مقدمه
با افزایش جمعیت سالخورده در سراسر جهان، پیشگیری از پیری مغز به یک مشکل جهانی تبدیل شده است. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که مصرف چای سبز در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل موثر است. چای سبز، یک چای بدون تخمیر است که اجزای آن از طریق غیر فعال شدن سریع آنزیمها در هنگام گرم شدن و جلوگیری از اکسیداسیون، سبز میمانند. یک مطالعه، تاثیر چای سبز بر پیری مغز را بررسی کرده است.
سرکوب پیری مغز
مهمترین جزء چای سبز،(epigallocatechin gallate (EGCG است. گفته میشود EGCG و (epigallocatechin (EGC از سد خونی-مغزی عبور کرده و به پارانشیم مغز میرسند. EGCG در ارتقاء تمایز عصبی موثرتر از EGC میباشد. همچنین پیشنهاد شده است که محصولات ناشی از تجزیه EGCG توسط میکروبهای روده، باعث تمایز سلولهای عصبی میشوند. EGCG و محصولات تجزیه کننده آن روی سلولهای عصبی اثر میگذارند.
اثرات کاهنده استرس
استرس در ایجاد و پیشرفت بسیاری از بیماریها مانند آسم، فشار خون بالا، زخم معده، چاقی و دیابت نقش دارد. مغز نیز در زمان استرس شدید، تحت تاثیر قرار میگیرد. آتروفی مغز حتی در افراد سالمی که بارها در معرض استرس شدید قرار گرفته اند نیز دیده شده است.
آمینواسیدهای آزاد تئانین و آرژنین موجود در چای سبز دارای اثرات کاهنده استرس هستند. استرس طولانی مدت، پیری مغز را تسریع میکند؛ تئانین و آرژنین به دلیل اثر ضد استرس، پیری مغز را سرکوب میکنند. از آنجا که این اثر با EGCG و کافئین خنثی میشود، نسبت بین این اجزای چای سبز برای عملکرد ضد استرس مهم است. میزان کافئین موجود در برگ چای چیده شده را میتوان با اسپری کردن آب داغ به آنها ۳/۱ تا ۴/۱ کاهش داد. چای تولید شده به این روش، چای سبز کم کافئین نامیده میشود.
به منظور روشن شدن عملکرد غذاها، باید تاثیرات اجزای غذا و عملکرد محصولات ناشی از تجزیه متابولیک بررسی شود. در این مطالعه، تأثیر اجزای چای سبز (کاتچینها، متابولیتهای EGCG، تیانین و آرژنین) بر عملکرد مغز مورد بحث قرار گرفته است. علاوه بر این، اثرات ضد استرس و ضد افسردگی چندین نوع چای سبز و به طور کلی تاثیر چای سبز بر پیری مغز بررسی شده است.
Pubmed-Green Tea Suppresses Brain Aging
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید