آزمایشات روتین برای زنان را بیشتر بشناسیم

آزمایشات روتین برای زنان را بیشتر بشناسیم

Table of Contents

چرا آزمایشات روتین در زنان مهم است؟

داشتن عادات سالم در زندگی نیاز به صرف وقت کافی دارد. ورزش منظم، مدیریت استرس و انتخاب غذاهای مناسب از جمله مواردی است که برای داشتن یک زندگی سالم لازم است. برنامه‌ریزی برای غربالگری‌های روتین سلامت که می‌توانند مشکلات احتمالی را زود تشخیص دهند نیز یکی از عاداتی است که برای زندگی سالم به زنان سراسر جهان توصیه می‌شود.

انجام غربالگر‌ی‌های روتین حتی ممکن است جان شما را نجات دهد. وقتی یک بیماری را زود تشخیص دهید، می‌توانید از عوارض آن جلوگیری کرده و کیفیت زندگی را بهبود ببخشید. بسیاری از بیماران طی غربالگری‌های روتین، در مراحل اولیه سرطان سینه تشخیص داده شده‌اند و بنابراین بیماریشان با پیش‌آگهی بسیار خوبی همراه بوده‌ است. در این مقاله دکترنکست به ۱۰ بررسی‌ ضروری که طی فواصل زمانی خاص در طول زندگی یک زن باید انجام شود اشاره می‌کنیم.

انجام چکاپ (سلامت بانوان)
خیلی سریع و راحت در محل مورد نظر شما بادکترنکست

 

۱. آزمایش فشار خون

به گفته انجمن قلب آمریکا (AHA)، اگر فشار خون شما کمتر از ۸۰/۱۲۰ میلی‌متر جیوه است، که این عدد ایده‌آل است، باید حداقل هر دو سال یک بار، از سن ۲۰ سالگی، آن را چک کنید. غربالگری روتین سالانه برای بزرگسالان ۴۰ ساله یا بالاتر، نژاد آفریقایی-آمریکایی یا برای افرادی که دارای شرایطی مانند چاقی هستند که آن‌ها را در معرض خطر افزایش فشار خون قرار می‌دهد، توصیه می‌شود.

۲. بررسی کلسترول

ارزیابی کلسترول ابزاری برای تخمین خطر ابتلا به بیماری قلبی یا سکته است. توصیه می‌شود افراد بالای ۲۰ سال حداقل هر پنج سال یک بار کلسترول خود را اندازه‌گیری کنید. سطح کلسترول کل شما به طور ایده آل باید کمتر از۲۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد. HDL و LDL دو نوع کلسترول هستند که ما آن‌ها را با نام کسترول خوب و کلسترول بد می‌شناسیم. سطح پایین‌تر از مقادیر مرجع برای HDL و سطح بالاتر از مقادیر مرجع برای LDL با افزایش احتمال حوادث قلبی-عروقی همراه است.

۳. پاپ‌اسمیر

زنان باید از سن ۲۱ تا ۶۵ سالگی، هر سه سال یک بار آزمایش پاپ‌اسمیر را انجام دهند. در تست پاپ‌اسمیر، پزشک از اسپکولوم برای باز کردن کانال واژن استفاده می‌کند، سلول‌های دهانه رحم را با یک برس کوچک برمی‌دارد و آن سلول‌ها را از نظر تغییراتی که ممکن است منجر به سرطان دهانه رحم شود، بررسی می‌کند. اگر بزرگتر از ۳۰ سال سن دارید، اگر غربالگری سلولی را همراه با غربالگری HPV که یک بیماری مقاربتی است و می‌تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود ترکیب کنید، می‌توانید به جای هر ۳ سال، هر پنج سال یک بار این آزمایش را انجام دهید.

۴. ماموگرافی

ماموگرافی جهت غربالگری سرطان سینه انجام می‌شود. مدت‌هاست که میان متخصصین، بحث در مورد زمان و تعداد دفعات انجام آن توسط یک زن وجود داشته است. چرا که خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می‌یابد و نتایج مثبت کاذب غربالگری‌های مکرر ممکن است بیشتر از اینکه فایده داشته باشد، فرد را متضرر کند.

جدیدترین دستورالعمل‌ها توصیه می‌کنند که از سن ۵۰ سالگی، زنان باید هر دو سال یک بار ماموگرافی انجام دهند. انجمن سرطان آمریکا معتقد است که زنان باید غربالگری سالانه را از سن ۴۵ سالگی شروع کنند و سپس می‌توانند در سن ۵۵ سالگی به ماموگرافی هر دو سال روی بیاورند. در ایران از ۴۰ سالگی در کنار معاینات سالانه پستان، غربالگری سالانه با ماموگرافی توصیه می‌شود. از ۷۴ سالگی ماموگرافی هر ۲ سال انجام می‌شود. در کسانی که سابقه سرطان پستان، رحم و تخمدان را در اعضای خانواده خود دارند، سن شروع غربالگری پایین‌تر است.

۵. آزمایش تراکم استخوان

زنان باید از سن ۶۵ سالگی غربالگری پوکی استخوان را با آزمایش تراکم استخوان آغاز کنند. در صورت یائسگی قبل از ۶۵ سالگی سنجش تراکم استخوان باید زودتر انجام شود. کسانی که فاکتورهای خطر پوکی استخوان را دارند، مانند شکستگی‌ها یا وزن کم بدن، باید زودتر غربالگری شوند. برای این آزمایش که اسکن DEXA نامیده می‌شود، روی میز دراز می‌کشید و دستگاه اشعه ایکس با دوز پایین تصاویری از استخوان‌های شما می‌گیرد. دفعات این غربالگری بسته به تراکم استخوان و سایر عوامل خطر متفاوت است.

۶. بررسی گلوکز خون

از حدود ۴۵ سالگی، زنان باید هر سه سال یک بار آزمایش قند خون را برای بررسی دیابت یا پیش دیابت انجام دهند. اگر چاق هستید، یا سابقه خانوادگی دیابت دارید، یا از نژاد یا قومیتی هستید که در معرض خطر خاصی هستند، ممکن است لازم باشد زودتر شروع کنید و با فواصل زمانی کمتری غربالگری شوید. پزشک می‌تواند به شما در برنامه‌ریزی آزمایشات کمک کند.

۷. آزمایشات روتین سرطان روده بزرگ

غربالگری سرطان روده بزرگ، می‌تواند در مطب پزشک یا بیمارستان انجام شود. این ارزیابی باید از سن ۴۵-۵۰ سالگی بسته به دستورالعمل هر کشوری، آغاز شود. غربالگری سرطان روده بزرگ ممکن است از دو راه انجام شود:

  • سیگموئیدوسکوپی: که در آن یک لوله و دوربین روشن در مقعد قرار داده می‌شود تا کولون تحتانی را بررسی کند
  • کولونوسکوپی: که در آن یک لوله طولانی‌تر کل کولون را بررسی می‌کند، انجام می‌شود.

اگر مشکلی پیدا نشود یا خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ وجود نداشته باشد، سیگموئیدوسکوپی هر ۵ سال یکبار یا کولونوسکوپی هر ۱۰ سال تکرار می‌شود.

۸. شاخص توده بدن (BMI)

از سن ۱۸ سالگی، بزرگسالان باید از نظر چاقی غربالگری شوند. این امر معمولاً نیاز به محاسبه شاخص توده بدنی (BMI) دارد. در حالی که هیچ دستورالعمل سخت و سریعی برای اینکه پزشک شما هر چند وقت یک بار باید وزن و قد شما را اندازه‌گیری کند وجود ندارد، این شاخص، عدد مهمی است. BMI شما نشان می‌دهد که آیا چاق هستید یا نه. چاقی خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی مانند دیابت و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

۹.معاینه پوست

طبق گفته انجمن سرطان آمریکا، زنان باید هر ماه پوست خود را در خانه معاینه کنند. پوست سراسر بدن خود را به دقت بررسی کنید. به دنبال هر گونه خال جدید یا تغییر در خال‌های موجود باشید که می‌تواند نشانه‌های اولیه سرطان پوست باشد. اگر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستید، یا سابقه خانوادگی ابتلا به آن را دارید، با پزشک یا متخصص پوست خود در مورد اینکه چند وقت یکبار باید معاینه شوید، صحبت کنید.

۱۰. چکاپ دندان

سلامت دندان از لحظه رویش اولین دندان شیری شما مهم است. همه زنان بالغ هر شش ماه یک بار نیاز به معاینات دندانپزشکی دارند. از طریق معاینات منظم دندانپزشکی، علائم اولیه پوسیدگی و هرگونه مشکل دیگری را تشخیص داده می‌شود. این معاینات شامل تمیز کردن و معاینه دندان‌ها و همچنین انجام تصویربرداری است.

اگر خانم هستید و می‌خواهید وضعیت سلامت خود را بررسی کنید، می‌توانید با مراجعه به چکاپ سلامت بانوان دکترنکست از خدمات آزمایش در محل و تفسیر رایگان ما بهره‌مند شوید.

اشتراک گزاری مطالب

2 پاسخ

  1. با سلام
    من بسیار خوشحالم که این اپلیکیشن را روی مبایلم نصب کردم ومیتوانم از این طریق بهرمند شوم ودر صورت نیاز از دکتر های فوق تخصص اسفاده کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر