Search
Search

مننژیوم با گرید بالا و تاثیر استفاده از بواسیزومب

Table of Contents

Advertisement

مقدمه

مننژیوم شایع‌ترین توموری است که از مننژ مغز و نخاع منشا می‌گیرد. احتمال بروز این تومور در حدود 1% در کل طول زندگی می‌باشد. مطالعات نشان داده‌‌اند که احتمال بروز این تومور با افزایش سن افزایش می‌یابد. مننژیوما به 3 دسته گرید 1 تا 3 تقسیم بندی می‌شوند. اکثریت مننژیوماها از نوع گرید 1 هستند.

در مننژیوم داخل مغزی احتمال بروز ادم مغزی بالاست. ادم مغزی می‌تواند عوارض متعدد و گاها خطرناکی را به همراه داشته باشد. از این عوارض می‌توان به افزایش احتمال تشنج، سخت کردن عمل جراحی و منحرف کردن خط وسط اشاره کرد. روش‌های درمانی متعددی برای حل این مشکل ارائه شده است. اخیرا مطالعات نشان داده‌اند که شاید استفاده از بواسیزومب بتواند تا حد قابل قبولی باعث بهبود ادم مغزی شود. یک مطالعه در سال 2020 منتشر شد که این موضوع ررا مورد بررسی قرار داد. هدف از انجام این مطالعه بررسی استفاده از بواسیزومب در درمان مننژیومای با گرید بالا قبل از جراحی بود.

روش انجام مطالعه

657 بیمار در این مطالعه شرکت کردند. از این تعداد در حدود 157 بیمار معیارهای مطالعه را داشته و وارد مطالعه شدند. این شرکت کنندگان در بین سال‌های 2014 الی 2021 وارد مطالعه شدند. این بیماران به دو گروه تقسیم بندی شدند. گروه اول کسانی بودند که بواسیزومب دریافت کرده و گروه دوم کسانی بودند که از این دارو استفاده نکرده بودند. هدف از انجام این مطالعه بررسی تفاوت بقا کلی و مدت زمان بدون بیماری بودن فرد بود.

نتایج مطالعه

این مطالعه نشان داد که تفاوت قابل توجهی از نظر نتایج درمانی بین این دو گروه وجود دارد. برای مثال مدت زمان بدون بیماری بودن 12 ماهه، 36 ماه و همچین بقا میانگین، 12 ماهه و 36 ماهه در این دو گروه تفاوت قابل ماحظه‌ای داشت. از طرف دیگر، مدت زمان بدون بیماری 6 ماه، 60 ماه و بقا 60 ماه بین این دو گروه با هم متفاوت نبود. به طور کلی، تحلیل داده‌های این مطالعه نشان داد که بین افرادی که از بواسیزومب استفاده می‌کردند و افرادی که از این دارواستفاده نمی‌کردند، تفاوت قابل توجهی از نظر میزان بقا و همچنین مدت زمان بدون بیماری بودن وجود داشت.

نتیجه گیری مطالعه

مصرف بواسیزومب در بیماران با گرید بالای مننژیوم می‌تواند فواید متعددی داشته باشد. برای مثال این مطالعه نشان داد که مصرف این دارو می‌تواند باعث کاهش ادم اطراف تومور (و به دنبال آن کاهش علائم بیمار)، افزایش میزان بقا و در نهایت افزایش زمان بدون بیماری بودن فرد شود. قابل ذکر است که تاثیر افزایش دوز این دارو بعد از عمل جراحی و تاثیر آن در بهبود میزان بقا و مدت زمان بدون بیماری بودن هنوز به طور دقیق مشخص نیست و نیازمند تحقیقات بیشتر می‎باشد.

متن کامل این مقاله را می‌توانید در لینک زیر مشاهده کنید:

Role of Bevacizumab in High-grade Meningiomas

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر