ده باور غلط درباره‌ی آسم و واقعیت‌های مربوط به آن‌ها

باورهای غلط در مورد آسم

باور غلط ۱: آسم فقط در اثر مواد حساسیت‌زا موجود در هوا مانند کپک و گرده ایجاد می‌شود

واقعیت: آسم در هر بیماری، محرکی متفاوت دارد. درست است که آلرژی ممکن است باعث نیمی از حملات آسم شود. اما مواد حساسیت‌زا منتقله از هوا تنها بخشی از این محرک‌ها هستند. آلرژی به گربه‌، گردوغبار، سوسک‌ و حتی برخی غذاها، دیگر محرک‌های رایج آسم هستند. دلایل بسیار دیگری نیز وجود دارد. برخی از آن‌ها اصلاً ربطی به آلرژی ندارند. ورزش، تنفس هوای سرد و بیماری‌های تنفسی ویروسی که مجاری هوایی را درگیر می‌‌کنند می‌توانند به عنوان محرک آسم عمل کنند.

باور غلط ۲: تشخیص آسم در کودکان ساده است

واقعیت: تشخیص اینکه آیا فردی مبتلا به آسم است، به خصوص در کودکان زیر پنج سال، دشوار است. طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، پزشک باید میزان عملکرد ریه‌های کودک و احتمال آلرژی را بررسی کند. پزشک باید بپرسد که آیا کودک زیاد سرفه می‌کند و مشکلات تنفسی کودک بعد از ورزش یا در زمان‌های خاصی از سال بدتر می‌شود یا خیر؟ همچنین او باید در مورد سفتی قفسه سینه، خس‌خس سینه و سرماخوردگی که بیش از ده روز طول کشیده است سؤال کند. او باید بپرسد که آیا کسی در خانواده آسم، آلرژی یا سایر مشکلات تنفسی را دارد یا خیر؟

آسم را می‌توان با سایر بیماری‌ها مانند کروپ و فیبروز‌کیستیک اشتباه گرفت. تنها راه برای اطمینان از اینکه فردی مبتلا به آسم است، آزمایش تنفس با استفاده از ابزاری به نام اسپیرومتر است. اسپیرومتر میزان هوایی که بیمار قادر به تنفس و خارج کردن آن است را اندازه‌گیری می‌کند.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
فوق تخصصان ریه در دکترنکست

باور غلط ۳: کنترل آسم آسان است

واقعیت: این امر که آسم را می‌توان کنترل کرد درست است، اما کنترل بیماری همیشه آسان نیست. چهار نوع آسم وجود دارد:

  • متناوب
  • خفیف پایدار
  • متوسط ​​پایدار
  • شدید مداوم

افرادی که به آسم پایدار خفیف، متوسط ​​یا شدید مبتلا هستند، به یک داروی روزانه برای کنترل التهاب راه‌های هوایی نیاز دارند. بیمارانی که آسم آن‌ها تحت کنترل است نباید بیش از دو روز در هفته و یک تا دو شب در ماه علائم داشته باشند.

باور غلط ۴: اضافه وزن ربطی به آسم ندارد

واقعیت: مجله آمریکایی پزشکی تنفسی و مراقبت‌های حیاتی در سال ۲۰۰۷ اعلام کرد افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند بیشتر به آسم مبتلا می‌شوند. محققان دانشگاه اموری در آتلانتا دریافتند که بزرگسالان چاق مبتلا به آسم ۶۶ درصد بیشتر احتمال دارد که علائم مداوم داشته باشند، ۳۶ درصد بیشتر در معرض خطر غیبت از کار و ۵۲ درصد بیشتر احتمال دارد که آسم شدیدتری نسبت به افراد با وزن متناسب داشته باشند.

باور غلط ۵: علامت شماره یک آسم، صدای خس‌خس سینه در هنگام نفس کشیدن است

واقعیت: خس‌خس سینه یکی از علائم آسم است اما تنها علامت نیست. علائم دیگر آسم سرفه، تنگی‌نفس، احساس خفگی، سختی در نفس کشیدن بعد از ورزش و دوره‌های مکرر برونشیت یا ذات‌الریه است.

باور غلط ۶: از آنجایی که ورزش می‌تواند باعث حمله آسم شود، کودکان مبتلا به آسم نباید فعالیت بالا داشته باشند

واقعیت: آسم ورزشکارانی مانند پائولا رادکلیف، یک دونده ماراتن، یا جکی جوینر، یک ستاره دوومیدانی را از رفتن به المپیک باز نداشت. ابتلا به آسم ممکن است نیاز به تغییراتی در فعالیت کودک داشته باشد، مانند اطمینان از اینکه زمان استراحت بیشتری دارد. اما کودک مبتلا به آسم همچنان باید فعالیت ورزشی داشته باشد. در واقع تناسب اندام به این معنی است که در حین ورزش بار کمتری بر ریه‌ها وارد می‌شود. فعال بودن همچنین به افراد کمک می‌کند تا وزن مناسبی داشته باشند که می‌تواند علائم آسم را کاهش دهد.

با این حال، کودکان مبتلا به آسم باید یک برنامه برای مدیریت آسم که توسط پزشک تهیه شده داشته باشند. این برنامه باید با کودک و والدینش، پرستار مدرسه، مربیان و سایر افرادی که ممکن است از کودک مراقبت کنند به اشتراک گذاشته شود. برنامه مدیریت آسم، محرک‌های آسم، علائم و مراقبت مناسب از کودک را تشریح می‌کند.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
فوق تخصصان ریه در دکترنکست

باور غلط ۷: آسم قابل درمان است

واقعیت: هیچ درمانی برای آسم وجود ندارد. آسم یک بیماری مزمن و مادام‌العمر است. اما با مراقبت، درمان و آموزش مناسب می‌توان بیماری را مدیریت کرد. یک بخش کلیدی از مدیریت بیماری درک و شناخت دقیق محرک‌های آسم در افراد و یادگیری نحوه اجتناب از آن‌ها است.

باور غلط ۸: آسم کودکان با گذشت زمان در سنین بالاتر برطرف می‌شود

واقعیت: این باور هم درست است و هم نادرست. حدود نیمی از کودکانی که بین دو تا ده سالگی مبتلا به آسم بودند، در حین رشد متوجه کاهش قابل توجه علائم می‌شوند. اما وقتی این کودکان به ۳۰ سالگی برسند، آسم ممکن است عود کند.

باور غلط ۹: بهترین راه برای کنترل آسم استفاده از اسپری تنفسی است.

واقعیت: راه‌های زیادی برای درمان آسم وجود دارد، اما استفاده از اسپری استنشاقی بیش از دو بار در هفته به این معنی است که آسم به خوبی کنترل نمی‌شود. در این موارد با پزشک خود در مورد داروهای کنترل کننده روزانه، راه‌های اجتناب از محرک‌های آسم و سایر روش‌های کنترل آسم صحبت کنید.

باور غلط ۱۰: آسم، بیماری خاص ساکنین شهرهای صنعتی است

واقعیت: شاید میزان بروز آسم در ساکنین شهرهای صنعتی بیشتر باشد، اما به آن معنا نیست که امکان ابتلا در سایر افراد وجود ندارد. افراد مبتلا به آسم در سراسر گروه‌های قومی و نژادی و در تمام نقاط حضور دارند. آسم یکی از رایج‌ترین مشکلات بهداشتی کشور ما است.

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر