مدیتیشن و۱۰ راز نهفته در آن

مدیتیشن

Table of Contents

آیا شما هم جزء افرادی هستید که اضطراب و استرس زیادی دارید؟ اگر جواب‌تان مثبت است، برای کاهش آن‌ها چه راهکاری پیشنهاد می‌کنید؟ نتایج تحقیقات نشان داده است که آموزش مدیتیشن یک روش ساده و سریع برای کاهش استرس و اضطراب خواهد بود. این تمرین هنوز هم در سراسر دنیا رایج است و محبوبیت آن روز‌به‌روز بیشتر می‌شود؛ چراکه هیچ فردی نمی‌تواند فواید مدیتیشن برای مغز را نادیده بگیرد.

در این مقاله از drnext به ده راز نهفته مدیتیشن اشاره شده است. اگر دوست دارید با مزایای این تمرین بیشتر آشنا شوید تا پایان همراه ما باشید؛ چراکه بعد از مطالعه این بلاگپست به یکی از طرفداران آن تبدیل می‌شوید.

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن یا مراقبه فرآیندی است که ذهن شما را جهت تمرکز و تغییر مسیر افکار آموزش می‌دهد. البته معنی مدیتیشن برای هر شخصی می‌تواند متفاوت باشد؛ چراکه با توجه به نوع مراقبه‌ای که انتخاب می‌کند، می‌تواند از آن برای کاهش اضطراب و استرس یا بهبود سلامت جسمانی بهره بگیرد. در ظاهر، فردی که در حال مراقبه است، کاری جز نفس‌کشیدن یا تکرار یک صدا را انجام نمی‌دهد؛ اما در درون مغز داستان کاملا متفاوت است. تکنیک‌های تصویربرداری مدرن نشان می‌دهند که مراقبه بر سلامت روان و جسم تأثیر مثبت دارد.

فواید مدیتیشن برای روح و جسم

اگر مراقبه را به‌صورت مداوم انجام دهید، می‌توانید فواید روحی و جسمی آن را در زندگی‌ خودتان لمس کنید. در ادامه به ده فایده پنهان این تمرین پرداخته شده است:

1.     استرس را کاهش می‌دهد

یکی از فواید مدیتیشن می‌تواند کاهش استرس است. استرس روحی و جسمی باعث افزایش سطح هورمون کورتیزول می‌شود که با اثرات مضری همراه است. یک پژوهش نشان داد که تکنیک مدیتیشن ذهن ‌آگاهی پاسخ التهابی ناشی از استرس را کاهش می‌دهد.

2.     باعث کنترل اضطراب می‌شود

مراقبه باعث کاهش اضطراب، به‌ویژه در افرادی که سطح اضطراب بالاتری دارند، می‌شود. یک مطالعه روی 47 فرد مبتلا به درد مزمن نشان داد که داشتن یک برنامه مدیتیشن هشت هفته‌ای منجر به بهبود قابل‌توجهی در افسردگی و اضطراب آن‌ها شده است.

3.     سلامتی عاطفی را ارتقا می‌دهد

چند نمونه مدیتیشن وجود دارد که موجب نگاه مثبت‌تر به خود و زندگی می‌شود. بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده، افرادی که یک تمرین مراقبه را انجام داده‌اند، افکار منفی کمتری را در هنگام مشاهده تصاویر منفی تجربه کرده‌اند. همچنین افرادی که این تمرین را انجام می‌دهند، علائم افسردگی در آن‌ها کمتر شده است.  

4.     خودآگاهی را تقویت می‌کند

برخی از روش‌های این تمرین به شما کمک می‌کند که درک قوی‌تری از خود داشته باشید و به بهترین حالت خودتان تبدیل شوید. به‌عنوان‌مثال، مراقبه خودپرسشگری به شما کمک می‌کند تا درک بیشتری از خودتان و نحوه ارتباط با اطرافیان ایجاد کنید. علاوه‌بر این، حرکات مدیتیشن در خانه مهارت‌های حل مسئله را در شما پرورش می‌دهد.

5.     باعث افزایش تمرکز می‌شود

مراقبه می‌تواند به افزایش تمرکز شما کمک کند. افرادی که مدیتیشن صوتی انجام می‌دهند، در مقایسه با دیگران، توجه و دقت بیشتری را در زمان انجام کار دارند. یک مطالعه نشان داد که انجام مراقبه به مدت 13 دقیقه در روز، باعث افزایش توجه بعد از هشت هفته می‌شود.

مدیتیشن صوتی

6.     شما را مهربان‌تر می‌کند

تعدادی از روش‌های مدیتیشن ممکن است احساسات و کارهای مثبت شما را نسبت به خودتان و دیگران افزایش دهند. نوعی مراقبه وجود دارد که با ایجاد افکار و احساسات مهربانانه نسبت به خودتان شروع می‌شود. با تمرین این کار، افراد یاد می‌گیرند که مهربانی و بخشش را نسبت به دوستان، آشنایان و حتی دشمنان بیشتر کنند.

7.     به ترک اعتیاد کمک می‌کند

انضباط ذهنی که از طریق مدیتیشن ایجاد می‌شود به شما کمک می‌کند تا با افزایش خودکنترلی از محرک‌ رفتارهای اعتیادآور، وابستگی‌ها را از بین ببرید. همچنین این تمرین می‌تواند به افراد در کنترل هوس غذایی کمک کند. بررسی‌ها نشان داد، مراقبه ذهن‌ آگاهی در کاهش پرخوری موثر است.

8.     خواب شما را بهتر می‌کند

تقریبا نیمی از جمعیت جهان با مشکل بی‌خوابی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. افرادی که مراقبه انجام می‌دهند، مدت طولانی‌تری در خواب هستند و شدت بی‌خوابی آن‌ها تا حدود زیادی بهبود می‌یابد. شما هم می‌توانید با انجام این تمرین، فکرهای مزاحمی را که باعث بی‌خوابی‌تان می‌شود، کنترل کنید.

9.     فشارخون را کاهش می‌دهد

فشارخون بالا منجر به تنگی شریان‌ها می‌شود و می‌تواند باعث حمله قلبی و سکته شود. یک تحقیق علمی که در بین افراد مسن‌ و کسانی که قبل‌از مطالعه فشارخون بالایی داشتند انجام شد، نشان داد که مراقبه به کاهش فشارخون در این افراد کمک کرده است.

10. به کنترل درد کمک می‌کند

درک شما از درد با حالت ذهنی ارتباط دارد و در شرایط استرس‌زا می‌تواند افزایش یابد. افرادی که به‌صورت روزانه مراقبه انجام می‌دهند، توانایی بیشتری برای مقابله با درد دارند و حتی احساس درد در آن‌ها کمتر شده است. روش ذهن ‌آگاهی می‌تواند درد را کاهش دهد و علائم افسردگی را در افراد مبتلا به درد مزمن کاهش دهد.

فواید مدیتیشن

روش های انجام مدیتیشن

مدیتیشن روش‌های بسیار زیادی دارد که هدف مشترک همه آن‌ها رسیدن به آرامش است. این تمرین را می‌توان بر اساس فاکتورهای مختلف مانند روش انجام، نحوه قرارگیری، نقطه تمرکز و … دسته‌بندی کرد. مهم‌ترین روش‌های مراقبه شامل موارد زیر هستند:

  •       مدیتیشن خواب؛
  •       مدیتیشن آرامش؛
  •       مدیتیشن صبحگاهی؛
  •       مدیتیشن با شمع؛
  •       مدیتیشن ذهن آگاهی؛
  •       مدیتیشن خودپرسشگری؛

برای اینکه بهترین مدیتیشن را در خانه و به‌صورت اصولی انجام دهید، همین‌الان وارد صفحه نوبت‌دهی اینترنتی دکترنکست شوید و نوبت خودتان را رزرو کنید.

جمع بندی

اگرچه چندین سال از عمر مدیتیشن می‌گذرد؛ اما هنوز طرفداران بسیاری دارد و روز‌به‌روز هم بیشتر می‌شود؛ چراکه فواید بسیاری برای سلامتی روانی و جسمانی انسان دارد. پژوهشگران، تحقیق‌های بسیاری در این زمینه انجام داده‌اند و به نتایج جالبی دست یافتند. به‌عنوان‌مثال، مراقبه باعث کاهش استرس و اضطراب می‌شود، سلامت عاطفی را بهبود می‌بخشد، تمرکز را بیشتر می‌کند و فشارخون را کاهش می‌دهد. برای انجام این تمرین روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.  

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان اعصاب و روان در دکترنکست
 

منابع:

healthline

medicalnewstoday

mayoclinic

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر