Search
Search

درمان کم خونی در بارداری

درمان کم خونی در بارداری

Table of Contents

کم‌ خونی در بارداری چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟ درمان سریع کم خونی در بارداری چگونه ممکن است؟ آیا درمان کم خونی در بارداری با تغذیه ممکن است؟ درمان کم خونی در بارداری با طب سنتی چگونه است؟ درمان خانگی کم خونی در بارداری چیست؟ عوارض کم خونی در بارداری بر روی جنین چیست؟

درمان کم خونی در بارداری

کم خونی زمانی رخ می‌دهد که فرد گلبول‌های قرمز کافی برای حمل اکسیژن در سراسر بدن خود ندارد. وقتی بدن اکسیژن کافی از خون دریافت نمی‌کند، نمی‌تواند عملکرد مطلوبی داشته باشد. گلبول‌های قرمز خون حاوی پروتئین مهمی به نام هموگلوبین هستند. این پروتئین اکسیژن را نگه داشته و به گلبول‌های قرمز کمک می‌کند که اکسیژن را از ریه‌ها به بدن منتقل کنند. برای تولید گلبول های قرمز و هموگلوبین، بدن به منبع ثابتی از آهن و ویتامین‌ها نیاز دارد. بدون این منبع، بدن هموگلوبین کافی برای حمل مطلوب اکسیژن به اندام‌ها تولید نمی‌کند. کم خونی زنان در دوران بارداری رایج بوده زیرا منابع آهن و سایر ویتامین‌ها در این دوره کافی نیست.

 

کم خونی در بارداری

 

انواع و درمان کم خونی در بارداری

بیش از ۴۰۰ نوع کم خونی وجود دارد که برخی از آنها در دوران بارداری شایع‌تر هستند، از جمله:

  •       کم‌خونی فقر آهن
  •       کم‌خونی ناشی از کمبود اسید‌فولیک
  •       کم‌خونی ناشی از کمبود ویتامین B12

در طول بارداری، میزان خون در بدن بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. این بدان معناست که بدن برای گلبول‌های قرمز به آهن بیشتری نیاز دارد. در موارد زیر خطر بروز کم‌خونی بیشتر است:

  •       حاملگی چند قلو
  •       مصرف نکردن آهن کافی
  •       بارداری پشت سر هم با حداقل زمان بین هر بارداری
  •       تجربه قاعدگی شدید قبل از بارداری
  •       استفراغ اغلب به دلیل تهوع بارداری صبحگاهی

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان زنان و زایمان و نازایی در دکترنکست

روش‌های درمان کم خونی در بارداری

درمان کم خونی شدید در بارداری معمولا با تزریق خون صورت می‌گیرد. در موارد شدید و حاد ارزیابی کامل باید در راستای تعیین علت کم‌ خونی انجام شود. برای مواردی مانند هماتوم در بارداری بررسی تخصصی باید انجام شود. پریودی در بارداری باید پیگیری شود. با این حال، کم خونی قابل پیشگیری است، به خصوص با رژیم غذایی غنی از مواد مغذی ضروری. در اینجا چند راه برای اطمینان از دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای حفظ سطح گلبول‌های قرمز خون در محدوده مناسب آورده شده است.

ویتامین‌های دوران بارداری

ویتامین‌های دوران بارداری معمولاً حاوی بیشتر ریزمغذی‌هایی هستند که در دوران بارداری به آن‌ها نیاز دارید، از جمله آهن و اسید فولیک. مصرف ویتامین‌های مخصوص دوران بارداری یک بار در روز یک روش آسان برای کمک به مکمل یک رژیم غذایی سالم است. شروع مصرف ویتامین‌های ویژه بارداری حداقل ۲ تا ۳ ماه قبل از اقدام برای بارداری ایده‌آل است. برای اطلاع از بهترین نوع و برند این مکمل‌ها می‌توانید از پزشک متخصص زنان خود کمک بگیرید. دریافت ویزیت متخصص زنان آنلاین می‌تواند کمک‌کننده باشد.

مکمل های آهن

اگر سطح آهن پایینی دارید، پزشک ممکن است علاوه بر ویتامین روزانه دوران بارداری، مکمل آهن جداگانه را نیز توصیه کند. نیاز آهن بدن در زمان بارداری افزایش می‌یابد. به طور معمول، افراد باردار روزانه به حدود ۲۷ میلی‌گرم منبع مطمئن آهن نیاز دارند. با این حال، دوز می‌تواند بسته به نوع مکمل آهن مصرفی متفاوت باشد، بنابراین بهتر است با پزشک خود در مورد مقدار مورد نیاز خود صحبت کنید. شما باید از مصرف آنتی‌اسیدها یا مکمل‌های کلسیم همزمان با مکمل‌های آهن خودداری کنید، زیرا ممکن است مانع از جذب مناسب آهن توسط بدن شوند. مصرف آهن با ویتامین C به جذب بیشتر آهن در بدن کمک می‌کند.

تغذیه مناسب

اکثر افراد در دوران بارداری با خوردن غذاهای مناسب می‌توانند مقادیر کافی آهن و اسید فولیک را دریافت کنند. منابع خوب این مواد معدنی ضروری عبارتند از:

  •   مرغ
  •   ماهی
  •   گوشت قرمز بدون چربی
  •   لوبیا
  •   آجیل و حبوبات
  •   سبزی با برگ تیره
  •   غلات غنی شده از آهن
  •   تخم مرغ
  •   میوه‌هایی مانند موز و خربزه

درمان کم خونی در بارداری

 

منابع حیوانی آهن به راحتی جذب می‌شوند. اگر آهن از منابع گیاهی تامین شود، آن را با غذاهای سرشار از ویتامین C مانند آب گوجه فرنگی یا پرتقال همراه کنید تا به افزایش جذب کمک کند. گاهی اوقات مصرف مکمل آهن خوراکی برای افزایش سطح آهن کافی نیست. در این صورت، پزشک ممکن است با فرد باردار در مورد درمان‌های دیگر صحبت کند. در برخی موارد، مصرف مکمل آهن یا تزریق خون ممکن است ضروری باشد. به طور خلاصه موارد زیر در کمبود آهن ممکن است توسط پزشک در نظر گرفته شود:

  1.     مصرف مکمل آهن
  2.     مصرف مکمل فولیک‌اسید
  3.     مصرف مولتی‌ویتامین‌های ویژه بارداری
  4.     مصرف مواد غذایی مغذی
  5.     گنجاندن مواد غذایی حاوی آهن در برنامه غذایی
  6.     بالا بردن دوز ویتامین‌ها و مکمل‌های مصرفی در کمبود شدید یا در بارداری‌های چندقلویی
  7.     تزریق خون در کم‌خونی‌های شدید
  8.     در نظر گرفتن رژیم غذایی ویژه در افراد گیا‌هخوار که فرآورده‌های حیوانی مصرف نمی‌کنند
  9.     عدم مصرف لبنیات و کلسیم همراه با مکمل‌های آهن
  10.     مصرف ویتامین C برای جذب آهن

جمع بندی

اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، از اهمیت مقادیر کافی آهن، اسید فولیک و ویتامین B12 آگاه باشید. یک رژیم غذایی کامل را دنبال کنید، اگر باردار هستید زیر نظر پزشک ویتامین‌های دوران بارداری مصرف کنید و اگر علائم کم‌خونی را تجربه می‌کنید، با متخصص زنان خود مشورت کنید. اگر کمبود آهن دارید، پزشک می‌تواند درمان مناسب را برای شما توصیه کند و در تصمیم‌گیری درباره اینکه آیا مصرف مکمل ضروری است یا خیر، شما را راهنمایی کند. در شرایط خاصی ممکن است دوز مکمل مصرفی برای شما بیشتر باشد، برای مثال بارداری چندقلویی. دریافت ویزیت متخصص زنان آنلاین می‌تواند کمک‌کننده باشد.

سوالات متداول

علت اصلی کم خونی در بارداری چیست؟

شایع‌ترین علل کم خونی در بارداری کمبود آهن و فولات است.

کم خونی در بارداری چگونه درمان‌ شود؟

بسته به نوع آن، معمولاً شامل مصرف مکمل‌های ویتامین می‌شود. در برخی موارد ممکن است نیاز به تزریق خون باشد. با این حال، بیشتر موارد را می‌توان قبل از ایجاد یا تشدید آن، پیشگیری کرد.

در کدام سه ماهه بارداری کم خونی ایجاد می‌شود؟

تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از ۹۰٪ موارد کم خونی در سه ماهه سوم بارداری ایجاد می‌شود.

برای درمان کم خونی در بارداری چه بخوریم؟

مصرف مکمل‌های آهن، اسید فولیک و ویتامین B12 همراه با رژیم غذایی حاوی مواد مغذی کافی توصیه می‌شود.

چه میوه هایی برای کم خونی در بارداری مفید است؟

میوهای حاوی ویتامین C مثل پرتقال و همچنین میوه‌هایی مانند موز و خربزه.
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر