Search
Search

تاثیر سرکوب سیستم ایمنی بر ایمنی‌زایی واکسن‌های کرونا

Table of Contents

پاندمی COVID-19 ناشی از ویروس  SARS-CoV-2 حدود 177 میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و باعث مرگ 8/3 میلیون نفر شده است. هدف از واکسیناسیون ایجاد محافظت طولانی مدت در برابر عفونت است. اکثر واکسن‌ها از جمله واکسن‌های SARS-CoV-2 مبتنی ‌بر mRNA در استفاده بالینی با تولید آنتی‌بادی اختصاصی، تا حدی به این هدف رسیده‌اند. پایان پاندمی COVID-19 بستگی زیادی به اثربخشی واکسن‌ها دارد. یک نکته مهم بالینی میزان اثربخشی این واکسن‌ها در بیماران مبتلا به اختلالات سیستم ایمنی است.

در بیماران مبتلا به بیماری‌های التهابی مزمن (CID) که از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنند، خطر ابتلا به نوع شدید  COVID-19 افزایش می‌یابد. اگرچه واکسیناسیون SARS-CoV-2  با واکسن‌های SARS-CoV-2 مبتنی ‌بر mRNA  در افراد دارای سیستم ایمنی مناسب، موثر است. اما ایمنی‌زایی این واکسن‌ها در بیماران مبتلا به بیماری‌های التهابی مزمن با سیستم ایمنی ضعیف شده مشخص نیست.

این مطالعه روی داوطلبان بزرگسال مبتلا به بیماری‌های التهابی مزمن، که واجد شرایط برای دریافت واکسن SARS-CoV-2 بودند انجام شد. همه شرکت‌کنندگان هر دو دوز واکسن SARS-CoV-2 مبتنی بر mRNA را بین 10 دسامبر 2020 و 20 مارس 2021 دریافت کردند. داوطلبان دو هفته قبل از واکسیناسیون تا 20 روز بعد از دوز نهایی واکسن مورد ارزیابی قرار گرفتند.

نتیجه‌گیری

در بدن اکثر 133 شرکت‌کننده مبتلا به (88.7%) CID  و همه 53 شرکت‌کننده دارای سیستم ایمنی مناسب، در پاسخ به واکسیناسیون SARS-CoV-2  مبتنی‌بر  mRNAآنتی‌بادی ایجاد شد. اگرچه در بدن برخی از شرکت‌کنندگان مبتلا به بیماری‌های التهابی مزمن تیترهای کمتری از  anti-S IgG  قابل مشاهده بود. تیتر آنتی‌بادی anti-S IgG در شرکت‌کنندگان مبتلا به CID که گلوکوکورتیکوئید دریافت می‌کردند، نسبت به سایر مبتلایان به CID کم‌تر بود. میانگین هندسی anti-S IgG در شرکت‌کنندگان دریافت کننده پردنیزولون 357 در مقابل 2190 در سایر افراد بود. همچنین تیتر anti-S IgG در افراد تحت درمان B-cell depletion therapy (BCDT) کم‌تر بود.

به ‌نظر می‌رسد در افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی مزمن که تحت درمان با گلوکوکورتیکوئید و BCDT هستند، تیتر آنتی‌بادی حاصل از واکسن SARS-CoV-2 کم‌تر است.

لازم به ذکر است این یافته‌های اولیه به مطالعه بزرگ‌تر و با شرکت‌کنندگان بیشتری نیاز دارند.

 Pubmed-Effect of Immunosuppression on the Immunogenicity of mRNA Vaccines to SARS-CoV-2 : A Prospective Cohort Study PMID: 34461029

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر