Search
Search

مسمومیت مونواکسید کربن و فیبروز میوکارد قلب

Table of Contents

مونواکسید کربن گازی است که به دنبال سوختن گاز، چوب، پروپان و یا ذغال چوب به وجود می‌آید. قابل ذکر است که روش‌های گرمایشی منزل نیز می‌توانند باعث تولید این گاز شوند.

افزایش میزان این گاز در محیط و یا استنشاق طولانی مدت آن می‌تواند عوارض بسیار خطرناکی را به همراه داشته باشد. مسمویت با این گاز علائم مختلفی از قبیل سردردهای مبهم، ضعف عضلانی و سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، تنگی نفس و گیجی را به همراه دارد.

در افرادی که دچار مسمومیت با مونواکسید کربن می‌شوند، بررسی میزان آسیب به قلب می‌تواند پیشگویی کننده خوبی برای مرگ و میر باشد. حتی در صورت عدم افزایش troponin ، همچنان مسمومیت با این گاز با مرگ و میر و اختلالات قلبی و عروقی همراهی دارد. یک مطالعه در سال 2021 انجام شد و به بررسی میزان آسیب و فیبروز میوکارد قلب بعد از مسمومیت حاد با مونواکسید کربن پرداخت.

هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع و الگوهای انهانسمنت گادولینیوم  بعد از مسمومیت با مونواکسید کربن بود. این ارزیابی با استفاده از روش‌های تصویر برداری از قبیل MRI قلبی و اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک انجام شد.

روش انجام مطالعه

در این مطالعه بیمارانی که دچار مسمومیت با مونواکسید کربن شده بودند و سطح تروپونین خونی بالایی داشتند وارد مطالعه شدند. این بیماران در بین 7 روز اول مسمومیت و همچنین بعد از 4 الی 5 ماه، تحت MRI قلبی قرار گرفتند.

سپس بیماران به دو گروه تقسیم بندی شدند. گروه اول در تصویر برداری خود انهاسمنت گادولینیوم دیررس داشتند و گروه دوم انهانسمت زودهنگام داشتند.

نتایج مطالعه

گروهی که در تصویر برداری خود دچار انهانسمت دیر هنگام گادولینیوم شده بودند، با آسیب‌های قلبی از قبیل آسیب دیواره وسط قلبی، ساب اندوکاریال و بطن چپ همراهی داشتند.

درصد هر یک از آسیب‌های گفته شده در این افراد متفاوت بود. 22% از بیماران آسیب گسترده و منتشر قلبی داشتند. قابل ذکر است که از 37 بیماران که برای پیگیری تحت MRI  قلبی دوره‌ای قرار گرفتند، 67% آن‌ها در حین پیگیری هیچ گونه تغییراتی نداشتند.

نتیجه گیری مطالعه

این مطالعه نشان داد که در نزدیک به 70% از  بیمارانی که دچار مسمومیت با مونواکسید کربن شده بودند (حتی در صورت عدم سابقه بیماری قلبی ) دچار انهانسمنت دیررس در MRI و افزایش تروپونین خون شدند.

همانطور که پیش‌تر گفته شد این مطالعه 37 بیمار را تحت CMRI دوره‌ای قرار داد. نتایج بدست آمده از این پیگیری نشان داد که اکثر این بیماران هیچ گونه تغییری در تصویربرداری خود نداشتند. همچنین نتایج تصویر برداری‌های اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک انجام شده  در این مطالعه نشان داد که فیبروز میوکاردی که در MRIها مشخص شده بود ناشی از اختلال عملکرد حاد میوکاردی بوده است.

Myocardial Injury and Fibrosis From Acute Carbon Monoxide Poisoning: A Prospective Observational Study

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر