تیپهای شخصیتی از جمله مسائلی هستند که توجه افراد مختلف را به بحث و تحلیل درباره آنها جذب میکند. افراد درون گرا برون گرا دو گروهی هستند که معمولا افراد دیگران را براساس آن به دو دسته تقسیم میکنند. البته همیشه اطلاعات کاملی در این باره وجود ندارد و ممکن است ندانیم که تفاوت فرد درونگرا با فرد خجالتی چیست.
قرار است این مقاله دکترنکست را به افراد درون گرا برون گرا اختصاص دهیم. از خصوصیاتی میگوییم که در این افراد بیشتر دیده میشود و تفاوتهایشان را برایتان آشکار میکنیم. همینطور، اگر میخواهید بدانید که این تیپ شخصیتی در مسائل مهم زندگی مانند ازدواج چه اثری دارد، این مطلب را حتما تا آخر آن بخوانید. در نهایت هم به چند سوالی پاسخ میدهیم که درباره خصوصیات افراد درونگرا و برونگرا پرسیده میشود.
خصوصیات افراد درونگرا
وقتی از تفاوت درونگرا و برونگرا صحبت میکنیم، باید دقیقا عنوان کنیم که منظورمان چیست. الان میخواهیم برایتان بگوییم که ویژگی افراد درونگرا چیست و این افراد در مواجهه با زندگی چه برخوردی از خود نشان میدهند. البته بهتر است که همین ابتدا اشاره کنیم که این موضوع در میان تمام افرادی که این مشخصه را دارند، یکسان نیست و ممکن است یک یا چند مورد از آن را نداشته باشند؛ بنابراین هنگام صحبت حواستان به تفاوتهای میان افراد باشد.
· بیشتر از افراد دیگر حساس هستند
افراد درونگرا خجالتی نیستند و این دو ویژگی با هم فرق دارند. خجالت نوعی احساس است که ممکن است در میان افراد درون گرا برون گرا وجود داشته باشد؛ اما معنی درونگرا اشاره به تیپ شخصیتی افراد دارد. گروهی از انسانها که این مشخصه را دارند، نسبت به جزئیات توجه بیشتری دارند و ممکن است نکات کوچکی که از چشم بقیه افراد کاملا مخفی است، آنها را بیازارد. صداها و رفتارهای کوچک و بیاهمیت افراد دیگر از نظرشان دور نمیماند و حتما به آن توجه میکنند.
· حال خوبشان از درون سرچشمه میگیرد
همه ما برای اینکه بتوانیم ادامه مسیر زندگیمان را بهخوبی و درستی طی کنیم، لازم است که بدن و روحمان را شارژ کنیم. افرادی که درونگرا هستند، این انرژی خود را از درون خودشان دریافت میکنند و همین سبب میشود که نیاز نداشته باشند که برای بازیابی انرژی، به سمت اطرافیانشان دست یاری گرفتن دراز کنند.
· به زمان بیشتری برای تصمیمگیری نیاز دارند
فردی که دارای مشخصه درونگرایی است، به جای عملکردن سریع تصمیم میگیرد که زمان زیادی را به فکرکردن اختصاص دهد. این گروه از افراد، به موضوع مورد نظرشان از جنبههای مختلف توجه دارند و سعی میکنند تصمیمی بگیرند که منطقیتر و درستتر از سایر موارد باشد؛ بنابراین اگر میخواهید با فردی که درونگرا است مشورت کنید، حتما زمان کافی برای تصمیمگیری به او بدهید.
· تخیل بالایی دارند
زمانیکه به معنی درونگرا بیشتر توجه میکنیم، از آن برداشت میکنیم که فرد بیشتر زمانش را با خود و درونش در ارتباط است. در این شرایط، او وقت بیشتری به فکرها و ایدههایی که دارد، اختصاص میدهد و همین موضوع باعث میشود که هنگام صحبت با آنها متوجه شوید که فرد دارای چه ایدههای نابی است. حضور این افراد در جمعهایی که برایشان خلاقیت اهمیت فراوانی دارد، بسیار اثرگذار است.
خصوصیات افراد برونگرا
حالا مسیر شناخت بیشتر افراد درون گرا برون گرا را به سمت خصوصیات گروه دوم، برونگراها میبریم. بهتر است جواب سوال برونگرا یعنی چی را با خصوصیاتی بگوییم که این افراد دارند؛ یعنی زمانیکه شما با اشخاصی صحبت میکنید که برونگرا هستند، متوجه یک سری مشخصه در آنها میشوید که میان گروهشان مشترک است. باز باید تاکید کنیم که نمیشود همه موارد در میان تمامشان مشترک و به یک اندازه باشد. بعضی از مهمترین خصوصیات این افراد را مشخص میکنیم.
· استقبال از شرایط تازه
اگر هر جا حرف تازهای بزنید، حتما فردی در آن جمع دستش را بالا میبرد و اعلام میکند که میخواهد در این تجربه جدید همراهتان باشد. درواقع، اصلا مهم نیست که چقدر کار تازه و مبهم است. این گزینه را میتوان مهمترین ویژگی افراد برونگرا دانست؛ بنابراین اگر مسیر شغلی و زندگیتان به این سمتوسو است، حتما حضور این افراد کمکتان میکند بتوانید به سمت ناشناختهها قدم بردارید و تجربه بیشتری نسبت به قبل خود داشته باشید.
· بیان قوی و راحت نظرات
وقتی به تفاوت میان درون گرا برون گرا نگاه میکنیم، متوجه یک مساله بزرگ میشویم. این موضوع بیان راحت احساسات و نظرات است. افرادی که برونگرا هستند، به آسانی هر نظری را که دارند، بیان میکنند. مسالهای که در افراد درونگرا کاملا برعکس است و آنها زمان زیادی را به فکرکردن اختصاص میدهند. این مساله در جلسات مختلف کمک میکند تا فرد بین افراد دیگری که در آن جمع هستند، شناخته شده تر باشد.
· کار تیمی مانند آب خوردن
کار دسته جمعی هم برای یک سری از افراد چالش بزرگ و برای تیمی دیگر راحت است؛ یعنی، کار گروهی تفاوتی است که افراد درون گرا برون گرا را از هم متمایز میکنند. افرادی که علاقه دارند با دیگران همکاری کنند تا بتوانند به هدفی که در ابتدا مشخص کردهاند برسند، برون گرا هستند. آنها در این جمعها بداخلاقی نمیکنند و حضور دیگران کنارشان باعث میشود که دیرتر خسته شوند. به عبارت دیگر، انرژی خود را از اطرافیانشان میگیرند و بهراحتی با افراد جدید دوست میشوند.
· اعتماد به نفس بالا
شک و دودلی در میان افراد برونگرا کمتر خودش را نمایش میدهد. این افراد اعتماد به نفس بالایی دارند و همین موجب میشود که به سمت ناشناختهها و افراد جدید قدم بردارند؛ چون آنها کاملا به خودشان ایمان دارند که میتوانند شرایط دشوار زندگی را بهآسانی و بهدرستی پشت سر بگذارند؛ بنابراین مسئولیت بیشتری را در بخشهای مختلف زندگی بهعهده میگیرد.
تفاوت های اصلی افراد درونگرا و برونگرا
مرز مشخصی وجود دارد که بخواهد برون گرا درون گرا را از هم متمایز کند؛ اما رفتارهای متفاوتی که افراد این دو گروه در شرایط مشابه دارند، باعث میشود که هنگام رویارویی با آنها متوجه شویم که کدام یک از آنها درونگرا و کدام مورد برون گرا است. بعضی از این موارد را در ادامه نام میبریم و توضیحاتی در موردشان ارائه میکنیم تا بتوانید بهراحتی آنها را بشناسید.
· کار گروهی
همانطور که در بخش خصوصیات افراد برونگرا گفتیم، کار گروهی متمایزکننده بزرگی برای افراد درون گرا برون گرا است. افرادی که برونگرا هستند، بهراحتی با افراد دیگر همراه میشوند تا به هدفی که در نظر گرفتهاند، برسند. حتی آنها از کنار دیگران بودن انرژی برای ادامه مسیر میگیرند. در مقابل، افراد درونگرایی قرار دارند که ترجیح آنها به انجام کارها بهتنهایی است. بودن در کنار دیگران آنها را خسته میکند و باعث میشود انرژی زیادی از دست بدهند.
· شنونده بودن
دلتان میخواهد که دوستانتان به حرفهای شما گوش دهند؟ در این باره حتما به موضوع درون گرا برون گرا بودن فرد دقت کنید؛ چون اشخاصی که برونگرا هستند، همیشه ترجیح میدهند که درباره خودشان و اتفاقاتی که برایشان پیش آمده است، صحبت کنند. حال که این موضوع در مورد افراد درونگرا کاملا برعکس است. آنها شنونده بهتری هستند و بیشتر مایلند که به صحبتهای دیگران گوش دهند و از آنها بیشتر بدانند.
· دایره دوستان
دور افراد برونگرا همیشه شلوغ است و آنها بیشتر ترجیح میدهند که زمانشان را با افراد مختلف بگذرانند. حالا موضوع در مورد درونگراها متفاوت و برعکس است. آنها دوست دارند که زمانشان را بهتنهایی سپری کنند. البته، آنها دوستانی هم برای خودشان دارند؛ اما افراد محبوب و مورد اعتمادشان کمتر هستند و این دایره دوستان برایشان بسیار باارزش است.
نقطه ضعف افراد درونگرا
وقتی به افراد درون گرا برون گرا نگاه میکنیم، ممکن است گاهی دلتان بخواهد که شما هم چنین شخصیتی داشتهباشید؛ اما باید بدانید که هر کدام از این شخصیتها چالشها و مشکلاتی در مسیرشان وجود دارد؛ اما شناخت بیشتر این موضوعات کمک میکند که فرد با آگاهی بتواند مسیر زندگی خودش را هموار کند. بعضی از نقاط ضعف افراد درونگرا به قرار زیر هستند:
· احساس تنهایی کردن زیاد
گفتیم که افراد درونگرا روابط دوستانه محدودی دارند. همین موضوع باعث میشود که در شرایط مختلف زندگی احساس کنند که تنها هستند. این گروه تمایل ندارند که از دیگران بازخوردهای منفی دریافت کنند؛ به همین خاطر، خودشان را از چالشها و روابط با افراد مختلف دور نگه میدارند. درواقع، آنها در روابط بینفردی ضعیف عمل میکنند و این موضوع برایشان سخت است.
· انباشتهشدن احساسات
یک تفاوت مهم میان افراد درون گرا برون گرا بیان احساسات است. شاید بتوان این موضوع را نقطه ضعف افراد درونگرا به حساب آورد. این افراد با دیگران در مورد احساساتی که دارند، صحبت نمیکنند. آنها احساساتشان را به سمت بیرون هدایت نمیکنند و همانطور که قبلا گفتیم، از بازخورد منفی واهمه دارند. همین سبب میشود که ترجیح دهند این حسها را درون خودشان نگه دارند.
نقطه ضعف افراد برونگرا
همیشه ما را تشویق به برون گرا بودن میکنند؛ اما این مساله هم مشکلات مربوط به خودش را دارد؛ در واقع، وقتی به تفاوت افراد درون گرا برون گرا نگاه کنید، متوجه میشوید که برونگرا بودن هم همیشه خوب نیست و باعث میشود که فرد در بخشهایی از زندگی خودش شکست را تجربه کند.
· سطحی بودن
سطحی بودن احساس و نوع تفکر اولین نقطه ضعف افراد برونگرا است. این افراد نظراتشان را بهآسانی و سریع بیان میکنند. بهراحتی با افراد جدید ارتباط میگیرند؛ اما این موضوع باعث میشود که نتوانند بهدرستی روی مسائل مختلف تمرکز کنند و آن را از جنبههای مختلف بررسی کنند. همین موجب میشود که در بعضی شرایط متحمل شکست شوند.
· تمایل به مسلط بودن
یک روی شاید تاریک برونگرا بودن تمایلی است که افراد به محیط و اطرافیان خود دارند. ممکن است برونگراها بیشتر بخواهند مدیر گروه باشند و کارها زیر نظر آنها انجام شود. این مساله هیچ مشکلی ندارد؛ اما اگر آنها پایشان را از گلیمی که دارند، فراتر بگذارند، حتماً با دیگران و محیطی که در آن هستند، دچار مشکل میشوند.
متخصصان اعصاب و روان در دکترنکست
· اقدام فوری و بدون فکر
تفاوت آشکار افراد درون گرا برون گرا صبوری و عجولی آنها است. افراد برونگرا حوصله ندارند که صبر داشته باشند. آنها ترجیح میدهند که شروع به انجام کار کنند. همین موضوع باعث میشود که در بعضی شرایط حساس که نیاز است مساله از جنبههای مختلف سنجیده شود، آنها دچار خطا و اشتباه شوند.
تاثیر درونگرایی در ازدواج و رابطه
زمانیکه فرد تصمیم میگیرد که با یک درونگرا ازدواج کند، باید حتما حواسش به تفاوت درونگرا برونگرا باشد. این موضوع شاید در ظاهر ساده باشد و فکر کنیم که موضوعی نیست که مانع ما شود؛ اما از آنجایی که سبک زندگی افراد درون گرا برون گرا با هم تفاوت دارد، در شرایط حساس زندگی ممکن است دچار مشکل شوید.
اگر شریک عاطفی شما درونگرا باشد، طبق معنی درونگرا حتما بخشی از زمانش را ترجیح میدهد که برای خودش سپری کند؛ بنابراین حتما به این موضوع توجه کرده و این فرصت را برایشان فراهم کنید. همینطور، ممکن است علاقه نداشته باشند که همیشه با دوستان و خانواده باشید. در این شرایط به نظرشان احترام بگذارید و اجازه دهید که اطرافش خلوت باشد.
تاثیر برونگرایی در ازدواج و رابطه
مساله رابطه و ازدواج برای افراد برونگرا هم مانند درونگرایی منحصر به تیپ شخصیتی خودشان است؛ یعنی این افراد ترجیح میدهند که شریک عاطفیشان خصوصیات اخلاقی آنها را درک کنند و به آن احترام بگذارند. زمانیکه شما به اثر درون گرا برون گرا بودن فرد در ازدواج فکر میکنید، باید حواستان باشد که فرد برونگرا انرژی از دسترفته خودش را از محیط میگیرد؛ بنابراین، فراهمکردن جمعهایی که در آن همسرتان احساس راحتی میکند، مهم و اثرگذار است.
اگر همسرتان فردی باشد که برونگرا است، حتما اطلاعاتی که در اختیار دارد، مانند ماجراهایی که در طول روز برایش پیش آمده است، با شما به اشتراک میگذارد؛ بنابراین، در نظر گرفتن این موضوع و شنونده خوبی بودن برای او، باعث میشود که همسرتان خوشحال شود و از هممسیر بودن با شما در زندگی، احساس رضایت و خوشحالی داشته باشد.
جمع بندی
در این مقاله دکترنکست در مورد افراد درون گرا برون گرا صحبت کردیم و از ویژگیهای شخصیتی آنها برایتان گفتیم. اگر میخواهید متوجه شوید که تیپ شخصیتی شما چیست و در کدام گروه قرار میگیرید، رزرو نوبت روانپزشک کمککننده است. شما بعد از شناخت میتوانید بهتر خودتان را درک کنید و با این آشنایی، تصمیمات بهتری برای زندگیتان بگیرید.
منابع