Search
Search

پیشگیری از انتقال هپاتیت B در هنگام زایمان

انتقال هپاتیت B

Table of Contents

بیماری مزمن هپاتیت B و زایمان

ابتلا به بیماری مزمن هپاتیت B یک مسئله بهداشتی بسیار مهم و جهانی است. این بیماری می‌تواند باعث مرگ و میر تعداد بسیار بالایی از بیماران در سرتاسر جهان شود. در سال 2016، سازمان بهداشت جهانی برنامه‌ای مبنی بر ریشه‌کن کردن این بیماری تا سال 2030 طراحی کرد. هپاتیت B به دنبال ابتلا فرد به ویروسی به همین نام ایجاد می‌شود. این بیماری به دو مرحله حاد و مزمن تقسیم بندی می‌شود. در صورتی که نوع حاد این بیماری به خوبی درمان نشود، می‌تواند در آینده به نوع مزمن تبدیل شود.

یکی از مواردی که می‌تواند ابتلا به نوع مزمن این بیماری را به همراه داشته باشد، ابتلا نوزاد در حین زایمان است. همانطور که می‌دانید یکی از راه‌های مهم انتقال ویروس هپاتیت B، حین زایمان است. مادرانی که به این بیماری مبتلا هستند می‌توانند به راحتی این بیماری را به نوزاد تازه متولد شده خود در حین زایمان منتقل کنند. نوزادی که به نوع حاد این بیماری مبتلا می‌شود، در خطر بالایی برای ابتلا به نوع مزمن آن در طول زندگی می‌باشد. بنابراین یکی از راه‌های مهم برای ریشه‌کن کردن این بیماری در سطح جهان، جلوگیری از ابتلا به این بیماری در هنگام شروع زندگی است. راه‌های مختلفی برای جلوگیری از این مسئله پیشنهاد شده است. از جمله این موارد استفاده کردن از داروهای ضد ویروس در مادر در حین دوران بارداری است. یک مطالعه که در سال 2021 منتشر شد به بررسی استفاده از این روش پرداخت.

کاهش انتقال هپاتیت B از مادر به فرزند، چگونه؟

این مطالعه به صورت متاآنالیز انجام شد. هر گونه مقاله‌ای که استفاده از داروهای ضدویروس در حین بارداری را با دارونما (و یا عدم استفاده از داروهای پیشگیری‌کننده) مورد مقایسه قرار داده بود، وارد مطالعه شد. مطالعات استفاده شده در این متاآنالیز تا سال 2018 انجام شده بودند. خانم‌هایی که به نوع مزمن هپاتیت B مبتلا بودند مورد ارزیابی قرار گرفتند. این افراد در حین بارداری شروع به مصرف داروهای ضد ویروس از قبیل adefovir ،emtricitabine، entecevir،lamivudine، telbivudine، tenofovir alafenamide fumarate و tenofovir disoproxil fumarate کردند.

مواردی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفت شامل HBs AG، HBV DNA بود که در سن 6 تا 12 ماه اندازه‌گیری می‌شد. همچنین عوارض دارویی این ضدویروس‌ها در مادر و نوزاد مورد بررسی قرار گرفت. هدف اولیه انجام این مطالعه بررسی امکان جلوگیری و کاهش میزان انتقال از مادر به فرزند بود. 7463 مقاله وارد این مطالعه شدند. در نهایت با بررسی انجام شده، تنها 129 مطالعه به متاآنالیز راه یافتند. این مطالعه نشان داد که استفاده از داروهای ضدویروس حین بارداری (در مادرانی که مبتلا به هپاتیت B مزمن بودند)، به مقدار قابل توجهی باعث کاهش انتقال بیماری از مادر به نوزاد شده است. این روش پیشگیرانه اثربخشی بالایی داشت و نتایج بدست آمده در این مطالعه تاثیر مهمی بر توصیه سازمان بهداشت جهانی در استفاده از این روش پیشگیرانه برجای گذاشت.

می‌توانید متن کامل این مقاله را از لینک زیر بخوانید:

Efficacy and safety of antiviral prophylaxis during pregnancy to prevent mother-to-child transmission of hepatitis B virus

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر