Search
Search

به مناسبت روز جهانی معلولین

به مناسبت روز جهانی معلولین

Table of Contents

Advertisement

3 دسامبر مصادف با 12 آذر، روز جهانی معلولین (IDPD) است. در این روز سازمان جهانی بهداشت (WHO) به سایر سازمان‌های مربوطه می‌پیوندد تا “روزی برای همه” را جشن بگیرد. در این مقاله دکترنکست به هدف از این روز و پیشرفت‌هایی که در راستای آن صورت گرفته است، می‌پردازیم.

هدف از روز جهانی معلولین

هدف از نام‌گذاری این روز رسیدن به درکی مشترک توسط همه افراد جامعه انسانی از موضوع معلولیت است. همه باید به این باور برسند که معلولیت موضوعی برای همه جوامع انسانی است و نه فقط افراد دچار معلولیت. سازمان ملل متحد در هر سال موضوعی را مرتبط با چالش‌های پیش‌رو در آن سال برای این روز انتخاب می‌کند.

سال 2020

در سال 2020 مراسم روز جهانی معلولین با موضوع “همه معلولیت‌ها قابل دیدن نیستند” برگزار شد. این موضوع به ما اجازه می‌دهد تا بحث را در مورد چالش‌های مختلف جامعه باز کنیم.

به ازای هر فرد دارای معلولیت قابل مشاهده، تقریباً چهار نفر با یک معلولیت نامرئی وجود دارند. معلولیت‌های قابل مشاهده می‌توانند شناختی، تکاملی، فکری، ذهنی و همچنین جسمی باشند.

معلولیت‌های نامرئی شامل اختلالات یادگیری، اختلالات شنوایی، درد مزمن، اختلالات خواب، اختلال اضطرابی پس از تروما، بیماری روان‌شناختی و بسیاری دیگر از شرایط مرتبط با سلامتی می‌باشد. همه این شرایط می‌توانند فعالیت‌های روزمره را مختل کنند.

سال 2021

موضوعی که امسال سازمان ملل متحد برای روز جهانی معلولین برگزیده است “رهبری و مشارکت افراد دارای معلولیت به سوی جهانی فراگیر، در دسترس و پایدار پس از کووید-19” می‌باشد.

حضور موثر معلولان در جامعه، شرط اساسی برای حمایت از حقوق بشر، توسعه پایدار، صلح و امنیت می‌باشد. تعهد به احقاق حقوق افراد دارای معلولیت فقط یک امر مرتبط با عدالت نیست. بلکه یک سرمایه‌گذاری در آینده‌ای مشترک است.

بحران کرونا و معلولین

بحران جهانی کووید-19 نابرابری‌های از پیش موجود را عمیق‌تر کرد و میزان محرومیت‌ها را آشکار ساخت. پاندمی ویروس کرونا ضرورت کار در جهت گنجاندن کامل جامعه معلولین در اجتماع را روشن کرد.

افراد دارای معلولیت (حدود یک میلیارد نفر) یکی از محروم‌ترین گروه‌های جامعه ما هستند و از نظر تلفات جانی از آسیب‌پذیرترین افراد در این بحران هستند. حتی در شرایط عادی، افراد دارای معلولیت کمتر به مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، اشتغال و مشارکت در اجتماع دسترسی دارند. جهت اطمینان از اینکه جامعه معلولین دسترسی کافی به امکانات بهداشتی و رفاهی را دارند، لازم است که رویکردی جامع و یکپارچه اتخاذ گردد.

خدمات ارائه شده در زمینه رفاه حال افراد دارای معلولیت

در این راستا امروزه خدمات گسترده‌ای در مسیر خدمت‌رسانی به جامعه معلولین جهت رفاه حال ایشان آغار به کار کرده‌اند. برای مثال می‌توان اپلیکیشن‌هایی را که به معلولین خدمات متنوعی ارائه می‌دهند، مثال زد.

Google assistant

دستیار گوگل به صورت صوتی فعال می‌شود. افرادی که توانایی کمتری از استفاده از گوشی تلفن همراه با دست دارند می‌توانند از آن برای به کارگیری تلفن همراه خود استفاده کنند. کاربران می‌توانند به کمک دستیار گوگل با کسی تماس بگیرند یا پیامک ارسال کنند، ایمیل بفرستند، آلارم تنظیم کنند و…

این اپلیکیشن برای سیستم عامل های اندروید و IOS در دسترس است.

access Google Voice

این سرویس کاربران را قادر می‌سازد تا دستورات اساسی مانند ارسال متن را با صدا انجام دهند، آدرس مقصد را بپرسند و با پیامی که روی صفحه ظاهر می‌شود، این اپلیکیشن به درخواست‌های کاربر پاسخ می‌دهد. کاربر برای کلیک کردن یا پیمایش، نیازی به لمس گوشی خود ندارد. هر کاری را می توان بدون دست و به راحتی با دستورات صوتی انجام داد. این اپلیکیشن برای سیستم عامل‌های اندروید در دسترس است.

Assistive touch

قابلیتی که می‌تواند به کاربران کمک کند تا از تلفن خود بدون استفاده از انگشتان برای دسترسی به خدمات تلفن استفاده کنند. بسته به مهارت‌های فرد، کاربران می‌توانند Assistive Touch را برای سفارشی کردن اعمال خود تنظیم کنند. آن‌ها می‌توانند انتخاب کنند که برای ثبت یک درخواست، یک ضربه، دو ضربه یا فشار طولانی بر روی صفحه لمسی وارد کنند.

حتی می‌توان الگو‌های حرکتی جدیدی ایجاد کرد. بدین ترتیب این برنامه با دقت بیشتری با ظرفیت مهارت کاربر تطبیق داده می‌شود. این برنامه این قابلیت را دارد که هر حرکتی را که کاربر می‌خواهد انجام دهد، ضبط کند. این قابلیت برای سیستم عامل های اندروید و IOS در دسترس است.

Be my eyes (چشمان من باش)

Be My Eyes دقیقاً همان کاری را که کاربر می‌گوید انجام می‌دهد و فوق العاده است. این برنامه افراد مبتلا به نابینایی را که نیاز به کمک داوطلبان بینا دارند، از طریق یک اتصال ویدیویی به هم متصل می‌کند. این برنامه برای سیستم عامل های اندروید و IOS در دسترس است.

Seeing AI (دیدن هوش مصنوعی)

یک برنامه رایگان است که دنیای اطراف فرد نابینا را روایت می‌کند. از هوش مصنوعی و دوربین گوشی شما استفاده می‌کند تا به شما توضیحاتی درباره چیزهایی بدهد که در اطراف شما وجود دارد، مانند آنچه روی تابلوی خیابان نوشته شده است، چقدر پول در دست دارید، یا اینکه ساختمان مقابل شما چه رنگی است. این برنامه برای سیستم عامل IOS در دسترس است.

Voice Dream Reader (خواننده رویای صوتی)

Voice Dream Reader عالی‌ترین ابزار خواندن در دسترس است. دارای عملکرد پیشرفته تبدیل متن به گفتار و طرح صفحه می‌باشد که می‌تواند برای هر سبک خواندن صوتی یا تصویری تنظیم شود. همچنین 36 صدا و 27 زبان برای انتخاب در آن وجود دارد.

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر