یک مطالعه، به ارزیابی بررسیهای انجام شده در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در مبارزه با کووید-۱۹ پرداخته است.
پاندمی کووید-۱۹
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیماری کووید-۱۹ به یک بیماری همه گیر جهانی تبدیل شده است. این بیماری منجر به بیش از ۱۸۰ میلیون مورد تایید شده و نزدیک به ۴ میلیون مرگ تا ژوئن ۲۰۲۱ شده است. از زمان گزارش اولیه از دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان، چین، بیماری کووید-۱۹ نرخ انتقال بالایی را نشان داده است (با R0 > 2). این بیماری مجموعهای متنوع از ویژگیهای بالینی (به عنوان مثال، نرخ بالای پذیرش در بیمارستان و بخش مراقبتهای ویژه، اختلال عملکرد چند-اندامی برای بیماران بدحال به دلیل التهاب شدید، ترومبوز و …) دارد. به این دلیل، بار فوق العادهای بر سیستمهای مراقبتهای بهداشتی در سراسر جهان تحمیل شده است.
هوش مصنوعی
برای درک بیماری جدی و پیچیده و توسعه راهبردهای کنترل، درمان و پیشگیری موثر، محققان رشتههای مختلف از جنبههای متفاوت از جمله اپیدمیولوژی و بهداشت عمومی، زیستشناسی و پزشکی ژنومی و همچنین مراقبتهای بالینی و مدیریت بیمار تلاشهای قابل توجهی انجام دادهاند. در سالهای اخیر، هوش مصنوعی (AI) برای کمک به تصمیمگیری بالینی برای تشخیص و درمان بیماریها مانند تشخیص سرطان بر اساس تصاویر پزشکی در حوزه مراقبتهای بهداشتی معرفی شده است. همچنین AI در سناریوهای کاربردی غنی از دادههای متعدد به عملکرد برتر دست یافته است.
هوش مصنوعی در مبارزه با کووید-۱۹
در پاندمی کووید-۱۹، تکنیکهای هوش مصنوعی به عنوان ابزاری قدرتمند برای غلبه بر این بیماری پیچیده استفاده شدهاند. در این زمینه، هدف یک مطالعه بررسی دادههای موجود در مورد کاربرد تکنیکهای هوش مصنوعی در مبارزه با پاندمی کووید-۱۹ بوده است. به طور خاص، این تلاشها را میتوان در زمینههای اپیدمیولوژی، درمان، تحقیقات بالینی، مطالعات اجتماعی و رفتاری دسته بندی و خلاصه کرد.
همچنین چالشهای بالقوه، جهتگیریها و سؤالات مورد بحث قرار گرفتهاند که ممکن است بینشهای جدیدی را در مورد بررسی پاندمی کووید-۱۹ ارائه دهد. این مطالعه میتواند برای محققان مفید باشد تا موضوعات مرتبط بیشتری را در دوران پس از پاندمی بررسی کنند.
متن کامل مقاله را از آدرس زیر بخوانید:
PubMed-AI for COVID-19: Battling the pandemic with computational intelligence
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید