در این مقاله به بررسی میزان اضطراب وارد شده به بیمار مبتلا به سرطان ریه و خانواده او در طی سال اول ابتلا به این بیماری پرداخته میشود. همانطور که میدانید سرطان ریه یکی از شایعترین سرطانهای موجود در سرتاسر جهان است. ابتلا به این سرطان با احتمال بالای مرگ و میر همراهی دارد.
قابل ذکر است که ابتلا به بیماری سرطان برای بیمار و همچنین خانواده او بار روانی سنگینی را به همراه دارد. از طرف دیگر این اتفاق معمولا سختیهای دیگری را نیز برای بیمار به همراه خواهد داشت. از این سختیها میتوان به تحمل علائم بیماری (که گاهی اوقات میتوانند بسیار شدید باشند)، عوارض درمانی (روشهای مختلف درمان سرطان معمولا عوارض زیادی را به همراه دارند) و مسائل مالی اشاره کرد.
از آنجایی که بسیاری از درمانهای سرطان به صورت سرپایی انجام میشود، اعضای خانواده بیمار نقش کلیدی در حمایت بیمار را ایفا خواهند کرد. با در نظر داشتن این مسئله که معمولا علائم سرطان ریه به صورت سریع پیشرفت کرده و معمولا شرایط نامناسبی را برای بیمار ایجاد میکنند، خانواده نزدیک بیمار معمولا استرس روحی شدید را تحمل میکنند.
مطالعات انجام شده
همانطور که پیشتر گفته شد، با توجه به شیوع بالای این بیماری در سرتاسر جهان، مطالعات متعددی در مورد شرایط روحی بیماران مبتلا به این بیماری و همچنین خانواده آنها انجام شده است.
باید توجه داشت که در مقوله سرطان، وضعیت روحی همراهان بیمار از اهمیت بالایی برخوردار است. علت این مسئله این است که خانواده فرد بیمار معمولا در این شرایط اولویتهای زندگی خود را کنار گذاشته و بیشترین میزان توجه را به بیمار خود دارند.
پس توجه به شرایط روحی آنها و پیدا کردن راه حلهایی برای بهبود آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. مطالعهای در سال 2021 انجام شد و به بررسی این مسائل پرداخت. در این مطالعه وضعیت روحی بیماران مبتلا به سرطان ریه و همچنین خانواده آنها در سال اول ابتلا، مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش انجام مطالعه
این مطالعه در کشور کانادا انجام شد. در این مطالعه 206 بیمار مبتلا به سرطان ریه غیر قابل درمان که اخیرا تحت تشخیص قرار گرفته بودند و همچنین 131 نفر از اعضای خانواده آنها وارد مطالعه شدند.
شرکت کنندگان در این مطالعه پرسشنامهای مربوط به ویژگیهای شخصی و همچنین روانشناسی خود را تکمیل کردند. این پرسشنامه ابتدا در ماه اول تشخیص و سپس در ماه 6 و 12 بعد از شروع درمان توسط شرکت کنندگان پر شد.
نتایج حاصل از مطالعه
در ابتدای انجام مطالعه تنها 7.8% از بیماران استرس را گزارش کردند. از طرف دیگر 33.6% از همراهان و خانواده بیماران استرس روحی را در این زمان گزارش کردند. این میزان و درصدهای ذکر شده در بیماران و خانواده آنها در بین ماههای 6 و 12 حفظ شد و تغییری نداشت. این مطالعه نشان داد که همراهان و خانواده بیماران در مقایسه با خود بیماران از استرس روحی بیشتری رنج میبرند.
اهمیت نتایج حاصل از مطالعه
تحلیل نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تشخیص سرطان ریه و سختیهای درمان آن معمولا در خانواده بیمار استرس بیشتری ایجاد خواهد کرد (در مقایسه با خود بیمار). به نظر میرسد که میزان این استرس در کل زمان سیر بیماری مشابه میباشد. بنابراین این مطالعه اهمیت بسیار بالای شرایط روحی خانواده بیماران سرطانی را به خوبی نشان میدهد.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید