Search
Search

ارتباط میان درماتیت آتوپیک و بیماری‌های خود ایمنی

Table of Contents

بیماری درماتیت آتوپیک، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن پوستی در سرتاسر جهان است. مطالعات مختلفی در این زمینه انجام گرفته است. مطالعه سیستماتیکی که اخیرا انجام شد نشان داد که احتمال ابتلا به درماتیت آتوپیک در کودکان برابر 17% و در بزرگسالان برابر 22% می‌باشد.

این بیماری می‌تواند علائم متعددی را از خود بروز دهد. از این علائم می‌توان به خشکی پوست و ضایعات اگزمایی و کهیری عود کننده پوستی اشاره کرد. باید توجه داشت که علائم این بیماری تاثیر قابل توجهی بر روی کیفیت زندگی و سلامتی بیمار ندارند و بیمار به راحتی می‌تواند فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهد.

مطالعات مختلف از گذشته تا به امروز نشان داده‌اند که بیماری درماتیت آتوپیک می‌تواند با سایر بیماری‌های آتوپیک دیگر نیز همراهی داشته باشد. البته این احتمال نیز مطرح می‌باشد که این بیماری با دسته‌ای از بیماری‌های غیر آتوپیک نیز همراهی داشته باشد. از این بیماری‌ها می‌توان به برخی از سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی، عفونت و همچنین بیماری‌های روانپزشکی اشاره کرد.

ارتباط بین این دسته از بیماری‌ها و بیماری درماتیت آتوپیک هنوز به طور دقیق مشخص نمی‌باشد. یک مطالعه که در سال 2021 منتشر شد به بررسی ارتباط بین بیماری درماتیت آتوپیک و اختلالات خود ایمنی پرداخت.

روش انجام مطالعه

این مطالعه در کشور سوئد انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه افراد با سن بالای 15 سال بودند که از سال 1968 الی 2016 وارد مطالعه شدند. بیمارانی که در این مطالعه شرکت داشتند بر اساس سن و جنس یکسان سازی شدند.

نتایج حاصل از مطالعه

این مطالعه نشان داد که بیماری درماتیت آتوپیک به میزان قابل توجهی با ابتلا به بیماری خود ایمنی در ارتباط است. همچنین این مطالعه نشان داد که ابتلا به بیماری درماتیت آتوپیک معمولا با ابتلا به چند بیماری خود ایمنی مرتبط می‌باشد (یعنی فقط با یک بیماری خود ایمنی در ارتباط نیست).

این ارتباط با برخی از انوع بیماری‌های خود ایمنی بیش‌تر است. از این بیماری‌ها می‌توان به اختلالات خود ایمنی پوستی، گوارشی و یا بافت نرم اشاره کرد. تحلیل دقیق‌تر نتایج مطالعه نشان داد که آقایانی که به این بیماری مبتلا هستند (در مقایسه با خانم‌ها)، به میزان قابل توجهی در خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید و بیماری سلیاک می‌باشند. همچنین این مطالعه نشان داد که نتایج ذکر شده در بالا ارتباطی به سیگار کشیدن و ابتلای والدین به بیماری‌های خود ایمنی ندارد.

نتیجه گیری

این مطالعه بزرگ نشان داد که ارتباطی قوی‌ بین ابتلا به درماتیت آتوپیک و اختلالات خود ایمنی وجود دارد. از نتایج دیگر این مطالعه این بود که ابتلا به درماتیت آتوپیک احتمال ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی پوستی و گوارشی را به میزان بیشتری افزایش می‌دهد (در مقایسه با سایر بیماری‌های خود ایمنی). در نهایت نویسندگان این مطالعه نشان دادند که در این بیماران احتمال ابتلا به چند بیماری خود ایمنی بیشتر از احتمال ابتلا به تنها یک اختلال خود ایمنی می‌باشد.

Association between atopic dermatitis and autoimmune diseases: a population‐based case–control study

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر