Search
Search

باروری مردان پس از مصرف استروئیدهای آندروژنیک

Table of Contents

سومصرف استروئیدهای آندروژنیک (AS) به عنوان تهدید برای سلامت عمومی شناخته می‌شود. مصرف مادام‌العمر این داروها در 1 تا 5% از مردان اتفاق می‌افتد. در صورتی که این میزان در زنان کمتر است. مطالعات زیادی در خصوص باروری مردان پس از مصرف استروئیدهای آندروژنیک و دیگر اثرات آن‌ها از طریق عواملی مانند پرسش‌نامه، عدم انجام مطالعات طولی قبل، در طول مطالعه و پس از مصرف استروئیدها انجام شده است. از طرفی مصرف همزمان الکل، ماری‌جوانا و سایر مواد مخدر می‌تواند باعث نتیجه‌گیری اشتباه در خصوص مصرف استروئیدهای آندروژنیک شود.

سومصرف استروئیدهای آندروژنیک باعث کاهش ترشح هورمون‌های لوتئینه‌کننده و هورمون‌های محرک فولیکولی و در نهایت می‌تواند به کاهش اسپرماتوژنز شود. مطالعات در مورد دوزهای سوپرافیزیولوژیک تستوسترون نشان می‌دهد که این روش پیشگیری از بارداری از موثرترین و کم‌خطرترین روش‌ها در مردان با اسپرماتوژنز طبیعی اولیه است.

این مطالعات بر روی داروهای ضدبارداری هورمونی مردانه بر اساس آندروژن طی 1 تا 2 سال درمان انجام می‌شود. همچنین غلظت اسپرم در 12 تا 16 ماه پس از قطع آن در 95% مردان سالم به میزان طبیعی اولیه خود باز می‌گردد.

بسیاری از متخصصین به این نتیجه رسیدند که بازیابی عملکرد اسپرماتوژنز نزدیک به 1 تا 2 سال پس از قطع مصرف مداوم استروئیدهای آندروژنیک رخ می‌دهد. هنوز برخی ابهامات در خصوص تاثیر این استروئیدها بر روی باروی وجود دارد. اثرات برون‌زای استروئید آندروژنیک با توجه یه یک نشانگر (آنالیز مایع سمینال) و یک مطالعه Case-Report   استنباط شده است. اما اطلاعات کمی در مورد این اثرات وجود دارد. اثراتی درباره دوز، نوع و میزان مصرف استروئیدها بر روی اسپرماتوژنز وجود دارد. اما تقریبا هیچ داده‌ای درباره باروری مردان پس از مصرف استروئیدهای آندروژنیک وجود ندارد.

مطالعه

در این راستا برخی محققین در دانمارک، حدود 80% از باشگاه‌های بدنسازی را مورد مطالعه قرار دادند. با توجه به برخی مشکلات دوپینگ در این افراد، در نهایت 545 مرد پس از آزمایش ادرار سو مصرف استروئید آندروژنیک برون‌زا داشتند و 644 نفر با مصرف طبیعی آن به عنوان کنترل در نظر گرفته شدند. بررسی‌های لازم در خصوص اطلاعات این افراد در پایگاه داده انجام شد.  سپس افراد در طول 10 سال قبل و بعد مثبت بودن نتیجه لازم، مورد پیگیری قرار گرفتند.

محققین دو فرضیه را در این خصوص داشتند:

  • اولین اثر بر روی باروری 1 سال است (زمان مورد نیاز برای چرخه کامل اسپرماتوژنز)
  • بازیابی عملکرد اسپرماتوژنز پس از سو مصرف استروئیدها 2 سال است.

آن‌ها میزان باروری را در فواصل 2 ساله بررسی می‌کردند. میزان باروری در دو گروه استروئید و گروه کنترل کم بود اما گروه مثبت  میزان باروری کم و قابل توجهی در فواصل 2 ساله در ماه 12-36 قبل از مثبت شدن تست نسبت به 12 ماه قبل از آن داشتند.

به طور خلاصه این مطالعه نشان می‌دهد که سومصرف این استروئیدها در زمان مصرف و حداقل 1 سال پس از مصرف با کاهش باروری مرتبط است. همچنین به نظر می‌رسد در افرادی که سو مصرف کمتر (کمتر از 3-4 سال) این استروئیدها را داشتند این عارضه قابل بازگشت بوده اما در خصوص افرادی که در مدت زمان بیشتر یا با دوزهای بیشتری این استروئیدها را دریافت می‌کردند اطلاعاتی ارائه نمی‌دهد.

به اطلاعات دقیق‌تری در خصوص استفاده مزمن استروئیدهای آندروژنیک، تاثیر دوز و مدت زمان تاثیر بر نتایج سلامت انسان نیاز هست. چرا که اثرات طولانی‌مدت آن‌ها بررسی نشده است.

Medscape-Male Fertility After Androgenic Steroid Use: How Little We Know

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر