Search
Search

شکستگی استخوان در جهان

Table of Contents

شکستگی استخوان یکی از مشکلات پزشکی خیلی مهم در سرتاسر جهان است. این اختلال می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر روی  سلامت جامعه داشته باشد. این اختلال به طور شایع‌تر در افراد با سابقه پوکی استخوان اتفاق می‌افتد. این اختلال می‌تواند باعث کاهش کیفیت زندگی، ناتوانی و افزایش هزینه‌های درمانی برای جامعه شود. تا به حال مطالعه دقیقی در زمینه شیوع این اختلال در مناطق جغرافیایی مختلف انجام نشده است. اخیرا  مطالعه‌ای برای اولین بار تاثیرات بروز این اختلال را در سطوح جهانی در بین سال‌های 1990 تا 2019 مورد بررسی قرار داده است. در این مطالعه اطلاعات مربوط به 204 کشور را ارزیابی شده است. نتایج بدست آمده  بر اساس سن و جنس و منطقه محل زندگی مورد ارزیابی و دسته‌بندی شده است.

نتایج مطالعه

مناطقی که در آن‌ها شکستگی استخوان شیوع بیشتری داشت، استرالیا، اروپای مرکزی و اروپای شمالی بودند. در سال 2019 در سطح جهان، 178 میلیون شکستگی جدید، 455 میلیون عوارض حاد و یا مزمن شکستگی اتفاق افتاد. این موارد در مقایسه با سال 1990 به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش داشته‌است. شکستگی‌ استخوان‌های فیبولا، تیبیا، زانو و پاتلا، از شایع ترین موارد گزارش شده بودند.

این مطالعه نشان داد که شیوع و عوارض شکستگی استخوان متناسب با سن افراد، در سال 2019 نسبت به سال 1990 کاهش داشته است. افراد با سن بالاتر، ریسک بیشتری برای شکستگی استخوانی داشتند.

اگرچه شیوع اختلالات ذکر شده متناسب با سن افراد، در طی این سال‌ها کاهش یافته است ولی قابل ذکر است که تعداد شکستگی‌ها و بروز عوارض ناشی از آن‌ها در طی این سال‌ها افزایش داشته است. علت این مسئله را می‌توان به افزایش جمعیت و بالا رفتن سن جوامع نسبت داد. همچنین این مطالعه نشان داد که احتمال بروز شکستگی در خانم‌ها در همه سنین از آقایان کمتر است.

توصیه‌ها

نتایج این مطالعه نشان داد که سازمان‌های بهداشتی هر جامعه باید تلاش‌های خود را در مسیر کاهش بروز شکستی استخوان افزایش دهند. برای مثال در سنین بالا که احتمال بروز شکستگی افزایش می‌یابد، می‌توان از روش‌های غربالگری استفاده کرد. غربالگری در سن‌های بالا به منظور تشخیص استئوپروز انجام می‌گیرد. جامعه باید به انجام فعالیت‌های ورزشی و رعایت رژیم غذایی مناسب تشویق شود. همچنین رعایت نکات ایمنی در منزل افراد مسن و محل‌های کاری پرخطر، از دیگر توصیه‌های این مقاله می‌باشد.

The Lancet-Global, regional, and national burden of bone fractures in 204 countries and territories, 1990–2019: a systematic analysis from the Global Burden of Disease Study 2019

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر