مقدمه
سرطان دهانه رحم یکی از سرطانهای شایع در سرتاسر جهان است. کشورهای فقیر و یا با درامد متوسط، بیشترین میزان ابتلا به این سرطان و مرگ و میر ناشی از آن را دارا میباشند. سرطان دهانه رحم شایعترین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در خانمهای آفریقای جنوبی میباشد.
احتمالا واکسیناسیون علیه ویروس HPV (ویروس پاپیلوما انسانی) در دختران جوان بتواند در آینده میزان ابتلا به این سرطان را تا میزان قابلتوجهی کاهش دهد. همچنین مطالعات نشان دادهاند که غربالگری روتین سرطان دهانه رحم میتواند تا میزان بالایی از مرگ و میر این بیماری بکاهد.
قابل ذکر است که خانمهای مبتلا به نقص ایمنی (به ویژه به دنبال بیماریهای ویروسی مثل HIV) در خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند. همچنین در این افراد بروز سرطان دهانه رحم در سنین کمتری اتفاق میافتد.
در کشورهای توسعه یافته، غربالگری سرطان دهانه رحم از سن 21 سالگی آغاز میشود. اما شروع این غربالگری در کشورهای فقیرتر در سنین بالاتری اتفاق میافتد. سازمان بهداشت جهانی در راستای زمان شروع غربالگری در افراد مختلف جامعه، توصیههای متعددی کرده است. در مورد بیماران مبتلا به HIV توصیه این سازمان بر شروع غربالگری از 25 سالگی میباشد. البته قابل ذکر است که هنوز اطلاعات کافی برای تایید این توصیه وجود ندارد. یک مطالعه در سال 2021 در این زمینه منتشر شد. در این مطالعه ارتباط بین سن، مثبت بودن معاینه با استیک اسید (VIA)، ابتلا به HIV و ابتلا به نئوپلازی داخل اپیتلیالی گرید 2 و یا بیشتر (CIN2+) مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش انجام مطالعه
این مطالعه به صورت گذشتهنگر انجام شد. در این مطالعه 5714 شرکت کننده حضور داشتند. این شرکت کنندگان بین 25 الی 49 سال سن داشتند. افرادی که VIA مثبت داشتند، تحت کرایوتراپی قرار گرفتند و در صورت نیاز جهت کولوپوسکوپی ارجاع داده شدند. در این مطالعه ارتباط بین VIA مثبت، CIN2+، سن و وضعیت ابتلا به HIV مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج مطالعه
میانگین سنی شرکت کنندگان در این مطالعه برابر 35 سال بود. 18% از افراد شرکت کننده سنی بین 25 تا 29 سال داشتند. 90% از بیماران به HIV مبتلا بودند. میانگین CD4 در این بیماران برابر 250 cells/µl بود. همچنین 34% از بیماران تحت درمان با داروهای ضد ویروس بودند. این مطالعه نشان داد که تست VIA مثبت با سن پایین بیماران و HIV مثبت در ارتباط بود. همچنین این مطالعه بیان کرد که مثبت بودن CIN2+ با مثبت بودن HIV در ارتباط است.
نتیجه گیری مطالعه
با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه، نویسندگان بیان کردند که افراد جوان مبتلا به HIV در خطر بالاتری برای ابتلا به CIN2+ هستند. این مسئله و نتایج ذکر شده دیگر نشان میدهد که شروع غربالگری در سنین پایینتر در این افراد میتواند بسیار کمک کننده باشد.
میتوانید متن کامل این مقاله را در لینک زیر بخوانید:
Support for Lowering Cervical Cancer Screening
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید