Search
Search

رژیم FOFRINOX و کیفیت زندگی بیماران سرطان پیشرفته پانکراس

Table of Contents

همانطور که می‌دانید، سرطان پانکراس یکی از سرطان‌های شایع در سرتاسر جهان است. این سرطان، بدخیم‌ترین سرطان موجود می‌باشد. علت نتایج نامناسب درمانی در این دسته از بیماران این است که تومورهای پانکراس معمولا به درمان‌های دارویی به خوبی پاسخ نمی‌دهند. علت دیگر این موضوع این است که این سرطان معمولا در مراحل اولیه بیماری بدون علامت می‌باشد.

بسیاری مواقع بیماران زمانی علامتدار می‌شوند که بیماری به حالت پیشرفته خود رسیده باشد. بنابراین معمولا در بیماران سرطان پانکراس، در صورتی که بیماری قابل جراحی و درمان کامل نباشد، معمولا سیر پیشرونده‌ای داشته و به سرعت بیمار را از پای در می‌آورد.

همانطور که پیش‌تر گفته شد، از آنجایی که درمان‌های شیمی درمانی روتین تاثیر قابل توجهی روی رشد تومور پانکراس ندارند، در صورت امکان از رژیم‌های شیمی درمانی قوی‌تر استفاده می‌شود. یکی از این رژیم‌ها، رژیم شیمی درمانی FOFRINOX است. این رژیم توانسته اثربخشی بسیار خوبی در بیماران قابل درمان و غیر قابل درمان از خود نشان دهد. این رژیم شیمی درمانی به صورت 48 ساعته تزریق شده و از 4 دارو مختلف تشکیل شده است.

اسفاده از رژیم‌های سنگین شیمی درمانی معمولا با عوارض زیادی همراهی دارد. بنابراین این رژیم معمولا در افراد غیر مسن و با حال عمومی خوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. عوارض جانبی زیاد معمولا تا اندازه‌ای کیفیت زندگی فرد را مختل می‌کند. مطالعه‌ای در سال 2021 منتشر شد و به بررسی کیفیت زندگی (از قبیل میزان درد، توانایی انجام فعالیت‌های روزانه و خواب) در بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته پانکراس که تحت درمان با رژیم FOFRINOX بودند پرداخت.

روش انجام مطالعه

در این مطالعه 41 بیمار با سرطان پیشرفته پانکراس شرکت داشتند. این افراد کسانی بودند که بعد از دریافت 4 کورس رژیم FOFRINOX، در شرایط پایداری قرار داشتند (یا پاسخ نسبی به دارو داده بودند). سپس در این افراد با استفاده از پرسشنامه‌های استاندارد، کیفیت زندگی (شامل میزان درد و خواب) مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

نتایج حاصل از مطالعه

بعد از تحلیل داده‌هی بدست آمده نویسندگان این مطالعه بیان کردند که این دسته از بیماران کیفیت زندگی نسبتا خوبی دارند. این مطالعه نشان داد که بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته پانکراس از چند علامت مرتبط با بیماری شکایت داشتند. از 41 شرکت کننده در این مطالعه 2 نفر از درد شدید شکایت داشتند. متوسط زمان خواب در این بیماران برابر 8 ساعت در شب بود. همچنین کیفیت خواب در این بیماران در حدود 70% بود. درصد بالایی از بیماران کیفیت مناسبی از خواب را گزارش کردند. متوسط زمان انجام فعالیت متوسط تا شدید روزانه برابر 37 دقیقه بود.

نتیجه گیری

این مطالعه نشان داد که کیفیت زندگی در بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته پانکراس که تحت درمان با رژِم قوی FOFRINOX قرار داشتند، از درجه بالایی برخوردار بود. بنابراین این مطالعه نشان داد که مسئله افت کیفیت زندگی بعد از دریافت FOFRINOX، از اهمیت بالایی برخوردار نبوده و نباید به عنوان یک عامل بازدارنده برای استفاده از رژیم موثر FOFRINOX مطرح شود.

Quality of life of locally advanced pancreatic cancer patients after FOLFIRINOX treatment

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

 

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر