دوره کوتاه‌تر درمان آنتی‌بیوتیکی برای عفونت مجاری ادراری

Table of Contents

طبق نظر محققان به نظر می‌رسد در مردان مبتلا به عفونت مجاری ادراری که تب ندارند، یک هفته درمان با آنتی‌بیوتیک به اندازه دو هفته درمان اثربخشی دارد. دکتر Drekonja، رئیس دپارتمان بیماری‌های عفونی بیمارستان مینیاپولیس می‌گوید: کوتاه‌تر کردن دوره درمان با آنتی‌بیوتیک می‌تواند باعث کاهش عوارض جانبی در بیماران شود. همچنین شانس بروز مقاومت باکتری‌ها به دارو را کاهش می‌دهد.

اخیرا محققان به اطلاعاتی مبنی بر اثربخش بودن دوره‌های کوتاه‌تر درمان با آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های مختلف و عفونت مجاری ادراری در زنان دست یافتند. ولی به دلیل طولانی تر بودن مجرای ادراری، عفونت مجاری ادراری در مردان می‌تواند پیچیده‌تر باشد.

نتایج یک مطالعه

برای بررسی اثربخشی کاهش طول مدت درمان با آنتی‌بیوتیک در مردان مبتلا به عفونت مجاری ادراری، دکتر Drekonja و همکارانش به مقایسه دو رژیم درمانی 7 روزه و 14  روزه پرداختند. آن‌ها روی 272 مرد با علائم عفونت مجاری ادراری و میانگین سنی 69 سال مطالعه کردند. همه بیماران تری‌متوپریم/ سولفامتوکسازول یا سیپروفلوکساسین برای هفت روز و سپس نیمی از افراد برای هفت روز دیگر دارو و نیمی دیگر پلاسبو دریافت کردند. محققان در 60.7%  نمونه‌های ادراری کشت داده شده، بیش از 100,000 CFU/mL و در 16.3% نمونه‌ها تعداد کم‌تری کولونی دیدند. در 23% نمونه‌ها هیچ باکتری در حال رشدی دیده نشد. باکتری اشریشیاکلای بیشترین میکروارگانیسم دیده شده در نمونه‌ها شناخته شد.

نتایج در دو گروه مشابه بود. 14 روز بعد از تکمیل درمان 14 روزه آنتی‌بیوتیک در 90.4%  افراد و در 91.9%  که درمان 7 روزه آنتی‌بیوتیک و بعد 7 روز پلاسبو دریافت کردند علائم از بین رفت. همچنین درصد افرادی که 28 روز پس از قطع داروها دچار عود مجدد عفونت شدند و بروز عوارض جانبی (اسهال به‌عنوان شایع‌ترین) در دو گروه مشابه بود. هیچ تفاوت معناداری بین دو گروه بر اساس نوع آنتی‌بیوتیک و تعداد باکتری در ادرار قبل از درمان، در بروز علائم عفونت مجاری ادراری دیده نشد. حتی برخی مردان مبتلا به عفونت ادراری همراه با تب هم ممکن است به بیش‌از هفت روز درمان با آنتی‌بیوتیک نیازی نداشته باشند.

سازمان غذا و دارو آمریکا استفاده از فلوروکینولون‌ها مثل سیپروفلوکساسین را به‌دلیل افزایش شانس بروز عفونت و پارگی تاندون مشکل جدی می‌داند. این سازمان نیتروفورانتوئین و آموکسی‌سیلین-کلاوونیک اسید را درمان جایگزین عفونت ادراری معرفی کرده است.

Medscape-Shorter Antibiotic Course OK for UTIs in Men With No Fever

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر