انواع بریس‌های ارتودنسی کدامند و چگونه کار می‌کنند؟

بریس‌های ارتودنسی توسط متخصص برای اصلاح مشکلات دندانی بر اساس نیازهای بیمار تجویز می‌شوند. بریس‌ها از نوارها، سیم‌ها و سایر وسایل اصلاحی ثابت یا متحرک تشکیل می‌شوند و انواع مختلفی دارند که در این مقاله دکترنکست به آن می‌پردازیم.

چرا از بریس‌ استفاده می‌شود؟

اگر دندان‌های کج یا نامرتب دارید، بریس‌ها و نگهدارنده‌ها می‌توانند به صاف کردن دندان‌های شما کمک کنند. متخصص ارتودنسی (ارتودنتیست) در نصب دستگاه‌های ساخته شده برای صاف کردن دندان‌ها تخصص دارد. ارتودنتیست از شما سوالاتی در مورد سلامتیتان می‌پرسد، یک معاینه بالینی انجام می‌دهد، از دندان شما قالب‌ گیری می‌کند، از صورت و دندان‌های شما عکس می‌گیرد و دستور عکس‌برداری با اشعه ایکس از دهان و سر شما را می‌دهد. پس از این اقدامات، یک برنامه درمانی ایجاد می‌شود. در برخی موارد، نگهدارنده قابل جابجایی، تنها چیزی است که لازم است. در برخی موارد نادر، ممکن است به جراحی نیاز باشد. با این حال، در بیشتر موارد، بریس‌ها همراستایی دندان‌ها را اصلاح می‌کنند.

انواع بریس‌های ارتودنسی

پنج نوع بریس وجود دارد:

  • براکت‌ها: براکت‌ها از فولاد ضد زنگ یا سرامیک یا پلاستیک شفاف همرنگ دندان ساخته می‌شوند و به جلوی هر دندان چسبانده می‌شوند. براکت‌های سرامیکی یا پلاستیکی اغلب به دلیل جلوه بهتر انتخاب می‌شوند. با این حال، براکت‌های پلاستیکی ممکن است به مرور زمان لکه‌دار شوند و یا تغییر رنگ دهند. همچنین از معایب براکت‌های سرامیکی یا پلاستیکی، این است که باعث اصطکاک بیشتر بین سیم و براکت‌ها می‌شود که ممکن است در نهایت زمان درمان را افزایش دهد.
  • ترازکننده‌ها (aligners): ترازکننده‌ها پلاستیکی و شفاف هستند. آن‌ها ممکن است هنگامی که به تنظیمات جزئی‌تر نیاز است، استفاده شوند. همچنین یکی از دلایل انتخاب ترازکننده‌ها، زیبایی ظاهری بیشتر است.
  • براکت‌های لینگوال: براکت‌هایی هستند که به پشت دندان‌ها متصل می‌شوند و از دید پنهان هستند.
  • ارتودنسی سنتی: در این روش قدیمی، براکت‌های فلزی به نوارهای فلزی متصل شده و دور هر دندان پیچیده می‌شوند.
  • مینی بریس‌ها: این بریس‌ها بسیار کوچکتر از بریس‌های سنتی هستند و ممکن است برای برخی از بیماران گزینه مناسبی باشند.

بریس‌ها چگونه کار می‌کنند؟

بریس‌ها در یک دوره زمانی معین، فشار ثابتی به دندان‌ها وارد می‌کنند. این فشار به آرامی دندان‌ها را حرکت می‌دهد. با اعمال فشار و حرکت دندان‌ها، حفره استخوانی هر دندان می‌تواند با موقعیت جدید خود سازگار شود. حفره استخوانی ناحیه‌ای است که هر دندان به استخوان فک می‌چسبد.

چه مدتی باید از بریس استفاده کنم؟

مدت زمان بسته به موارد زیر از فردی به فرد دیگر متفاوت است:

  • شدت مشکل
  • مقدار فضای موجود در دهان
  • فاصله‌ای که دندان‌ها باید جابجا شوند
  • سلامت دندان‌ها، لثه‌ها و استخوان‌ها
  • دستورالعمل‌های دندانپزشک چقدر دقیق دنبال می‌شوند

با این حال، به طور متوسط، درمان با بریس‌ها ۱ تا ۳ سال به طول می‌انجامد.

در طول درمان هر چند وقت یک بار نیاز به مراجعه به متخصص ارتودنسی خواهم داشت؟

معمولاً هر ماه یا زودتر توسط متخصص دیده خواهید شد. در این قرار ملاقات‌ها، ارتودنتیست میزان فشاری که بریس‌ها به دندان‌های شما وارد می‌کنند را بررسی می‌کند. برای ایجاد کشش و فشار بیشتر بر روی دندان‌ها، متخصص ارتودنسی تنظیماتی در سیم‌ها، فنرها یا باندهای لاستیکی بریس‌ها انجام می‌دهد. برای مراجعه به دندانپزشک می‌توانید از خدمات نوبت دهی آنلاین دکترنکست استفاده کنید.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
دندان پزشکان عمومی در دکترنکست

 

آیا بریس‌ها باعث ایجاد درد می‌شوند؟

برخی از تنظیمات بریس‌ها ممکن است باعث درد یا ناراحتی در دهان شما شود. در صورت نیاز، مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می‌توانند به تسکین درد کمک کنند. اگر همیشه بعد از تنظیم بریس‌ها درد زیادی دارید، با متخصص ارتودنسی خود صحبت کنید. او ممکن است بتواند از رویکرد متفاوتی برای انجام تنظیمات استفاده کند.

آیا سن من بر موفقیت درمان با بریس‌ها تأثیر می‌گذارد؟

مکانیک مورد استفاده برای حرکت دندان‌ها در هر سنی یکسان است. این بدان معنی است که درمان‌های ارتودنسی، هم برای کودکان و هم برای بزرگسالانی که مایل به بهبود ظاهر و سلامت دندان‌های خود هستند، یک گزینه است. با این حال، برخی اصلاحات در بزرگسالان ممکن است به بیش از بریس به تنهایی نیاز داشته باشد و درمان ممکن است بیشتر طول بکشد زیرا استخوان‌های بالغ، دیگر در حال رشد نیستند.

آیا می‌توانم با داشتن بریس به ورزش ادامه دهم؟

شما می‌توانید به شرکت در هر ورزشی که انتخاب می‌کنید، ادامه دهید. توصیه می‌شود هنگام انجام ورزش‌هایی که احتمال ضربه به دهان وجود دارد، یک محافظ دهان استفاده شود. این محافظ دهان، از یک ماده نرم و با دوام ساخته شده است و به گونه‌ای طراحی شده که به راحتی روی بریس‌های شما قرار می‌گیرد. این محافظ از بافت‌های نرم، دندان‌ها، براکت‌ها و سیم‌های داخل دهان شما محافظت می‌کند.

پس از اتمام درمان با بریس‌ها، چه اقدامات مراقبتی باید انجام دهم؟

پس از برداشتن بریس‌ها، دندان‌های شما کاملاً تمیز می‌شوند. ارتودنتیست شما ممکن است بخواهد دوباره عکس‌برداری با اشعه ایکس و قالب‌‌گیری را انجام دهد تا ببیند بریس‌ها چقدر دندان‌های شما را صاف کرده‌اند و همچنین دندان عقل را بررسی کند. اگر بعد از برداشتن بریس‌، دندان‌های عقل شروع به در آمدن کنند، ارتودنتیست ممکن است توصیه کند که دندان عقل کشیده شود. برداشتن دندان عقل از تغییر موقعیت دندان‌های تازه صاف شده در دهان جلوگیری می‌کند.

استفاده از نگهدارنده (retainer): ارتودنتیست شما همچنین یک نگهدارنده برای شما نصب می‌کند. نگهدارنده یک وسیله قابل جابجایی است که به نگه داشتن دندان‌ها در موقعیت جدید خود پس از برداشتن بریس کمک می‌کند. همچنین می‌توان از نگهدارنده‌ها برای درمان مشکلات جزئی ارتودنسی استفاده کرد. استفاده از نگهدارنده بخش بسیار مهمی از مراقبت‌های پس از برداشتن بریس است. نگهدارنده‌ها معمولاً از اکریلیک با سیم‌های فلزی ساخته می‌شوند یا تمام سطح دندان را می‌پوشانند. آنها باید همیشه در ۶ ماه اول و سپس معمولاً فقط در هنگام خواب استفاده شوند. بازه زمانی استفاده از نگهدارنده‌ها، از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است، بنابراین با متخصص ارتودنسی خود صحبت کنید.

حتی اگر بریس‌ها دندان‌های شما را با موفقیت صاف کرده باشند، استفاده از نگهدارنده لازم است. زیرا تا زمانی که استخوان‌ها، لثه‌ها و ماهیچه‌ها با تغییر سازگار نشوند، کاملاً در موقعیت جدید خود قرار نگرفته‌اند. همچنین، پس از مدت زمان طولانی، دندان‌ها تمایل به جابجایی دارند.

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر