Search
Search

بهترین روش های درمان شوره سر

شوره سر

Table of Contents

شوره سر می‌تواند به دلایل زیادی از جمله قارچ، حساسیت پوستی و شامپو‌زدن به‌دفعات یا به‌صورت ناکافی، شکل گیرد. این مشکل می‌تواند ظاهر موها و لباس شما را بعد از شانه‌کردن، بدشکل نشان دهد. از سوی دیگر، خارش مکرر پوست سر از عوارض جانبی این مشکل است. اگر شما هم مشکل شوره دارید، می‌توانید شایع‌ترین علائم بروز و راه‌های درمان آن را در ادامه این مطلب بخوانید.

شوره سر چیست؟

شوره یک بیماری‌ست که پوست سر را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و باعث خارش، پوسته‌پوسته‌شدن و ایجاد لکه‌های چرب روی پوست سر می‌شود. برخی از دلایل بروز آن عبارتند از: 

  • درماتیت سبورئیک
  • خشکی پوست سر
  • واکنش آلرژیک به برخی محصولات مو و پوست
  • بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس
  • رژیم غذایی ناسالم
  • رشد بیش‌ از حد یک قارچ مخمر‌مانند به نام مالاسزیا

علائم بروز شوره

پوسته‌پوسته‌شدن از علائم اصلی شوره است و این پوسته‌های سفید و روغنی، اغلب روی موها و شانه‌ها جمع می‌شوند. همچنین در فصل‌های پاییز و زمستان، با خشکی هوا این وضعیت بدتر می‌شود. معمولا شوره سر و خارش، همراه همیشگی هم هستند. دیگر علائم شوره شامل موارد زیر هم می‌شود: 

  • لکه‌های قرمز روی پوست سر
  • شوره ابرو
  • ریزش مو
  • پوسته‌های خشک روی پوست صورت

 

علائم شوره سر

 

راه‌های خانگی برای درمان شوره سر

برخی داروها و شامپوها برای درمان شوره وجود دارند. بااین‌حال، شما می‌توانید با استفاده از داروهای طبیعی و برخی روش‌های خانگی مانند موارد زیر، به از‌بین‌بردن شوره امیدوار باشید. اغلب این روش‌های درمانی، کم‌هزینه و در دسترس همه هستند.

  • روغن درخت چای 

روغن درخت چای، اسانسی است که از گیاه Melaleuca alternifolia به دست می‌آید و حاوی ترکیبی به نام terpinen-4-ol است. این ماده، خواص ضد میکروبی بسیار قوی دارد که رشد قارچ‌ها و باکتری‌های روی سر را کم می‌کند؛ در نتیجه، به کاهش شوره هم کمک می‌کند.

استفاده از روغن درخت چای به‌طور مستقیم روی پوست سر، می‌تواند باعث بروز التهاب یا بثورات پوستی شود. می‌توانید درمان شوره سر چرب را به کمک این ماده، با اضافه‌کردن چند قطره از آن به شامپو شروع کنید. 

  • روغن بادرنجبویه 

سال‌هاست که مردم از روغن بادرنجبویه برای درمان مشکلات گوارشی، کاهش فشار خون و کاهش استرس استفاده می‌کنند. علاوه بر این موارد، این ماده خواص ضد میکروبی و ضد التهابی هم دارد و به کاهش علائم شوره سر کمک می‌کند. طبق مطالعات علمی، استفاده از تونیک‌های مو حاوی 10 درصد روغن بادرنجبویه، شوره را پس از 2 هفته تا 81 درصد کاهش می‌دهد. 

همچنین این روغن مانند روغن درخت چای، باعث تحریک یا واکنش‌های آلرژیک می‌شود. برای همین، می‌توان آن را با آب، رقیق یا چند قطره از آن را به شامپو یا نرم‌کننده معمولی اضافه کرد. 

  • ژل آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا ترکیبات مفیدی مثل اسیدآمینه و آنتی‌اکسیدان‌ دارد که برای کاهش شوره مفید هستند. همچنین التهاب و خارش سر را که از علائم اصلی شوره است، کاهش می‌دهد. از این ماده می‌توان به‌صورت مستقیم روی پوست سر استفاده کرد یا از محصولات حاوی آن، برای هر سنی و حتی برای درمان شوره سر کودکان کمک گرفت.

 

درمان خانگی شوره سر

  • اسیدهای چرب امگا 3 

امگا 3 می‌تواند به بهبود سلامت پوست و مو کمک کند و کمبود آن، می‌تواند باعث بروز شوره روی پوست سر، شکنندگی ناخن‌ها و خشکی پوست شود. مصرف مکمل‌های حاوی امگا 3 برای درمان شوره کاربردی‌ست. با این‌ وجود، برای جلوگیری از تداخلات دارویی و مشکلاتی از این‌دست، بهتر است قبل از خرید این نوع مکمل با پزشک خود مشورت کنید.

  • قرص آسپرین

آسپرین حاوی اسید سالیسیلیک است که از آن در تولید شامپوهای مخصوص شوره سر استفاده می‌شود. همچنین برای لایه‌برداری پوسته‌های اضافی روی سر و جلوگیری از تجمع چربی و التهاب روی پوست سر، مفید است. می‌توانید یک یا 2 قرص آسپرین را پودر کنید و به شامپوی معمولی خود اضافه کنید. بعد شامپو را روی موهای خود بزنید و بگذارید چند دقیقه بماند، سپس آبکشی کنید. 

  • جوش‌‌شیرین

بی‌کربنات سدیم که به نام جوش‌‌شیرین شناخته شده است، یک لایه‌بردار طبیعی برای از‌بین‌بردن سلول‌های اضافی پوست سر و چربی آن است. همچنین به دلیل خواص ضد قارچی، با قارچ ایجاد‌کننده شوره مبارزه می‌کند. فراموش نکنید که جوش‌شیرین سطح pH بسیار بالایی دارد که در صورت استفاده مکرر، می‌تواند به پوست سر آسیب برساند و باعث خشکی یا سوزش پوست سر شود. 

  • روی 

کمبود شدید روی با ریزش مو، اسهال، ناتوانی جنسی و ضایعات پوستی مرتبط است. همچنین طبق تحقیقات علمی، کمبود آن، می‌تواند یکی از دلایل اصلی بروز درماتیت سبورئیک و شوره سر باشد. بسیاری از شامپوهای مخصوص درمان شوره، حاوی روی هستند. همچنین می‌توان زیر نظر پزشک، مکمل روی مصرف کرد.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان پوست و مو در دکترنکست

  • روغن نارگیل 

روغن نارگیل می‌تواند برای آب‌رسانی به پوست سر خشک، کاهش تحریک و جلوگیری از رشد قارچ در پوست سر مفید باشد. فراموش نکنید که قارچ از اصلی‌ترین عوامل ایجاد حساسیت پوستی و شوره است. می‌توانید قبل از شستن موها، روغن نارگیل را مستقیما به پوست سر بمالید یا شامپویی را پیدا کنید که حاوی روغن نارگیل باشد. 

  • تغییر در رژیم غذایی 

غذا تاثیرات شگرفی بر بدن و سلامت دارد. شاید تغذیه، علت اصلی بروز مشکلی مثل شوره نباشد؛ اما گاهی می‌تواند علائم آن را بدتر کند. تحقیقات علمی زیادی نشان می‌دهند که بین رژیم غذایی و اختلالات التهابی پوست مانند درماتیت سبورئیک، ارتباط وجود دارد. مصرف میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های ضروری، ممکن است به کاهش التهاب روی پوست سر کمک کند. مصرف بیوتین هم که به‌عنوان ویتامین B7 شناخته می‌شود، برای سلامت مو، ناخن و پوست مهم است. غذاهای غنی از بیوتین عبارتند از: 

  • زرده تخم‌مرغ
  • آجیل‌ها
  • ماهی سالمون
  • کاهش استرس 

استرس و شوره سر

استرس نقش مهمی در سلامت کلی افراد دارد. استرس طولانی‌مدت، می‌تواند باعث افزایش فشار خون، ضربان نامنظم قلب و التهاب شود. اگرچه استرس معمولا به‌صورت مستقیم باعث بروز اختلالات پوستی نمی‌شود؛ اما می‌تواند دلیل شدت‌گرفتن علائم شوره باشد. بهتر است از عوامل استرس‌زا دور شوید. انجام ورزش یوگا، مدیتیشن و طبیعت‌گردی از راه‌های کاهش استرس است.

جمع بندی

شوره سر نوزاد بعد از تولد، شاید یک مشکل طبیعی باشد که به‌مرور حل می‌شود؛ اما در بزرگسالی، می‌تواند بر عزت‌نفس و کیفیت کلی زندگی فرد تأثیر بگذارد. درمان‌های خانگی که ذکر شدند، ممکن است برای همه و در هر شرایطی، موثر نباشند. اگر مشکل شما حادتر از این حرف‌هاست، بهتر است با متخصص پوست مشورت کنید. برای شوره سر درمان می‌تواند دارو یا توصیه‌های سبک زندگی باشد. 

منابع:

mayoclinic1

mayoclinic2

nhs

healthline

medicalnewstoday

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر