Search
Search

درمان بیماری‌های خودایمنی در چشم‌اندازی از آینده

Table of Contents

فناوری‌های جدید در حوزه سلامت دیجیتال، درمان بیماری‌های خودایمنی را هدف قرار داده و راهکارهای گوناگون و خلاقانه‌ای ارائه کرده است. این بیماری‌ها اغلب کاملاً متفاوت هستند. دیابت نوع 1، بیماری التهابی روده، بیماری آرتریت روماتوئید و مالتیپل اسکلروزیس مثال‌هایی از بیماری خودایمنی هستند. در بیماری‌های خودایمنی، سلول‌های سیستم ایمنی به ساختارها و سلول‌های خودی حمله می‌کنند و باعث تخریب و التهاب می‌شوند. شیوع این بیماری‌ها در جهان حدود 3-5% از جمعیت عمومی است. زندگی روزمره افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی شدیداً تحت تاثیر قرار می‌گیرد. از طرفی دانشمندان معتقدند که افراد مبتلا به این بیماری‌ها در برابر عوامل بیماری‌زای دیگر مثل ویروس کرونا آسیب‌پذیر هستند. کاهش علائم و کمک به بدن برای غلبه به بیماری کلید اصلی یک زندگی سالم‌تر و ایمن‌تر در این بیماران است که این مقاله دکترنکست به آن می‌پردازد.

کاهش علائم یا درمان بیماری‌های خودایمنی

بیماری‌های خودایمنی تقریباً 100 بیماری مختلف با سازوکارهای بیولوژیکی و مولکولی متفاوت هستند. این علل و سازوکارهای مختلف منجر به طیف گسترده‌ای از علائم می‌شوند. به همین دلیل پیدا کردن یک تکنولوژی برای حل همه مسائل دشوار است. در ادامه به برخی از علائم رایج در این بیماری‌ها و راهکارهای فناوری دیجیتال اشاره می‌کنیم.

خستگی

علائم ضعف و خستگی یک نشانه بسیار رایج در بیماری‌های خودایمنی است. این مشکل می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و کیفیت زندگی فرد را کاهش دهد. رعایت بهداشت و کیفیت خواب یک راهکار موثر است. استفاده از ردیاب خواب همراه با هشدار هوشمند می‌تواند به بیدار شدن طبیعی بدن کمک کند.

اپلیکیشن Untire یک ابزار خوب برای کاهش خستگی است. این برنامه در حال حاضر عمدتاً برای بیماران سرطانی توسعه یافته است اما نسخه مشابه آن برای بیماران خودایمنی با نکات روزانه، برنامه گام به گام و شبکه اجتماعی آنلاین قابل استفاده خواهد بود. متاسفانه، این اپلیکیشن در ایران قابل دسترس نیست.

درد مزمن

معمولاً درد در مفاصل و ماهیچه‌ها اتفاق می‌افتد. درد ممکن است موقت یا درد مزمن باشد اما در هر صورت می‌تواند کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. البته این مشکل مختص بیماری‌های خودایمنی نیست و طیف گسترده‌تری را شامل می‌شود.

برای مثال Hing Health، برای کاهش درد مفاصل و عضلات یک برنامه 12 هفته‌ای ارائه می‌دهد. Karuna از تکنولوژی واقعیت مجازی (VR) استفاده می‌کند تا با ایجاد حواس‌پرتی برای بیماران درد آن‌ها را کاهش دهد. دستگاه نورومتریکس با استفاده از تحریک عصبی درد را کاهش می‌دهد.

مشکلات پوستی

اپلیکیشن‌های مراقبت از پوست در حال حاضر مورد توجه هستند. گزینه‌های مختلفی بر اساس انواع مشکلات پوستی وجود دارد، از معاینات منظم گرفته تا مشاوره از راه دور.

برای مثال اپلیکیشن Eczema tracker با بررسی گرده‌ها، عوامل تحریک‌کننده، دما و رطوبت در هر مکانی، خطر عود اگزما را ارزیابی می‌کند و توصیه‌های مفیدی در مورد چگونگی این وضعیت ارائه می‌دهد. Cureskin می‌تواند 6 نوع اختلال پوستی را تشخیص دهد. بعد از اینکه کاربر از محل آسیب‌دیده عکس گرفت، برنامه با استفاده از الگوریتم تشخیص مشکل پوستی را بررسی می‌کند. چت‌باتِ اپلیکیشن چند سوال می‌پرسد و سپس یک رژیم مراقبت از پوست 8 هفته‌ای توصیه می‌کند.

علائم شکمی

علت اصلی مشکلات شکمی التهاب، تورم و قرمزی همراه با تب پایین است. مطالعات نشان داده است که اپلیکیشن‌ها در تکمیل و بهبود مراقبت بالینی بیماران عالی هستند.

اپلیکیشن‌هایی برای افراد مبتلا به بیماری‌ التهابی روده (IBD) وجود دارد. این اپلیکیشن‌ها به بهبود کنترل علائم و کیفیت زندگی بیماران کمک می‌کند. چت‌بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، پرسش و پاسخ از بیماران و یادگیری الکترونیک اساس کار این اپلیکیشن‌ها هستند.

علائم دیگر

هر بیماری علائم منحصر به فرد خود را دارد. از جمله این علائم می‌توان به اختلالات تمرکز، کرختی، ریزش مو، تشنگی شدید، کم‌خونی، کاهش وزن و اسهال اشاره کرد. بعضی بیماری‌های خودایمنی مثل بیماری پوستی پسوریازیس و آرتریت روماتوئید ماهیت عودکننده دارند. اپلیکیشن‌هایی برای این بیماری‌های خاص وجود دارد که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کند.

دیابت نوع 1

کاربرد فناوری دیجیتال در کنترل دیابت بسیار مورد توجه است. دیابت نوع 1، یک بیماری خودایمنی است و استفاده از تکنولوژی در مدیریت آن می‌تواند مفید باشد. اندازه‌گیری سطح گلوکز خون، فشار خون، وزن و رعایت رژیم غذایی مناسب از ضروریات کنترل این بیماری است. استفاده از تکنولوژی در ارزیابی صحیح و منظم این عوامل می‌تواند بسیار موثر باشد. خوشبختانه، نوآوری‌های دیجیتالی زیادی در زمینه سلامت برای بیماران دیابتی وجود دارد و در سال‌های آینده نیز تغییرات قابل توجهی در این زمینه رخ خواهد داد.

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر