بر اساس آمارها، 75 تا 85 درصد از افراد در طول زندگی خود کمردرد را تجربه خواهند کرد. این مشکل یکی از رایجترین دلایلی است که افراد از کارشان غیبت خواهند کرد و بهدنبال درمان آن خواهند بود؛ چراکه در بعضی موارد ناتوانکننده و دردآور است. برای درمان این مشکل روشهای زیادی از دارو تا عمل جراحی وجود دارد. قرص سلکوکسیب و کمردرد دو یار جدانشدنی هستند.
در این مقاله از مجله سلامت دکترنکست به رابطه کمردرد و سلکوکسیب بیشتر میپردازیم؛ چراکه این درد و درمان را نمیتوان هیچوقت از همدیگر جدا کرد. اگر دوست دارید در مورد این کپسول اطلاعات بیشتری داشته باشید و کمردردتان خوب شود، حتما نکات مهم مقاله را از دست ندهید.
سلکوکسیب چیست؟
سلکوکسیب برای چیست؟ کپسول خوراکی سلکوکسیب یک داروی تجویزی است که با نام تجاری سلبرکس در دسترس است. این دارو فقط به صورت کپسولی موجود است و برای درمان دردهای زیادی از آن استفاده میشود. در زیر به چند مورد از این دردها اشاره شده است:
- روماتیسم مفصلی
- آرتروز
- روماتیسم ستون فقرات
- کمردرد
- گرفتگی قاعدگی
کمردرد چگونه ایجاد میشود؟
کمردرد میتواند ناشی از آسیب، فعالیت و برخی شرایط پزشکی باشد و افراد را در هر سنی به دلایل مختلف تحت تاثیر قرار میدهد. با افزایش سن و به دلایل مختلف، احتمال ابتلا به کمردرد افزایش مییابد. کمردرد ممکن است با ستون فقرات استخوانی کمر، دیسک بین مهرهها، رباطهای ستون فقرات و دیسکها، نخاع و اعصاب، عضلات کمر، اندامهای داخلی شکم و لگن و پوست اطراف ناحیه کمر مرتبط باشد. این مشکل در شرایط مختلف ایجاد میشوند که در ادامه به چند نوع رایج آن اشاره شده است:
- کمردرد صبحگاهی
- کمردرد عصبی
- کمردرد بارداری
- کمردرد سرماخوردگی
علل کمردرد
برای کمردرد دلایل مختلفی معرفی میشود. در بیشتر منابع، فشار، شرایط پزشکی و وضعیت نامناسب بدن را سه دلیل اصلی برای این مشکل بیان کردهاند. علل متداول کمردرد میتواند ناشی از کشیدگی عضلات یا رباطها، تنش عضلانی، دیسکهای آسیب دیده، صدمات، شکستگی یا افتادن و اسپاسم عضلانی باشد.
دیسکهای پارهشده، دیسکهای برآمده، سیاتیک، آرتروز، انحنای ستون فقرات، پوکی استخوان و مشکلات کلیوی از جمله مشکلاتی هستند که منجر به کمردرد میشوند. وضعیت نشستن بهصورت خمیده هنگام استفاده از رایانه میتواند به مرور زمان منجر به افزایش مشکلات کمر و انواع قوز کمر شود.
همچنین کمردرد میتواند ناشی از برخی فعالیتهای روزمره یا وضعیت نامناسب بدن مانند کشش بیشازحد، خمشدن یا برای مدت طولانی، هل دادن، کشیدن و بلند کردن یا حمل چیزی، ایستادن یا نشستن طولانی مدت، فشاردادن گردن به جلو هنگام رانندگی یا استفاده از رایانه و همچنین خوابیدن روی تشکی که ستون فقرات را صاف نگه میدارد باشد.
رابطه کمردرد و سلکوکسیب چیست؟
بسیاری از خانمهای باردار سوال میکنند که کمردرد در بارداری را چگونه درمان کنند؟ کمردرد معمولا با استراحت و درمانهای خانگی برطرف میشود، اما گاهی اوقات درمان دارویی لازم است. برای مصرف داروهای مسکن حتما باید با پزشک مشورت شود . استفاده از کمپرس گرم یا کیسه یخ روی ناحیه دردناک هم ممکن است درد را کاهش دهد. اگر درمانهای خانگی کمردرد را تسکین ندهد، پزشک احتمالا داروهای دیگر، فیزیوتراپی یا هر دو را توصیه کند.
درمانهای مکمل ممکن است در کنار درمانهای معمولی یا به تنهایی استفاده شوند. کایروپراکتیک، استئوپاتی، شیاتسو، یوگا و طب سوزنی به تسکین کمردرد و همچنین احساس آرامش در بیمار کمک میکنند. بهعنوان مثال، رابطه معنیداری بین طب سوزنی و کمر درد وجود دارد. طب سوزنی باعث آزاد شدن اندروفین بدن میشود و بافتهای عصبی و عضلانی را تحریک میکند.
سلکوکسیب درمان کمردرد و پادرد را آسان کرده است. بر اساس نظر بسیاری از متخصصین کمردرد و سلکوکسیب، درد و درمان جدانشدنی هستند. این کپسول برای درمان کمردرد شدید در بزرگسالان مورد تایید قرار گرفته است. سلکوکسیب التهاب را کاهش میدهد؛ بنابراین برای درمان دردی که با تورم همراه است مفید خواهد بود. همچنین سلکوکسیب بهعنوان یک درمان موثر برای دردپا پذیرفته شده است. این دارو باعث بهبودی عملکرد روزانه افراد مبتلا به این دردها میشود.
انواع دوزهای سلکوکسیب
بسیاری از افراد سوال میکنند که قرص سبکس ۲۰۰ برای چی خوبه؟ دوز سلکوکسیب که پزشک تجویز میکند به عوامل مختلفی مانند نوع و شدت بیماری، سن، شرایط پزشکی، عملکرد کبد و همچنین نحوه واکنش بدن به اولین دوز بستگی دارد. این قرص در کپسولهای 50، 100، 200 و 400 میلیگرم عرضه میشود. با توجه به نوع بیماری و همچنین شدت آن دوز مناسب برای بیمار تجویز میشود. در ادامه به کاربردهای دو دوز 100 و 200 این قرص پرداختهایم.
سلکوکسیب 100 برای چیست؟
سلکوکسیب 100 یکی از دوزهای پایین این کپسول است که معمولا از آن برای درمان التهاب در ستون فقرات، علائم استئوآرتریت و حتی دردهای مزمن استفاده میشود.
متخصصان ارتوپدی، روماتولوژی در دکترنکست
قرص سلکوکسیب ۲۰۰ برای چیست؟
کپسول سلکوکسیب 200 برای درمان کمردرد مزمن ناشی از درد قاعدگی، التهاب ستون فقرات، استئوآرتریت و علائم آرتریت روماتوئید بزرگسالان تجویز میشود. از این دوز میتوان بهصورت یکبار در روز یا دو دوز 100 میلیگرم استفاده کرد. البته نحوه مصرف آن باید توسط پزشک متخصص تعیین شود.
تداخل سلکوکسیب با سایر داروها
کپسول خوراکی سلکوکسیب احتمالا با سایر داروها، گیاهان یا ویتامینهایی که مصرف کنید تداخل داشته باشد. به همین دلیل است که پزشک باید تمام داروهای شما را با دقت مدیریت کند. داروهای رقیقکننده خون، اعصاب و روان، فشار خون، سرطان و پیوند کلیه از جمله داروهایی هستند که ممکن است با سلکوکسیب تداخل دارویی داشته باشند. ناپروکسن یا سلکوکسیب هر دو جزء داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) هستند؛ اما مراقب باشید ترکیب آن دو با همدیگر یا با سایر NSAIDها خطر عوارض جانبی را افزایش میدهد.
عوارض قرص سلکوکسیب چیست؟
عوارض قرص سلکوکسیب میتواند در دو دسته جانبی و حتی جدی قرار گیرد. این دارو باعث خواب آلودگی نمیشود؛ اما میتواند عوارض جانبی دیگری ایجاد کند. از جمله عوارض جانبی رایجی که با مصرف قرص سلکوکسیب رخ دهد میتوان به دل درد، یبوست، اسهال، سوزش سردل، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه، سردرد و عفونت دستگاه تنفسی اشاره کرد.
این عوارض خفیف احتمالا ظرف چند روز یا چند هفته از بین بروند؛ اما اگر عوارض شدید هستند یا از بین نمیروند، نزد بهترین متخصص ارتوپد نوبت بگیرید تا مشکل شما بهصورت جدیتر بررسی شود. این دارو عوارض جدی هم دارد که در زیر به چند مورد از آن اشاره شده است:
- درد قفسه سینه یا حمله قلبی
- سکته
- فشار خون بالا
- ورم (Edema)
- خونریزی و زخم در معده و روده
- واکنشهای پوستی، از جمله راش یا تاول
- آلرژی
- مشکلات کبدی
جمع بندی
بهترین قرص برای کمر درد چیست؟ برای درمان کمردرد روشهای بسیاری مانند دارو، مالش و پماد موضعی، تزریق استروئید و حتی جراحی وجود دارد. یکی از بهترین درمانهای کمردرد، قرص سلکوکسیب است. کمردرد و سلکوکسیب دو یار همیشگی هستند؛ در واقع، یکی از داروهای تجویزی برای درمان این مشکل کپسول سبکس خواهد بود. این دارو دوزهای مختلفی دارد که پزشک با توجه به شرایط مختلف آن را تجویز میکند. البته باید در زمان مصرف سلکوکسیب، تداخل آن را با سایر داروها در نظر داشته باشید. همچنین در صورت بروز هر گونه عوارض پیش از مصرف آن با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
منابع: