علت فوتوفوبی در سردرد میگرنی

Table of Contents

مقدمه

فوتوفوبی می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد. برای مثال این اختلال در انواع مختلف بیماری‌های چشمی و عصبی دیده می‌شود. شایع‌ترین اختلالی که با فوتوفوبی همراهی دارد سردرد میگرنی است. فوتوفوبی به معنی ترس از نور است. قابل ذکر است که عبارت “ترس از نور” نمی‌تواند به طور دقیق تجربه این افراد را نشان دهد. در این بیماران، نور مستقیم می‌تواند باعث تشدید سردرد شود. باید توجه داشت که فوتوفوبی یک از شایع‌ترین علائم سردردهای میگرنی است. هنوز سازوکار بروز این علامت به طور دقیق شناخته نشده است. بعد از پیشرفت‌های علم پزشکی، حساسیت به نور سلول‌های گانگلیون شبکیه شناسایی شد. این سلول‌ها به دنبال دارا بودن این خاصیت می‌توانند شدت نور تابیده شده روی شبکیه را به صورت پیام عصبی به مغز منتقل کنند. این ویژگی سلول‌های شبکیه می‌تواند در شناسایی دلیل بروز فوتوفوبی به ما کمک کند. مطالعه‌ای در سال 2021 انجام شد که به بررسی علل بروز این ویژگی در بیماران میگرنی پرداخت.

هدف انجام مطالعه

هدف از انجام این مطالعه بررسی علل بروز فوتوفوبی و ناراحتی ایجاد شده به دنبال آن است. همچنین در این مطالعه ارتباط بین فوتوفوبی و سایر علائم بینایی که به طور شایع در میگرن اتفاق می‌افتند، مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین این مطالعه قصد دارد که تعریف قدیمی فوتوفوبی را مورد ارزیابی و تغییر قرار دهد. همانطور که پیش‌تر ذکر شد، سردردهای میگرنی با علائم و ناراحتی‌های بینایی متعددی همراهی دارند. قابل ذکر است که این علائم به یکدیگر مرتبط بوده و باید در یک تعریف جامع‌تر گنجانده شوند. در این مطالعه مکانیسم‌های احتمالی  (مکانیسم‌های مربوط به شبکیه و یا قشر مغز) در بروز سردردهای میگرنی به تفکیک مورد برسی قرار گرفته‌‌اند.

نتایج مطالعه

این مطالعه نشان داد که با توجه به عدم قطعیت در اطلاعات موجود در زمینه میگرن، می‌توان گفت که احتمالا مکانیسم‌های عملکردی قشر مغز باعث ایجاد هرگونه علائم بینایی در بیماران مبتلا به میگرن می‌شوند. همچنین این مطالعه بیان کرد که تعرف قدیمی فوتوفوبی جامع نبوده و نیازمند تغییر می‌باشد. تعریف قدیمی فوتوفوبی به صورت افزایش شدت سردرد به دنبال تماس با نور مستقیم بود.

نتیجه گیری مطالعه

باید توجه داشت که هوز علت دقیق بروز فوتوفوبی در این دسته از بیماران مشخص نمی‌باشد. نویسندگان این مطالعه بیان کردند که آگاهی هر چه بیشتر در این زمینه نیازمند بررسی و تحقیقات بیشتر است. در این تحقیقات باید ارتباط بین عملکرد شبکیه و سازوکار قشر مغز و همچنین ارتباط این دو در به وجود آوردن علائم بینایی در بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی مورد بررسی قرار گیرد. نتایج این مطالعات می‌تواند باعث شناخت دقیق‌تر این مکانیسم و یا بیومارکرهای موثر در ایجاد علائم مروبط به فوتوفوبی شود. شناخت این مکانیسم‌ها می‌تواند در درمان هرچه بهتر این علائم به پزشک و بیمار کمک کند.

متن کامل این مقاله را می‌توانید در لینک زیر مشاهده کنید:

Photophobia in migraine

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر