داروهای ضدافسردگی و باورهای اشتباه جامعه

داروهای ضدافسردگی و باورهای اشتباه جامعه

مشکلات سلامت روان و افسردگی

یکی از علل اصلی مرگ‌و‌میر در سراسر جهان، خودکشی است و داشتن افکار خودکشی و اقدام به آن به یک مسئله بهداشت عمومی مهم در سراسر جهان تبدیل شده است. مشکلات سلامت روان یکی از چندین عامل خطری است که در موارد خودکشی مطرح می‌شود. شایع‌ترین اختلال سلامت روان که با خطر خودکشی همراه است، افسردگی است.

متأسفانه، تنها نیمی از افرادی که با افسردگی و سایر بیماری‌های روانشناختی زندگی می‌کنند، نهایتا تحت درمان قرار می‌گیرند و داروهای ضدافسردگی و سایر مراقبت‌های لازم را دریافت می‌کنند. در این مطلب دکترنکست به شرح این موضوع می‌پردازد که چه باورهای اشتباهی در خصوص داروهای ضدافسردگی وجود دارد و چرا می‌تواند این باورهای غلط را از بین برد.

باور اشتباه درباره مشکلات سلامت روان

مهم‌ترین و اصلی‌ترین عاملی که افراد دچار مشکلات سلامت روان را از اقدام به درمان بازمی‌دارد، انگ اختلالات سلامت روان و مصرف داروهای روان‌پزشکی است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) انگ مرتبط با بیماری روان‌شناختی و مطالبه کمک در این راستا را به عنوان یکی از عوامل خطر اولیه برای خودکشی ذکر کرده است.

باور اشتباه درباره مصرف داروهای ضدافسردگی و سایر داروهای روان‌پزشکی

در کنار انگ مرتبط با بیماری‌های روان‌شناختی، انگ درمان‌هایی که به طور بالقوه می‌توانند نجات‌دهنده باشند، به ویژه داروهای ضدافسردگی در سطح جامعه مشهود است. بسیاری از افراد، مصرف داروهای ضد‌افسردگی را منفی تلقی می‌کنند. باید بدانیم زندگی افراد زیادی در سراسر دنیا با مصرف این داروها نجات‌ یافته است.

همچنین کیفیت زندگی افراد زیادی به وسیله داروهای ضدافسردگی بهبود یافته است. این امر به خصوص برای مشکلات روان‌شناختی پرخطر و موارد افسردگی مقاوم به درمان صادق است. در چنین مواردی داروهای ضدافسردگی و سایر داروهای روانپزشکی نقشی حیاتی دارند. مصرف آن‌ها می‌تواند به عنوان کمکی برای درمان عمل کند و به بیماران کمک کند تا با علائم ناتوان‌کننده اختلال سلامت روان مقابله کنند.

تصورات منفی ممکن است بیمار را از دریافت مراقبت‌های حیاتی باز دارد

شرم از مطالبه کمک در زمینه درمان مشکلات سلامت روان، از جمله مصرف داروهای تجویز شده توسط متخصصین، مانع از آن می‌شود که افراد دچار اختلالات جدی، مراقبت‌های لازم را دریافت کنند. در بسیاری از موارد انگ مصرف داروهای ضدافسردگی به قطع زودهنگام درمان منجر می‌شود. این مورد شایع‌ترین علت شکست درمان است. متخصصین سلامت روان معتقدند افسردگی یک بیماری جدی و تهدیدکننده زندگی است. آن‌ها اظهار می‌کنند که تصورات منفی نسبت به درمان، به کسانی که به آن نیاز دارند صدمه می‌زند و پیچیدگی بیماری و روند درمان را تشدید می‌کند.

عوارض جانبی محتمل ناشی از مصرف دارو را می‌توان به حداقل رساند

متخصصین سلامت روان در جواب به این سوال که آیا مصرف داروهای ضدافسردگی و سایر داروهای روانپزشکی با عوارض جانبی همراه است یا خیر، اینگونه پاسخ می‌دهند: هر فرآیند درمانی از جمله مصرف دارو در کنار مزایای خود، می‌تواند تظاهرات و آثار منفی نیز داشته باشد. در مواردی که مزیت یک درمان بر معایب آن غلبه کند، آن فرآیند درمانی احتمالا توصیه می‌شود. درمان با داروهای ضدافسردگی و داروهای روانپزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این داروها می‌توانند عوارض جانبی مانند کاهش میل جنسی را به همراه داشته باشند. با این حال اضطراب یا افسردگی شدید خطر بیشتری را به همراه دارد.

مصرف داروهای ضدافسردگی و روان‌پزشکی لزوما مادام‌العمر نیست

بسیاری از درمان‌های دارویی، به‌ویژه زمانی که درمان موثر واقع شود، به تدریج قطع می‌شود. بسیاری اوقات، درمان دارویی به‌عنوان نوعی پیش‌درآمد عمل می‌کند و روند بهبودی را تسهیل می‌کند. درمان دارو برای بسیاری از افراد به عنوان درمان آزمایشی برای ۱ الی ۲ سال توصیه می‌شود. بدیهی است که مصرف دارو تحت نظر متخصص روان‌پزشک به مراتب بهتر از سوء مصرف مواد مخدر است.

در موارد افسردگی بالینی، درمان دارویی همچنین جهت بهبود سیستم بیولوژیکی مختل در اثر افسردگی استفاده می‌شود. این امر می‌تواند به فرد کمک کند تا زندگی خود را منظم کند، به وضعیت سالم‌تری برسد و توانایی ادامه درمان و شرکت در جلسات مشاوره شناختی ‌رفتاری را به دست آورد.

مصرف داروهای ضدافسردگی و روانپزشکی موثر است!

داروهای ضدافسردگی تقریباً برای نیم تا دو سوم افراد با تشخیص صحیح افسردگی، موثر است. پافشاری افراد بر بیهودگی و عدم اثر بخشی درمان‌های دارویی، اشتباه و مغرضانه هستند. مطالعات بالینی روی داروهای ضدافسردگی در چند دهه گذشته کارآیی کمتری نسبت به بررسی‌هایی که چندین دهه پیش انجام شده است نشان می‌دهد.

اما به نظر می‌رسد این امر نشان‌دهنده این واقعیت ساده است که برخلاف چندین دهه گذشته، اکثریت قریب‌ به‌ اتفاق افراد دچار افسردگی در کشورهای توسعه‌یافته، امروزه به دارو دسترسی دارند. تنها افرادی که اکنون به دنبال آزمایش‌های بالینی داروهای جدید هستند، کسانی هستند که به داروهای موجود پاسخ نداده‌اند. بنابراین جای تعجب نیست که مطالعات امروزی در میان گروهی از بیماران مبتلا به اصطلاح افسردگی مقاوم به درمان، اثربخشی کمتری را نشان می‌دهند.

تجویز بیش از حد قطعا آثار نامطلوب به دنبال دارد

آیا امروزه دارو بیش از حد تجویز می‌شود؟ زمانی که داروهایی مانند فلوکستین برای اولین بار به بازار آمد، مشکل بزرگی که به وجود آمد تجویز بیش از حد دارو بود. در این مورد افراد زیادی تصور کردند که این دارو معجزه می‌کند. این دارو نیز مانند سایر داروها عوارض جانبی داشت. مشاهده این عوارض ذهنیت جامعه را خدشه‌دار کرد. از بسیاری جهات، جامعه از این طرز فکر خارج نشده است.

مشکل زمانی رخ می‌دهد که با وجود چنین تصوراتی جامعه به درمان مشکلات سلامت روان، خواه شرکت در جلسات روان‌درمانی یا خواه دریافت داروی روان‌پزشکی انگ می‌زند. اگرچه داروهای ضد افسردگی برای همه موثر نیست، اما باید توجه داشت این داروها جان افراد بی‌شماری را نجات می‌دهند. این داروها خلق افراد را برای شروع روند بهبودی تعدیل می‌کنند و فرد را به نقطه‌ای می‌رسانند که در آن پذیرش بیشتری برای درمان وجود دارد.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان اعصاب و روان در دکترنکست

 

مصرف دارو برای همه مناسب نیست

به عقیده متخصصین تجویز دارو مطمئناً تنها راه حل نیست و برای همه مناسب نیست. طبق گفته موسسه ملی سلامت (NIH)، مانند بسیاری از درمان‌های دیگر، دارودرمانی ممکن است در برخی موقعیت‌ها کمک کنند و در موارد دیگر نه. دریافت داروی ضدافسردگی برای افسردگی متوسط، شدید و مزمن موثر است. اما احتمالاً برای موارد خفیف چندان اثربخش نخواهد بود. هدف از دریافت این داروها تسکین علائم و کمک به بازگرداندن تعادل خلقی است.

در بسیاری از موارد، مانند افسردگی خفیف تا متوسط، هر یک از درمان‌های غیردارویی مانند انواع مختلف روان‌درمانی به تنهایی می‌تواند کافی باشد. به عنوان مثال، تحریک مغناطیسی داخل‌جمجمه‌ای (TMS) یک درمان سرپایی جایگزین است که از پالس‌های مغناطیسی برای فعال کردن نواحی خاصی از مغز که فعالیت کم‌ آن‌ها باعث افسردگی می‌شود استفاده می‌کند. درمان‌های TMS باید به ویژه زمانی مورد توجه قرار گیرد که داروهای ضدافسردگی به اندازه کافی مفید نبوده باشند. داروهای ضدافسردگی همیشه برای درمان افسردگی ضروری نیستند.

مصرف داروهای ضدافسردگی می‌تواند از خودکشی جلوگیری کند

برای کسانی که افکار خودکشی را تجربه می‌کنند، محرومیت از ثبات ذهنی و کیفیت مطلوب زندگی به دلیل ترس‌ها و باورهای غلط و تداوم شرم مرتبط با اختلال سلامت روان و درمان آن، می‌تواند امری تهدیدکننده حیات باشد. افرادی که هیچ درمانی دریافت نمی‌کنند، خود را در معرض آسیب قرار می‌دهند. عواقب افسردگی یا اضطراب درمان‌نشده بر عملکرد ذهنی، بسیار بدتر از هر یک از اثرات منفی درمان است.

تعصب را کنار بگذارید و در مورد شرم مرتبط با مصرف داروی ضدافسردگی بازنگری کنید

هر موضعی که در بحث دارو اتخاذ می‌کنید، مهم است که آن را به همه موارد تعمیم ندهید. همه ما آسیب‌پذیر هستیم و به همین دلیل باید مراقب باشیم که شرم مشکلات سلامت روان را ترویج ندهیم. گفتن اینکه دارو بد است و به تمامی عارضه می‌دهد، به معنای نادیده گرفتن فواید فراوان آن است. ما نمی‌توانیم درمانی را رد کنیم که برای میلیون‌ها نفر مؤثر بوده است.

چنین اظهارات تعمیم‌یافته‌ای، اگر تنها بتوان جان یک نفر را نجات داد یا از خودکشی جلوگیری کرد، بسیار خطرناک هستند. اگر علائم افسردگی را تجربه می‌کنید، می‌توانیم با دریافت نوبت از دکترنکست، با متخصصان ما صحبت کنید و اگر در اطرافیان خود کسانی را می‌شناسید که دچار علائم افسردگی هستند، آن‌ها را ترغیب کنید که با یک پزشک مشورت کنند.

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر