مصرف داروهای ضد فشار خون و خطر بروز اختلالات قلبی

Table of Contents

مقدمه

فشارخون بالا یک بیماری بسیار شایع است که می‌تواند به دلایل مختلفی در انسان ایجاد شود. روش‌های متعددی برای کاهش فشار خون وجود دارد که یکی از این روش‌ها استفاده از داروهای کاهنده فشار خون می‌باشد. فشار خون بالا می‌تواند باعث بروز اختلالات قلبی و عروقی مختلفی شود. تاثیر استفاده از داروهای ضد فشار خون در جلوگیری از اختلالات قلبی و عروقی در افراد با سن بالای 70 سال و بیشتر به طور دقیق مشخص نمی‌باشد. عدد فشار خون هر بیمار قبل از شروع درمان ضد فشار خون اهمیت بالایی دارد. یک مطالعه در این زمینه انجام شد و تاثیر کاهش فشار خون را بر روی اختلالات ماژور قلبی عروقی بررسی کرد. این مطالعه اطلاعات بدست آمده را بر اساس سن افراد و فشار خون آن‌ها قبل از شروع درمان، مورد ارزیابی قرار داد.

روش انجام مطالعه

این مطالعه نوعی متاآنالیز است. در این مطالعه 51 کارآزمایی بالینی مورد ارزیابی قرار گرفته‌ است. اطلاعات مربوط به 358707 نفر در این مطالعه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه استفاده از انواع مختلف داروهای کاهنده فشار خون و همچنین دارونما مورد بررسی قرار گرفت. افرادی که سابقه قبلی اختلالات قلبی و عروقی داشتند، از مطالعه خارج شدند. افراد شرکت کننده در این مطالعه به گروه‌های سنی مختلف تقسیم شدند. همچنین این بیماران بر اساس میزان فشارخون قبل از شروع درمان نیز به چند دسته تقسیم شدند. اهداف اصلی این مطالعه بررسی احتمال بروز سکته قلبی، انفارکتوس و یا نارسایی قلبی کشنده و یا غیرکشنده بودند.

نتایج

افرادی که در این مطالعه شرکت داده شدند، رده سنی بین 21 تا 105 سال داشتند. این مطالعه نشان داد که در رده‌های سنی مختلف کاهش فشار خون به میزان 5 میلی‌متر و یا حتی 3 میلی‌متر می‌تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش بروز عوارض قلبی و عروقی داشته باشد. این نتایج در همه رده‌های سنی و همه فشار خون‌های اولیه، معنا‌دار بود. استثنایی برای رده سنی خاص وجود نداشت.

افزایش فشار خون می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری بر روی سیستم قلبی و عروقی به همراه داشته باشد. کاهش فشار خون به روش دارویی می‌تواند باعث کاهش احتمال بروز این رخدادها شود. تاثیر استفاده از داروهای کاهنده در سنین مختلف و در فشارخون‌های مختلف به طور دقیق مشخص نمی‌باشد. این مطالعه نشان داد که کاهش فشارخون به صورت دارویی در هر سن و هر سطح فشارخون اولیه‌ای می‌تواند باعث کاهش بروز اختلالات قلبی و عروقی شود. توصیه نویسندگان این مطالعه کاهش فشار خون (در افراد با فشارخون بالا) بدون توجه به سن بیمار و یا میزان اولیه فشارخون می‌باشد.

The Lancet-Age-stratified and blood-pressure-stratified effects of blood-pressure-lowering pharmacotherapy for the prevention of cardiovascular disease and death: an individual participant-level data meta-analysis

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر