Search
Search

تأثیر جراحی چاقی بر عملکرد کلیه

آزمایشات روتین برای زنان را بیشتر بشناسیم

Table of Contents

هدف از انجام یک مطالعه، بررسی تأثیر جراحی چاقی بر عملکرد کلیه در یک، دو و سه سال پس از عمل بوده است. جراحی چاقی از نظر کاهش وزن، بهبود کیفیت زندگی و طیفی از بیماری‌های متابولیک از جمله دیابت نوع II، مزیت‌های میان ‌مدت تا طولانی‌ مدتی داشته است. جراحی چاقی که شامل دستکاری لوله گوارشی با هدف کاهش وزن، به عنوان یک هدف اصلی است که می‌تواند جزء فرایندهای محدودکننده، ایجاد کننده سوء جذب و ترکیبی دسته‌بندی شود. نمونه‌ای از این روش‌ها عبارتند از: باندینگ معده، گاسترکتومی اسلیو، بای‌پس دیستال معده یا ژژنوئیل، انحراف بیلیوپانکراس، سوئیچ دوازدهه و بای پس معده.

برخی معتقدند که همراه با این بهبودهای متابولیک، بیماران بهبودی در عملکرد کلیه را نیز تجربه می‌کنند. برخی دیگر پیشنهاد می‌کنند که جراحی چاقی بر عملکرد کلیه بی‌اثر است. همچنین برخی شواهد بحث‌برانگیز نشان می‌دهند که امکان بدتر شدن عملکرد کلیه پس از جراحی چاقی وجود دارد.

روش انجام مطالعه

این یک مطالعه مقطعی گذشته‌نگر و تک مرکزی بر روی بیمارانی است که بین نوامبر ۲۰۰۸ و ژوئن ۲۰۱۸ تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفتند. عملکرد کلیه با استفاده از معادله Cockroft-Gault محاسبه شد که به صورت کلیرانس کراتینین (CrCl) بیان می‌شود. انالیز آماری مورد استفاده، آنالیز واریانس یک طرفه با آزمون تعقیبی Games-Howell بود.

نتایج

از ۳۰۷ بیمار که تحت عمل جراحی چاقی در بازه زمانی مورد نظر قرار گرفتند، ۱۴۵ نفر وارد مطالعه شدند. ۳۰/۳٪ بیماران مرد بودند. میانگین سن و شاخص توده بدنی (BMI) در مراجعه به ترتیب ۸/۶±۴۸/۱ سال و ۷/۹±۴۷/۹۶ کیلوگرم بر متر مربع، در حالی که میانگین سن و شاخص توده بدنی در جراحی به ترتیب ۸/۸±۴۹/۱ سال و ۴/۲±۴۰/۶۲ کیلوگرم بر متر مربع بود. میانگین CrCl در جراحی، سال ۱، سال ۲ و سال ۳ پس از عمل ۵۳/۲۹، ±۱۷۲/۳۵، ۵۷/۸۷±۱۷۹/۲۰، ۴۶/۰۵±۱۴۲/۳۵، ۴۲/۴۶±۱۱۹/۵۶ میلی‌لیتر در دقیقه بود. بهبود نهایی CrCl در سال اول پس از عمل از نظر آماری ناچیز بود (p=0.731). در همین حال، کاهش معنی‌دار CrCl از سال اول تا سوم پس از عمل مشاهده شد (p<0.001).

نتیجه

بهبود آماری ناچیز در CrCl در سال اول پس از عمل مشاهده شد. فراتر از این، کاهش ثابت CrCl وجود داشت، اگرچه بالاتر از حد پایین برای جنسیت مربوطه باقی ماند. برای مطالعات بیشتر، توصیه می‌شود که فاکتورهای اضافی مؤثر بر عملکرد کلیه نیز در نظر گرفته شوند.

PubMed-Impact of Bariatric Surgery on Renal Function

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر