ها
  • ناتوانی در بستن راحت لب‌ها

آیا سن من برای درمان ارتودنسی زیاد است؟

به طور خلاصه، خیر. بهترین زمان به طور کلی در دوران کودکی است، اما بزرگسالان نیز می‌توانند درمان ارتودنسی را انجام دهند. متخصص ارتودنسی شما متغیرهای زیادی را در هنگام تهیه برنامه درمانی در نظر می‌گیرد، اما سن به ندرت یک عامل تعیین کننده است. درمان ارتودنسی می‌تواند برای بزرگسالان به اندازه نوجوانان موفقیت آمیز باشد. در واقع از هر سه بیمار ارتودنسی یک نفر بزرگسال است. اجازه ندهید سن، شما را از مشورت با متخصص ارتودنسی باز دارد. برای مشورت با ارتودنتیست می‌توانید از خدمات نوبت دهی آنلاین دکترنکست استفاده کنید.

خطرات ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی مانند هر درمان دیگری است که می‌تواند با عوارض نامطلوب همراه باشد. آگاهی از این عوارض برای متخصص و بیمار مایل به انجام درمان ارتودنسی ضروری است. اخذ رضایت آگاهانه از بیمار به اندازه اجرای طرح درمان مهم است.

همچنین اگر در طول درمان به درستی از دندان‌های خود مراقبت نکنید ممکن است آسیب ببیند. براکت‌ها به خودی خود آسیبی وارد نمی‌کنند، اما عدم رعایت بهداشت و مصرف زیاد غذاها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند باعث آسیب دائمی به دندان‌های شما شود.

انواع درمان‌های ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی انواع مختلفی دارد. انتخاب بهترین درمان، به مشکل دقیق شما بستگی دارد. در درمان ارتودنسی از وسایل مختلفی برای اصلاح موقعیت دندان‌ها استفاده‌ می‌شود. ۴ نوع اصلی عبارتند از:

  • ارتودنسی ثابت: شایع ترین مدل ارتودنسی است و از براکت‌هایی تشکیل شده است که به جلوی هر دندان چسبانده شده و با سیم به هم وصل شده‌اند.
  • ارتودنسی متحرک: معمولاً صفحات پلاستیکی هستند که سقف دهان را می‌پوشانند و روی برخی از دندان‌ها می‌بندند.
  • پلاک‌های فانکشنال یا عملکردی: معمولاً یک جفت براکت پلاستیکی با قابلیت جابجایی که به یکدیگر متصل شده‌اند. این پلاک‌ها طراحی شده‌اند تا با یکدیگر تعامل داشته باشند و بر روی دندان‌های بالا و پایین قرار بگیرند.
  • هدگیر: وسیله‌ای است که در خارج دهان قرار می‌گیرد و با ایجاد فشاری آرام، منجر به تغییرات قابل توجه در دندان‌ها و حتی رشد فک می‌شود. از هدگیر می‌توان همراه با سایر وسایل ارتودنسی استفاده کرد و معمولاً در شب استفاده می‌شود.
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر