انواع ماساژ درمانی و فواید آن ها

ماساژ درمانی

شاید قبلا ماساژ درمانی، فقط در اسپاها یا کلوپ‌های ورزشی لاکچری در دسترس بود. برخی از مردم، آن را یک نشانه از زندگی تجملی ثروتمندان می‌دانستند. اما در حال حاضر، ماساژ به‌طور گسترده‌ای در دسترس است و به‌عنوان یک ابزار مهم در ارتقای سلامت روحی و جسمی در نظر گرفته می‌شود.  

حال دیگر خدمات ماساژ درمانی بانوان و آقایان در منزل ارائه می‌شود و دسترسی به این خدمات، آسان شده است. برای آشنایی با انواع مختلف ماساژ و اینکه کدام نوع ممکن است برای شما مناسب باشد، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

ماساژ چیست و انواع آن کدام است؟

ماساژ درمانی به عمل مالش و ورز‌دادن کل بدن یا بخش خاصی از آن گفته می‌شود. در مدت‌زمان انجام آن، یک ماساژ‌درمانگر آموزش‌دیده با فشار ملایم یا قوی روی عضلات و مفاصل بدن، درد و تنش آن‌ها را کاهش می‌دهد. با توجه به اینکه ماساژ فواید زیادی دارد و امروزه با خدماتی چون ماساژ درمانی در منزل روبه‌رو هستیم، بد نیست در مورد انواع آن اطلاعاتی داشته باشیم. به‌طور کلی، ماساژ را با توجه به روش اجرا و کاربردهایی که دارد، می‌توان به موارد زیر تقسیم کرد.

ماساژ سوئدی 

ماساژ سوئدی نوعی ماساژ درمانی ملایم برای کل بدن است که آن را از تنش رها و گره‌های عضلانی را باز می‌کند. همچنین برای کسانی که دوست دارند در طول ماساژ، راحت استراحت کنند، گزینه خوبی‌ست. اغلب هم بین 60 تا 90 دقیقه طول می‌کشد.

ماساژ آروماتراپی 

ماساژهای آروماتراپی برای افرادی که از بوهای طبیعی لذت می‌برند و می‌خواهند یکی از اجزای شفابخش و آرامش‌بخش در ماساژشان باشد، بهترین است. این نوع ماساژ می‌تواند فوایدی از جمله موارد زیر داشته باشد:

  • مناسب‌ترین ماساژ درمانی برای افسردگی و تقویت روحیه؛
  • مفید برای کنترل استرس و کاهش اضطراب؛
  • مفید برای کاهش علائم افسردگی؛
  • مفید برای از‌بین‌بردن تنش عضلانی.

ماساژ بافت عمیق 

در این نوع ماساژ، نسبت به نوع سوئدی، فشار بیشتری به بدن وارد می‌شود. اگر مشکلات عضلانی مانند درد، جراحت، عدم تعادل و درد مزمن عضلانی دارید، این ماساژ برای‌ شما گزینه خوبی است. در طول انجام این نوع ماساژ، از ضربه‌های آهسته به همراه فشار انگشت، برای کاهش تنش در عمیق‌ترین لایه‌های بافت‌های همبند و ماهیچه‌ها استفاده می‌شود. مدت‌زمان انجام این نوع ماساژ هم 60 تا 90 دقیقه خواهد بود. 

 

ماساژ سنگ داغ

 

ماساژ سنگ داغ 

ماساژ سنگ داغ برای افرادی که کمردرد یا تنش عضلانی دارند، بهترین نوع ماساژ و مشابه ماساژ سوئدی است. فقط در این روش، ماساژ‌درمانگر به‌جای دست یا در کنار آن، از سنگ‌های گرم‌شده استفاده می‌کند. این نوع ماساژ درمانی برای گرفتگی عضلات، بهبود جریان خون، تسکین دردهایی مانند درد پا و آرامش، انتخاب خوبی‌ست و معمولا مدت‌زمان ماساژ 90 دقیقه است.

ماساژ ورزشی

اگر آسیب عضلانی مکرر مانند آسیب‌های عضلانی ناشی از انجام یک ورزش را تجربه می‌کنید، ماساژ ورزشی گزینه خوبی برای شماست. ماساژ ورزشی می‌تواند باعث افزایش انعطاف‌پذیری، بهبود عملکرد ورزشی، تسکین درد، کاهش اضطراب و کاهش تنش عضلانی باشد. این نوع ماساژ، برای کل بدن یا قسمت‌های خاص آن انجام می‌شود.

رفلکسولوژی 

در این نوع ماساژ درمانی، از فشار ملایم گرفته تا محکم، روی نقاط مختلفی چون پا، دست و گوش استفاده می‌شود. این ماساژ، گزینه خوبی برای کسانی‌ست که با لمس‌کردن تمام بدنشان راحت نیستند. رفلکسولوژی برای موارد زیر مفید است: 

  • آرامش؛
  • کاهش درد؛
  • کاهش خستگی؛ 
  • بهبود خواب؛
  • کاهش اضطراب؛ 
  • بهبود خلق‌وخو.

ماساژ شیاتسو 

شیاتسو برای کسانی که به دنبال احساس آرامش و کاهش استرس، درد و تنش هستند، بهترین گزینه است. این ماساژ یک نوع ماساژ ژاپنی است که آرامش روحی و جسمی را تقویت می‌کند، تنش عضلانی را کاهش می‌دهد و وضعیت خواب را بهبود می‌بخشد. در مدت‌زمان انجام آن، ماساژ‌درمانگر از دست‌ها و انگشت شست‌، برای مالش نقاط خاصی از بدن استفاده می‌کند. 

ماساژ تایلندی 

این نوع ماساژ درمانی برای افرادی که به دنبال کاهش درد و استرس هستند و دوست دارند ماساژ فعال‌تری انجام دهند، بهترین گزینه است. در این روش، از یک‌سری حرکات استفاده می‌شود که شبیه به حرکات کششی یوگاست و کل بدن را تحت‌ تاثیر قرار می‌دهد. ماساژ‌درمانگر از کف دست و انگشتان خود برای فشار روی بدن استفاده می‌کند. 

ماساژ تخلیه لنفاوی 

ماساژ تخلیه لنفاوی که با نام MLD هم شناخته می‌شود، نوعی ماساژ بسیار ملایم برای به‌گردش‌درآوردن مایعات لنفاوی در بدن است. سیستم لنفاوی به حذف سموم کمک می‌کند. 

این نوع ماساژ برای درمان اختلالات پوستی، خستگی، بی‌خوابی، فشار، مشکلات گوارشی، آرتروز و میگرن کاربرد دارد. اگر دچار نارسایی احتقانی قلب، سابقه لخته‌شدن خون یا سکته مغزی، عفونت و مشکلات کبدی و کلیوی هستید، بهتر است این نوع ماساژ درمانی را امتحان نکنید یا قبل از انجام، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

ماساژ درمانی صورت

با کمک این نوع ماساژ، پوستی شاداب و پرانرژی خواهید داشت و زیبایی پوست شما را دوچندان نشان می‌دهد. در این نوع ماساژ، قسمت‌های مختلفی مثل پیشانی، گونه و… با حرکات منظم و مخصوص مالش داده می‌شوند تا جریان خون بهبود یابد. این ماساژ علاوه بر کاهش استرس، به کاهش چین‌وچروک و جوان‌سازی پوست هم کمک می‌کند.

 

فواید ماساژ درمانی

 

فواید ماساژ درمانی را بشناسید

یک تصور غلط رایج در مورد ماساژ، این است که تنها برای رها‌شدن بدن از تنش مناسب است. این مسئله ممکن است برای برخی افراد صادق باشد؛ اما اغلب این عمل، ابزاری برای کاهش استرس و تسکین درد است. همچنین دارای فواید زیر است.

فواید فیزیکی 

برای اکثر بیماران، ماساژ بخش مهمی از برنامه‌های درمانی خاص پزشکی است که به آن‌ها کمک می‌کند تا به فعالیت‌های روزانه بازگردند. به‌عنوان‌ مثال، ماساژ، پس از جراحی تعویض مفصل یا آسیب به پا مفید است. به‌طور کلی، فواید فیزیکی ماساژ عبارتند از: 

  • بهبود گردش خون؛
  • کاهش سفتی عضلات؛ 
  • کاهش التهاب مفاصل؛ 
  • کیفیت خواب بهتر؛
  • ریکاوری سریع‌تر بین تمرینات؛
  • انعطاف‌پذیری بهتر؛
  • درد کمتر؛
  • تقویت سیستم ایمنی بدن.

فواید ذهنی ماساژ 

در کنار فواید فیزیکی، ماساژ فواید بسیاری برای سلامت روان دارد. حتی افرادی که روی فواید فیزیکی تمرکز دارند، می‌گویند که بعد از ماساژ، کمتر احساس استرس می‌کنند. سایر فواید ذهنی آن عبارتند از: 

  • کاهش استرس؛
  • آرامش بیشتر؛
  • بهبود خلق‌وخو؛
  • کاهش اضطراب؛ 
  • انرژی بیشتر؛
  • افزایش احساس تندرستی.

 

انجام چکاپ (سلامت آقایان)
با نرخ مصوب ، ایاب و ذهاب رایگان و در محل مورد نظر شما بادکترنکست

 

جمع بندی

ماساژ درمانی یکی از راه‌هایی است که اغلب افراد، برای رهایی از خستگی کار و زندگی آن را انتخاب می‌کنند. با این‌ وجود، ممکن است پزشک عمومی یا یک متخصص نیز این روش را برای درمان بیماری به شما تجویز کند. در صورتی‌ که بیماری خاصی دارید، بهتر است قبل از انجام ماساژ با پزشک خود مشورت کنید تا مزایای آن، جای خود را به عوارض جانبی در شرایط خاص ندهند.

منابع:

healthline

clevelandclinic

mayoclinichealthsystem

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر