۲۹ سپتامبر با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد سلامت قلب و تشویق مردم برای ایجاد تغییرات مثبت در شیوه زندگی روز جهانی قلب نامیده شده است. با توجه به شیوع موارد چاقی بیش از حد، رژیم غذایی نامناسب و تحرک بدنی کم در کودکان و نوجوانان، توجه به بیماریهای قلبی عروقی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند.
بیماریهای قلبی عروقی سالانه باعث مرگ تقریبا 18.6 میلیون نفر میشوند و بهعنوان یکی از کشندهترین عوامل مرگ و میر شناخته میشوند. به طور تقریبی 520 میلیون نفر به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا هستند. پاندمی کویید 19 برای این افراد بسیار مشکلزا بود. چرا که خطر ابتلا به فرم شدید این ویروس در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی بیشتر است.
علائم
علائم بیماریهای قلبی و عروقی در مردان و زنان میتواند متفاوت باشد. این علائم شامل مواردی مثل درد قفسه سینه، تنگی نفس، بیحسی، درد گردن، فک، گلو، ناحیه بالای شکم و پشت میشوند.
متخصصان بیماریهای قلب و عروق در دکترنکست
عوامل خطر
از عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی میتوان به سن، جنس، سابقه خانوادگی، سیگار کشیدن، رژیم غذایی نامناسب، فعالیت بدنی کم، مصرف الکل، فشار خون بالا، دیابت و چاقی بیش از اندازه اشاره کرد. بیماریهای قلبی عروقی در هر سنی ممکن است رخ دهند. ولی با افزایش سن و بیشتر شدن عوامل خطر، شانس ابتلا بیشتر میشود.
پیشگیری و درمان
برخی از انواع بیماریهای قلبی عروقی با شیوه زندگی سالم قابل پیشگیری و یا درمان هستند. با برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی میتوان شانس ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش داد. به طور مثال افزایش فعالیت روزانه مثل پیادهروی روزانه برای 30 تا 60 دقیقه، حتی در سنین بالا شانس ابتلا را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. همچنین رژیم غذایی مناسب (مصرف میوه، سبزیجات، غلات)، کاهش وزن در افراد چاق، کاهش مصرف سیگار و الکل هم در کاهش شانس بروز بیماریهای قلبی عروقی موثر هستند.
اگر مبتلا به بیماریهای قلبی، نارسایی قلبی، دیابت، فشارخون بالا و چاقی شدید هستید اجازه ندهید پاندمی کوید19 مانع از چکآپ منظم و مراجعه به پزشک و سایر مراکز درمانی شود. برای رزرو نوبت متخصص قلب و عروق میتوانید از دکترنکست استفاده کنید.