Search
Search

19 مهر، روز جهانی مبارزه با درد

Table of Contents

در 11 اکتبر 2004، مصادف با 19 مهر، انجمن بین‌المللی مطالعه درد و سازمان بهداشت جهانی (WHO)، یک کمپین با عنوان روز جهانی مبارزه با درد را جهت ترویج تسکین درد به عنوان یکی از حقوق انسانی راه‌اندازی کردند که در این مقاله دکترنکست به آن می‌پردازیم.

هدف از تشکیل این کمپین

این کمپین به دنبال جلب توجه جهانی به نیاز فوری برای تسکین بهتر درد برای مبتلایان به بیماری‌هایی مانند سرطان و ایدز می‌باشد. هدف آن این است که تسکین درد در راستای دستیابی به بالاترین سطح سلامت جسمی و روانی به عنوان دستور کار به رسمیت شناخته شود.

تسکین درد، یک حق انسانی

اکثر کسانی که از درد غیر قابل تحمل رنج می‌برند در کشورهای با درآمد کم و متوسط ​​هستند که بار فزاینده‌ای از بیماریه‌های مزمن مانند سرطان و ایدز در آن‌ها وجود دارد. پایگاه‌ها و مراکز بهداشتی که دچار محدودیت هستند حق محروم کردن افراد و خانواده‌های دردمند از درمان‌های حمایتی و مسکن‌ها را ندارند. چراکه امکان زندگی بدون درد به عنوان یکی از حقوق انسانی باید همواره فراهم شود.

مطالعات آماری

آمارهای جدید منتشر شده نشان می‌دهد که از هر پنج نفر یک نفر از دردهای مزمن متوسط ​​تا شدید رنج می‌برد و از هر سه نفر یک نفر به دلیل درد قادر به حفظ سبک زندگی مستقل خود نیستند. دو سوم افراد مبتلا به درد مزمن قادر به ورزش نیستند، از خواب معمولی لذت نمی‌برند، کارهای خانه را نمی‌توانند انجام دهند، در فعالیت های اجتماعی شرکت نمی‌کنند، با ماشین رانندگی نمی‌کنند، پیاده روی نمی‌کنند و روابط جنسی ندارند. از هر چهار نفر یک نفر می‌گوید روابط با خانواده و دوستان دچار تنش یا خرابی می‌باشد.

آمارها همچنین نشان می‌دهد که درد بعد از تب شایع‌ترین علامت در افراد سرپایی مبتلا به HIV/AIDS است. درد HIV/AIDS معمولاً در چندین محل به طور همزمان وجود دارد. علل آن شامل آسیب بافتی ناشی از التهاب (از جمله پاسخ های خود ایمنی)، عفونت (به عنوان مثال باکتریایی، سفلیتیک و یا سل) یا نئوپلازی (لنفوم یا سارکوم) می‌باشد. تقریبا نیمی از درد HIV/AIDS نوروپاتیک است و نشان‌دهنده آسیب به سیستم عصبی می‌باشد.

درد مزمن، یک مشکل اساسی در جوامع امروز

درد مزمن امروزه يكي از كم اهميت ترين مشكلات مراقبت‌های بهداشتی در جهان است كه باعث عواقب عمده‌ای بر كيفيت زندگی فرد مبتلا می‌شود و بار سنگينی بر سيستم مراقبت‌های بهداشتی در جهان تحمیل می‌کند. مؤسسین این کمپین با اعتقاد بر اینکه درد مزمن به خودی خود یک بیماری است، سالانه ده‌ها کنگره و همایش پیرامون روش‌های جدید تسکین دردهای حاد و مزمن برگزار می‌کنند.

برای افرادی که در کشورهای در حال توسعه هستند، کشورهایی که در آن‌ها تسکین درد بسیار دشوار و حتی گاهی غیر ممکن است، پیامدهای درد تسکین‌ ناپذیر بسیار سنگین است.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
پزشکان بیماری‌های عمومی در دکترنکست

 

روش‌های خانگی برای تسکین درد

گاهی اوقات درد یک علت مهم دارد. به عنوان مثال می‌تواند به ما هشدار دهد که ما دچار پیچ‌خوردگی مچ پا شده‌ایم. اما برای بسیاری از افراد، درد می‌تواند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها ادامه داشته و باعث رنجش بی‌مورد و تداخل با فعالیت روزانه و افت کیفیت زندگی شود.

اگر درد شما بیش از حد دوام آورده است، باید بدانید که امروزه گزینه‌های درمانی بیشتری نسبت به گذشته دارید. در اینجا، ما ۸ تکنیک برای کنترل و کاهش درد شما که نیازی به روش تهاجمی یا حتی دارویی ندارد ذکر کرده‌ایم.

توجه کنید در اثر هر دردی که برای اولین بار دچار آن شده‌اید و علتش را نمی‌دانید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید و در صورتی که پزشک به شما اطمینان خاطر داد، می‌توانید در کنار درمان پزشک خود از روش‌های زیر نیز استفاده کنید. برای مشورت با پزشک می‌توانید از خدمات نوبت دهی آنلاین دکترنکست بهره‌مند شوید.

سرما و گرما

این دو روش مورد تایید، هنوز سنگ بنای تسکین درد برای انواع خاصی از آسیب‌ها هستند.

ورزش

فعالیت بدنی نقش مهمی در قطع “چرخه معیوب” درد و کاهش پیشرفت در برخی از بیماری‌های مزمن مانند التهاب مفصل و دردهای عضلانی دارد. فعالیت‌های هوازی ملایم مانند پیاده روی، شنا یا دوچرخه‌سواری را امتحان کنید.

فیزیوتراپی و کاردرمانی

این دو تخصص می‌توانند از جمله متحدان سرسخت شما در مبارزه با درد باشند. درمانگران فیزیوتراپی شما را از طریق یک سری تمرینات برای حفظ یا بهبود قدرت و تحرک شما راهنمایی می‌کنند. کاردرمانگران به شما کمک می‌کنند تا طیف وسیعی از فعالیت‌های روزانه را به نحوی انجام دهید که درد شما را تشدید نکند.

تکنیک‌های ذهن و بدن

این تکنیک‌ها که شامل مدیتیشن، ذهن آگاهی و تمرینات تنفسی هستند، به شما کمک می‌کند حس کنترل بر بدن خود را بازیابی کنید.

یوگا و تای چی

این دو تمرین شامل کنترل تنفس، مدیتیشن و حرکات ملایم برای کشش و تقویت عضلات است. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که این دو می‌توانند به افراد در مدیریت درد ناشی از انواع بیماری‌ها، از سردرد گرفته تا آرتریت یا آسیب‌های بلند مدت کمک کند.

بازخورد زیستی

این تکنیک شامل یادگیری تمرینات آرامش‌بخش و تنفسی با کمک یک دستگاه بازخورد زیستی است که داده‌های مربوط به عملکردهای فیزیولوژیکی (مانند ضربان قلب و فشار خون) را به نشانه‌های بصری مانند نمودار، نور چشمک زن یا حتی یک تصویر متحرک تبدیل می‌کند. کار با آن می‌تواند درجه کنترل بدنتان را برایتان فراهم کند.

موسیقی درمانی

مطالعات نشان داده است که موسیقی می‌تواند به تسکین درد در حین و بعد از عمل جراحی و زایمان کمک کند.

ماساژ درمانی

ماساژ می‌تواند با اعمال فشار بر روی ماهیچه‌ها و مفاصل و با تسکین استرس و اضطراب، درد را کاهش دهد.

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر